Vita:Forgács Zsuzsa

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pagony 5 évvel ezelőtt a(z) Az alany témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Előzmények[szerkesztés]

A cikk eddig sem felelt meg a lexikon követelményeinek, most viszont egy terjedelmes idézettel tovább romlott a helyzet. Az egész cikkszöveg célja inkább a reklámozás, mint a méltatás, sztem.--Lexi vita 2008. május 20., 13:06 (CEST)Válasz
Lexi, ennek valószínű előzményét lásd a vitalapomon. Cassandro Taħdita+Streit... 2008. május 20., 13:11 (CEST)Válasz

Az alany[szerkesztés]

Szia, (ezt a levelet bármelyik segítőkész szerkesztőnek írom)

Forgács Zsuzsa vagyok, a kérdéses szerző,

Szeretném, ha a magánadataimat, melyet soha nem adtam meg senkinek nyilvános közlésre, levennétek a rólam szóló oldalról. Ezek olyan adatok, amelyekkel vissza lehet élni és már vissza is éltek. Van bőven olyan adat az oldalamon, pl. Talált nő, 1995; vagy Artisjus-díj 2009; és így tovább, amellyel egyértelműen be lehet azonosítani, nem kellenek a születési adataim a beazonosításomhoz. Ez maximum a velem való visszaélésre kell.

Amúgy tele van más hibás adattal is az oldal, csak hogy egyet említsek:

a születési nevem Forgács Zsuzsa és nem Forgács Zsuzsa Bruria

Érthetetlen az is, hogy miért kellett valakinek odaírnia, hogy x-y éves... ilyen nincs is, hogy valaki ennyi is meg annyi is, az ilyesfajta adatközlés méltatlan egy akármilyen lexikonhoz...

Egyébként nem ennyi vagyok, de felfoghatatlan számomra, hogy miért kell valakinek a bármilyen magánadatát kirakni, amelyek olyan kényesek, és annyira könnyen vissza lehet élni velük. Engem ugyanúgy megillet a védelem a privát adataimmal kapcsolatban, mint bárki mást, aki nincs fenn a wikin.

13 évet életem az USA-ban, és még a RESUMÉRE (életrajz) se volt szabad ráírni a születési adataimat. És ez talán vicces, de a nememet se. Részben a visszaélés, részben a potenciális diszkrimináció miatt.

Csak a tanulmányaimat és munkahelyeimet és munkáimat és az azokhoz tartozó évszámot lehetett beírni a Resumébe.

Itt Magyarországon meg egyszerűen nem számít az ember privát szférája, magánadatai, és azok védelme. Senki nem tiszteli, senki nem védi, senkinek sem természetes a másik magánadatainak a védelme. Nem tudom ki volt az első, aki kitette felhatalmazás és megkérdezés nélkül a születési adataimat a netre, de minimum etikátlannak tartom, egyébként meg életveszélyesnek és nem csak magamra nézve.

Mint említettem az oldal tele van hibával, de legalább a születési nevemet írhatnák rendesen: FORGÁCS ZSUZSA, (Bruria nélkül), és az ott feltüntetett születési évszámomat vegyék ki. Tényleg NINCS szükség rá a beazonosításomhoz. Persze a legboldogabb akkor lennék, ha ez az egész oldal menne a feledésbe, és levennék teljesen.

Ha a szerzőnek nincs beleszólása a róla szóló állítólag tényeket közlő oldalba, akkor minek az egész. Se híres nem vagyok, se fontos, akkor legalább a magánéletem hadd legyen védett, mint bárki másé.

Megértését köszönöm, és velem szemben gyakorolt kíméletét meg remélem.

KIEGÉSZÍTÉS: a rólam szóló fotókat se kérték el, de ha leszedik születési adatnak feltüntetett adatokat és korrigálják a nevet, esetleg adok arra felhatalmazást, bár mint említettem, legjobban annak örülnék, ha sztornóznák ezt a lapot.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Mandel Minka (vitalap | szerkesztései)

Nem értem a méltatlankodást: az egyetem után, 1980-tól... -- ez elég nagy találati valószínűséggel belövi a születési évszámot. Ezt is töröljük? Mindent töröljünk? Az enciklopédiák adatokat szolgáltatnak, nem ködösítenek. – Pagony foxhole 2018. június 9., 18:01 (CEST)Válasz