Vita:Ferencz László (vegyészmérnök)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gyurika 7 évvel ezelőtt
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Kémiai témájú szócikkek (besorolatlan)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)


Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Kérném a születési dátumomat törölni a lapról. Különben is tévesen van feltüntetve. Köszönettel, Ferencz László.


Előbb ahhoz az Erdélyi magyar ki kicsoda 2000-es és 2010-es kötetének minden példányát meg kell semmisíteni, ugyanis mint bárki által hozzáférhető publikus forrás, tartalmazza ezt az információt, amit általában a cikkalanyok maguk adnak meg a lexikonnak. Gyurika vita 2016. szeptember 26., 14:31 (CEST)Válasz

Köztestületi tagság[szerkesztés]

AZ MTA köztestületi tagsága nem külön érdem (ezért töröltem a cikkből, hiszen félrevezető, még valaki akadémiai tagságnak nézi - előfordult már többször is, főleg amikor más nyelvre fordították, hisz nem könnyű megtalálni az idegen megfelelőjét). Bárki megkaphatja, akinek doktori fokozata van, és kéri ezt. Bizonyos előnyökkel jár (pl. Domus-ösztöndíjaknál). --Wikizoli vita 2013. május 19., 12:20 (CEST)Válasz

Nincs benne semmi félrevezető: az MTA - kultúrnemzeti megfontolás alapján - 2000 tavasza óta a magukat magyarnak (is) tartó, tudományos fokozattal rendelkező, a világ bármely pontján élő és dolgozó kutatóknak felajánlotta azt a lehetőséget, hogy belépjenek az Akadémia köztestületébe, mely az 1994. évi akadémiai törvénnyel jött létre. Az MTA névre szóló, elnöki aláírással hitelesített oklevél megküldésével ismeri el a köztestületi külső tagságot, ami igenis érdem. Idegen megfelelői: RO: "membru al corporatiei de doctori", EN: "member of the public body". - (Villanyos) – Aláíratlan hozzászólás, szerzője ‎Villanyos (vitalap | szerkesztései)