Vita:Fülöp edinburgh-i herceg

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Crystal personal.svg Ez egy életrajzi szócikk.
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Fülöp belga herceg[szerkesztés]

Van Fülöp belga herceg is. Át kellene mozgatni a Fülöp angol herceg címre, a királyok neveinek mintájára.--Linkoman 2006. augusztus 30., 17:36 (CEST)

Csak ártetlan kérdés: Nem lenne pontosabb a Fülöp, Edinburgh hercege, Fülöp Edinburghi herceg , Fülöp herceg (Edinburgh) vagy vmi hasonló kombinációja a Fülöpnek a hercegnek és Edinburghnak?--Dami 2006. augusztus 30., 17:41 (CEST)
Egyébként Fülöp hercegből tényleg sok volt , lásd en:Philip. Az „angol herceg”-gel azért van bajom, mert Fülöp tudtommal nem rendelkezik ezzel a címmel, míg a „belga herceg” (en:Philippe, Duke of Brabant) rendelkezik a belgium hercege címmel (Prince of Belgium), bár a Brabant hercege címet előbb sorolják fel (amely címet trónörökösként kap).--Dami 2006. augusztus 30., 17:50 (CEST)

legyen Fülöp edinburghi herceg. – Alensha Fiore 01.svg üzi 2006. augusztus 30., 18:17 (CEST)

Sztem jó ötlet.--Linkoman 2006. augusztus 30., 18:24 (CEST)

Nehogymár őkirályifenségezzünk. SyP 2006. augusztus 30., 19:10 (CEST)

Ja, erről nem is beszéltem. Nem ártana az életrajzoknak megfelelő fejrészt kialakítani és a hajbókolást tényleg mellőzni.--Linkoman 2006. augusztus 30., 19:12 (CEST)

Lassan folytatnám a megírását.Santafe vita 2011. március 8., 09:13 (CET)

A németellenes hangulat miatt ugyan a nyilvánosság előtt vita folyt, de Churchill és Levine is leírja: mindenki tudta (udvar, kormány, parlament, stb.), hogy álvita, hiszen az angol királyok vérségi rokonai (ő az volt) angolok (is), ahogy Miklós cár v. Vilmos császár is volt. Most kettős állampolgárnak mondanánk. Akkor nem is állampolgárságról volt szó, hanem alattvalóról. Állampolgár csak a nemzeti államok kialakulása, majd az I. vh. lezárását követő valódi, zárt államhatárok létrejötte után alkalmazott jogi kategória.Santafe vita 2011. március 17., 22:51 (CET)

Prince és Duke[szerkesztés]

Megkülönböztetjük magyarul ezt a kettőt? (lásd első sora cikknek, hol duplázzák a herceget)

--Dami 2006. augusztus 30., 19:22 (CEST)

Nem. Legfeljebb úgy, hogy a prince "királyi herceg".--Mathae قل 2006. október 30., 23:28 (CET)