Vita:Berlini tévétorony

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Korábban kiemelt szócikkEz a lap egykor a kiemelkedő minőségű szócikkek közé tartozott.
A kiemelt státuszának megvonásáról szóló szavazást archiváltuk.

Nuvola apps iconthemes.pngEz a szócikk 2012. január 19. és 2012. január 22. között
szerepelt a kezdőlapon (ajánló).

Nuvola apps edu phi.svgA szócikk jelentős részben a megfelelő német nyelvű Wikipédia-szócikken alapul. Ez nem jelent semmi megkötést a további szerkesztések szempontjából, de a fordítás alapjául szolgáló szócikk tagolásának követése egyszerűsíti a további munkát. Például könnyebben elkerülhetők az ismétlések, könnyebben kiegészíthetők a hiányzó források. A magyar változatban található értelmi hiba esetén először érdemes az eredetiben megnézni, nem fordítási hibáról van-e szó.

Mérföldkövek a cikk életútján
Dátum(ok: tól/ig) Esemény Eredmény
Jelölték kiemelt szócikknek Megkapta a kiemelt státuszt
Jelölték kiemelt státusz megvonására Elvesztette a kiemelt státuszt
Jelenlegi státusza: korábbi kiemelt szócikk
DE-pahyl.svg Ez a szócikk témája miatt a Németország-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Színvonalas Ez a szócikk színvonalas besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Andrew69. (vita), értékelés dátuma: 2012. március 28.
Német témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Jó cikk[szerkesztés]

ez nagyon jó cikk :) jót röhögtem azon, hogy dalt írtak a tévétoronyhoz meg a pápa bosszúján is (bár engem inkább célkeresztre emlékeztet...)

jártam itt gyerekkoromban, fel akartunk menni, de kb. a városhatárig állt a sor... – Award-star-silver-3d.pngAlenshaAward-star-silver-3d.png sms 2009. július 14., 15:23 (CEST)

Örülök, h. tetszett. Van még egy berlini szólás is, nem tudom, azt beleírjam-e a cikkbe. Az úgy hangzik, hogy Berlinben egyetlen normális kilátóhely van, ez a tévétorony, mivel csak onnan nem látni a tévétornyot. :D – Tobi Üzi :) 2009. július 14., 17:00 (CEST)

Ez jó, de már hallottam a varsói Kultúrpalotával kapcsolatban is :) – Award-star-silver-3d.pngAlenshaAward-star-silver-3d.png sms 2009. július 14., 21:19 (CEST)

beírhatod szerintem, most látom, lopták a lengyelek is, és az ő cikkükben is szerepel :D – Award-star-silver-3d.pngAlenshaAward-star-silver-3d.png sms 2009. július 14., 21:22 (CEST)

legföbb látnivalója?[szerkesztés]

Biztos, hogy ez Berlin legföbb látnivalója? Azért el tudok képzelni, jelentösebb (müvészettörténeti) alkotásokat és épületeket is, szerencsésebb lenne talán egy kombináció a következö elemekböl; közkedelet, közismert, világhírü...stb.Rácz Róbert vita 2012. április 14., 19:29 (CEST)

Nem az van odaírva, hogy a legfőbb, hanem hogy egyik legfőbb. Érezzük a különbséget. És szerintem ez vállalható kijelentés. Nem érzem szükségesnek a változtatást. --Tobi Üzi :) 2012. április 15., 17:21 (CEST)

Antennák[szerkesztés]

Jó lenne aktualizálni a torony adó-vevő antennáit frekvencia és adóteljesítmény szempontjából, ui. nyilván a kezdeti hatalmas VHF-antenna funkcióját vesztette, a 100 kW-os adóteljesítmény igényével együtt! A digitális adásokkal rendkívüli módon megnőhetett a csatornák száma is, amelyeknek a legkülönbözőbb katonai, internetes és titkosszolgálati felhasználásuk is lehet. Voxfax vita 2014. január 13., 14:40 (CET)