Vita:Audi Hungaria Zrt.

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pallerti 13 évvel ezelőtt a(z) Cikk teljes átfésülése témában
Ez a szócikk témája miatt az Autóműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Autókkal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Szócikk átnevezése[szerkesztés]

Átneveztem.

Pallerti vita 2010. július 22., 10:14 (CEST)Válasz


Felfedeztem egy komoly problémát: a szócikk címében (és magában a cikkben) helytelenül (Audi Hungária Motor Kft.) van írva a cég neve.

A cég neve helyesen:

AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.

AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. - profil (magyar nyelven). (Hozzáférés: 2010. július 17.)

Így olvasható a gyár honlapján, a belső intranetes (Audi Mynet) összes dokumentációban, és a cégbírósági iratokon is.

Javaslatom szerint át kellene mozgatni a szócikket.

Pallerti vita 2010. július 17., 22:11 (CEST)Válasz

Az Audi gyár részvétele a közéletben.[szerkesztés]

A gyár Győrbe települését követően sokan nem értették meg, miért ad a város képviselő-testülete a betelepülő multinacionális cégeknek helyi adó-kedvezményeket. A 10 éves kedvezmény 2008-ban jár le, s ez a tény többletbevételt fog hozni a városnak. Az Audi vezetése önkéntesen eddig is sokat segített a városnak kulturális és közművelődési téren. A városnak szobrot ajándékozott, mely a város sétálóutcájában lett felállítva. A csónakázó fiú az 1954. évi győri árvíznek állít emléket. A városban lévő egyetemnek is segítséget ad a jövendő szakemberek kiképzéséhez, gyakorlati oktatásához. Ezeken kívül segíti a 12 osztályos „piros iskolát”, a gyár német, illetőleg külföldi szakemberek gyermekeinek oktatásához természetbeni, illetve anyagi segítséget ad. Győr város tisztelete jeléül díszpolgárává választotta Karl Huebsert, az egyik ügyvezető igazgatót, aki a gyár idetelepítésében jelentős részt vállalt. Jelentősen segíti a Győri Balett és a győri színház tevékenységét. A Győr-Pér repülőtér fejlesztéséhez is jelentős anyagiakkal járult hozzá, illetve kisebbségi részvénytulajdonosa lett. A vállalat szakembereinek, a hirtelen szükségessé vált anyagoknak, félkészáruknak szállítását a cég Győr és Ingolstadt közt közlekedő repülőgép-ingajáratokkal oldja meg.

ennél átgondolatlanabb szöveget ritkán olvastam a Wikipédián.
Az alcím mit jelent? A cég társadalmi felelősségvállalását?
A multiellenes induló mondatnak ("A gyár Győrbe települését követően sokan nem értették meg, miért ad a város képviselő-testülete a betelepülő multinacionális cégeknek helyi adó-kedvezményeket.") mi az értelme? És mi a forrása? Kik azok a "sokan"? 1993-ban még nemigen volt tapasztalható a mai "bölcs" multiellenesség. Vajon miért nem kell fizetnie helyi adót egy cégnek, amely nem az önkormányzat pénzéből végzi a beruházását? Vajon miért? Azért, hogy a helyi adómentesség lejárta után fizessen. És vajon miért van Győrben a cég és nem más településen? Ha Győr nem adott volna helyi adómentességet, most nem ott lenne a cég, hanem azon a településen, ahol adtak volna. Ez is ilyen egyszerű.
Az utolsó mondat meg érthető lenne, ha nem ez lenne a szöveg alcíme..
A cikkbe szép alapos átgondolás után érdemes visszavenni a lényeget.--Linkoman vita 2010. június 19., 02:43 (CEST)Válasz

Két teljesen felesleges idézet[szerkesztés]

A téma szerelmesei néha elfeledkeznek arról, hogy a Wikipédia nem napisajtó, ahol az ilyesmi jó. Egy lexikoncikkben viszont felesleges.

A győri szerszámgyártás létesítése nagymértékben hozzájárul az Audi-konszern versenyképességéhez növeléséhez. Az új gyáregység létrehozását az indokolta, hogy a cégcsoport két németországi szerszámgyárának kapacitása már nem elegendő. A győri szerszámgyár tevékenysége támogatja az ingolstadti és a neckarsulmi Audi telephelyek munkáját. Győr egy Közép-kelet Európára kiterjedt telephely vizsgálatot követően nyerte el a szerszámgépgyár létesítésének jogát.

– Martin Winterkorn az Audi AG akkori elnöke

Egy szerszámgyár létesítése a győri gyár éves beruházási volumenének 20-25%-át teszi ki. Ugyanakkor egy ilyen beruházás nem valósulhat meg egyetlen év alatt. Győrnek azt jelentené ez a beruházás, hogy új vállalti szegmens jöhetne itt létre, mégpedig a legmagasabban képzett munkaerőt foglalkoztatva. A járműgyártásban, az információtechnológiában és a motorgyártásban jelenleg is magasan kvalifikált munkaerőt követelő munkahelyeink vannak. Mindehhez hozzátehetjük a motorfejlesztést és a technológiai tervezést is. A szerszámgyárban, pedig mérnöki tudást tudnánk a legjobban bevetni és hasznosítani a vállalt érdekében. A szerszámgyártás minden gépgyártás édesanyja.

– Thomas Faustmann interjúja a döntés meghozatala előtt.

"--Linkoman vita 2010. június 19., 02:55 (CEST)Válasz

Szerintem sem ide való ez a két idézet! – Haldek vita 2010. június 19., 03:04 (CEST)Válasz

Cikk teljes átfésülése[szerkesztés]

Nekiálltam egy-két apróbb dolgot kijavítgatni, de minél jobban beleásom magam, annál inkább erősödik az az érzésem, hogy át kellene fogalmazni a teljes cikket. Tele van olyan mondatokkal ("...az elmúlt 10 évben"), amiket állandóan aktualizálni kellene, és ellentmondásos adatokkal. Az ilyen mondatokkal ("Időközben Győrben készülnek az adagolófúvókás, közvetlen befecskendezésű technikával készülő dízelmotorok is") meg abszolút nem tudok mit kezdeni, mert értelmezhetetlen. Egyrészt már nem készülnek, mert befejeződött a gyártása, másrészt pedig nem csak Győrben készültek, hanem párhuzamosan Polkowicében is. Én majd nekiugrok egy tejes átírásnak megfelelő forrásolással - ha valakinek van kedve esetleg beszállhatna.Pallerti vita 2011. március 11., 22:24 (CET)Válasz