Vita:Anat Kam

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alensha 10 évvel ezelőtt a(z) Kam vagy Kamm? témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Untitled[szerkesztés]

A cikket Elvének ajánlom, aki magáról igen intenzív formában állítja, hogy tisztességes. 82.113.106.223 (vita) 2012. november 18., 08:47 (CET)Válasz

És nem alaptalanul. Alensha 2013. június 7., 22:49 (CEST)Válasz

Kam vagy Kamm?[szerkesztés]

A cikkalany vezetékneve kétféle alakban is szerepel a cikkben: Kam és Kamm. Sajnos a társwikik sem egységesek ebben a tekintetben. Mi a helyes magyar átírás? --Malatinszky vita 2012. november 29., 16:03 (CET)Válasz

Izraeli kollégám szerint Kam (illetve 1 m-mel ejtik ki), de ő nem hivatkozási alap. A magyar net is hol így írja, hol úgy.

A társwikik szerintem azért nem egységesek, mert a különböző nyelvekre történő átírásnak külön szokásai és szabályai vannak. A német wikin, ahonnan a cikk származik, két m-mel van írva, és a hölgy nevének eredeti (nem héber betűs) formája is feltehetőleg ez volt. De kiejteni a németek is 1 m-mel ejtik, illetve szerintem itt a szokásos átírási szabályokat kéne alkalmazni, amit viszont csak nálam illetékesebbek ismernek pontosan.

Sajnos n nyelv között n*(n-1) átírási szabályrendszer lehetséges, ezért ez ügyben mindig sz.pni fogunk. Talán majd ELVe megmondja.

Nincs héberprofi wikipédistáknak egy kategóriája? Ők kaphatnának egy körkérdést az ügyben.

82.113.98.44 (vita) 2012. december 5., 16:52 (CET)Válasz

A héberprofi wikipédisták halmaza gyakorlatilag eLVéből áll, szóval elég neki írni… Alensha 2013. június 7., 22:49 (CEST)Válasz