Vita:Almár Iván

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Módis Ágnes Vadszederke 12 évvel ezelőtt a(z) Almár + témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Csillagászati szócikkek (jól használható besorolás)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)


Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).


Untitled[szerkesztés]

Jelentősen átírták a cikket, egy csillagászattal foglalkozó személy át tudja futni? Cassandro Taħdita/Streit 2008. június 10., 21:55 (CEST)Válasz

Átnyálaztam, nagyjából rendben van. – KGyST vita 2008. június 11., 00:26 (CEST)Válasz

Almár +[szerkesztés]

Csak ide:

Almár Iván sosem volt SETI kutató. Amatőr, hobbi alapon foglalkozott csak vele, ezt többször elismerte a vele készült interjúk során is. Persze több irodalmi összefoglaló cikket és könyvet is írt a témában, ismeretterjesztő szinten. Itthon sosem folyt még SETI kutatás. Rádiótávcsövek sincsenek Magyarországon, és az optikai távcsöveken sem volt még soha olyan berendezés, amivel lehetséges lett volna SETI kutatást végezni, illetve külföldi SETI adatok feldolgozásával sem foglalkozott még itthon senki, nem is ért itthon hozzá egy csillagász sem, itthon csak általános rádiócsillagászattal foglalkoznak. Almár Iván kutatási területe a csillagászaton belül a felső ionoszféra kutatás és a planetológia volt. Kissé átírtam ehhez mérten a szócikket. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 78.92.237.59 (vitalap | szerkesztései)

Filmhiradó Almár Iván szereplésével[szerkesztés]

Ajánlom a lap szerkesztőinek figyelmébe ezt a 1977-es filmhíradót 08:21-től: https://vimeo.com/260011415