Västerbottens Folkblad

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Västerbottens Folkblad
Adatok
Típusnapilap
Formátumtabloid

Ország Svédország
Alapítva1917
FőszerkesztőDaniel Nordström
Példányszám12 300 (2010)
Nyelvsvéd
SzékhelyUmeå

ISSN1104-0238
A Västerbottens Folkblad weboldala

A Västerbottens Folkblad egy 1917-ben alapított svédországi szociáldemokrata napilap, amely Umeå városában jelenik meg, regionális híreket szolgáltató sajtótermékként Västerbotten tartomány lakosai számára. Korábbi neve Folkbladet (néha Folkbladet Västerbotten) volt, 2012. április 18. óta viseli a jelenlegi nevét. Vasárnap kivételével minden nap megjelenik; megjelenési példányszáma 2004-ben 15.700, 2007-ben 14.000 volt; kiadása 2013-ra 9700 példányra esett vissza. A lap a kezdetektől fogva baloldali irányultságú, jelenleg is a szociáldemokrata értékeket képviseli.

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Västerbottens Folkblad című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Västerbottens Folkblad című svéd Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.