Umestan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Umestan egyik bejárata

Az Umestan nevű üzleti park a svédországi Umeåban található.

Története[szerkesztés]

Västerbotten ezred épületei (1907)

Amikor a västerbotteni katonaság 1998-ban befejezte működését, Umeå város önkormányzata megvásárolta a területet, hogy az itteni létesítmények felhasználásával üzleti és tudásparkot hozzon létre.

Az épületeket felújították, hogy a komfort, a környezet és az IT lehetőségek megfeleljenek a modern üzleti élet elvárásainak.

2012-ben a város eladta a területet a Lerstenen ingatlanfejlesztő- és beruházó vállalatnak 470 millió koronáért.[1]

Bemutatása[szerkesztés]

Az üzleti park mintegy 40 épületből áll, közel 120 bérlővel. Naponta közel háromezren látogatnak ide.[2][3] A területen található a Profilteatern színház, az Umevatoriet planetárium és csillagvizsgáló, két középiskola (John Bauergymnasiet és Midgårdsskolan), egy általános iskola (Prolympia) és az Umeåi Egyetem részeként működő Rendőrtiszti Főiskola.[4]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Nu är Umestan såld (svéd nyelven). folkbladet.nu. Folkbladet. (Hozzáférés: 2014. május 3.)
  2. Enterprise and development on historic ground. umestan.se. Umestan Företagspa. [2014. május 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. május 3.)
  3. Historik (svéd nyelven). umestan.se. Umestan Företagspa. [2014. május 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. május 3.)
  4. Öppet hus hos polisutbildningen, 2012. május 19. (Hozzáférés: 2014. április 1.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Umestan című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Umestan című svéd Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]