Travelling Weasels

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Travelling Weasels
SzületettLaura Cody
Tanbay Theune
Nemzetiségeangol
német
Foglalkozásautazók
YouTube-művészek
SablonWikidataSegítség

A Travelling Weasels (magyarul Utazó Menyétek) egy YouTube-csatorna. A csatorna egy jegyespár (Laura Cody és Tanbay Theune) vlogja, akik 2013 óta a világot járják.[1] Magyarországon leginkább azokról a videóikról ismertek, amelyeken magyarul tanulnak.

A név eredete[szerkesztés]

Eredetileg Laura Tanbayt becézte "Weasel"-nek (Menyétnek). A Travelling Weasels név először akkor bukkant fel, amikor weboldalt akartak készíteni. Tanbay (akkoriban) nem támogatta az ötletet, de végül ez lett az oldal neve.[2]

A csatorna története[szerkesztés]

A csatorna 2016 januárjában indult, három évvel a főszereplők utazásainak kezdete után.[3] Eredetileg az volt a célja, hogy arra motiválja Laurát és Tanbayt, hogy minden nap valami érdekeset csináljanak. Miután a kezdeti izgalom és a nézettség alábbhagyott, elkezdtek nyelveket tanulni.[2] 2019. januárjában a pár szakított, és azóta a csatornára ritkán kerül fel új tartalom.

A magyar nyelvvel kapcsolatos videók[szerkesztés]

Tanbay és Laura 2017 januárja óta tanulják a magyar nyelvet.[4] Mára több mint 20 epizódot élt meg ez a sorozatuk.

A főszereplők többféleképpen tanulják a magyar nyelvet. Egyrészt a sorozat kezdeti időszakában gyakran a Google Fordító segítségével tanultak meg egyszerűbb szavakat.

Többször is szolgáltak videóik témájául híres dalok és személyek; többek közt a Nemzeti dallal, az Eurovíziós Dalfesztiválon részt vevő Origo című dallal és a CBA Kasszás Erzsi-reklámjával is fejlesztették már nyelvtudásukat.

Gyakran a rajongók is beküldenek érdekességeket.[5]

Jelenleg egy hivatásos nyelvtanár (Zsuzsi) segítségével tanulják a magyar nyelvet, napról napra bővítve ismereteiket.

Utazásaik során több helyről is feltöltöttek már nyelvtanulós videókat, például Indonéziából, Laoszból és Japánból is.[6]

Utazásaik Magyarországon[szerkesztés]

Első budapesti videójuk 2016 júniusában jelent meg. Akkor egy hónapot töltöttek ott.[7] Több videójuk foglalkozott ételekkel és éttermekkel.[8]

2017 nyarán két hetet töltöttek Magyarországon, fél év nyelvtanulás után. Több rajongóval is találkoztak az utcán,[9] volt, akivel ugyanabban a házban laktak.[10] A 24.hu is meginterjúvolta őket.[9] Elutaztak Budapestre, Debrecenbe, Szegedre, valamint meglátogatták a Balaton Soundot is.

Várhatóan 2017. szeptemberben ismét visszatérnek Magyarországra.[11]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]