Tom szépségklinikája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tom szépségklinikája
South Park
1. évad, 11. epizód
Mr. Garrison a műtét után
Mr. Garrison a műtét után
Eredeti cím Tom's Rhinoplasty
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 111
Első sugárzás 1998. február 11.
Első sugárzás Magyarországon 2000. október 28.
Kronológia
ElőzőKula bá, az ünnepi kaki
KövetkezőMecha Streisand
A South Park epizódjainak listája

A Tom szépségklinikája (Tom's Rhinoplasty) a South Park című rajzfilmsorozat 11. része (az 1. évad 11. epizódja). Elsőként 1998. február 11-én sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Közeleg a Valentin nap, ezért Wendy több időt szeretne eltölteni Stannel. Amikor azonban Mr. Garrison megműtteti az orrát, a gyerekek egy helyettesítő tanárt kapnak, Mrs. Ellen személyében. Az új tanárnő minden fiú érdeklődését felkelti (beleértve Stant is), ezért Wendy nagyon féltékeny lesz, végül megfenyegeti a gyanútlan tanárnőt, hogy tartsa távol magát a fiútól.

Mr. Garrison műtétje jól sikerül, ő lesz South Park legjóképűbb férfija, új orrával pedig megszólalásig hasonlít David Hasselhoffra (akit legtöbben a Knight Rider című 80-as sikersorozatból ismernek; ő játszotta Michael Knight-ot, a beszélő csoda autó, KITT vezetőjét). Úgy határoz, otthagyja eddigi hivatását és modellként keres állást, így Mrs. Ellen lesz a negyedikesek tanára. A fiúk megpróbálnak udvarolni Ms. Ellennek, de Séf bácsi (akit a tanárnő visszautasít) figyelmezteti őket, hogy Ms. Ellen valójában leszbikus. Ők nem tudják, ez mit jelent, ezért úgy döntenek, ők is leszbikusok lesznek, hogy elnyerjék tanárnőjük kegyeit. Erre esélyük is nyílik, amikor egy helyesírási verseny győztese együtt vacsorázhat a tanárnővel. Wendy fel akarja hívni magára Stan figyelmét, ezért felvesz egy extravagáns bőrszerelést, de így sem jár sikerrel. Ezután – Wendy legnagyobb rémületére – Mr. Garrison bejelenti, hogy nem tanít többé, kiderül, hogy Stan nyerte meg a versenyt, végül az igazgatónő közli Wendyvel, hogy meghalt a nagymamája.

Másnap Wendy bocsánatot kér a tanárnőtől és bevallja Stannek, mennyire fáj a szíve miatta. Hirtelen egy csapat iraki tör be a terembe, akik elmondják, hogy Ms. Ellen egy iraki szökevény; őrizetbe veszik, majd egy rakétával a Napba lövik. Időközben egyre több nő üldözi Garrisont, akit megrémít az állandó zaklatás, ezért visszatér régi külsejéhez.

Az epizód végén Kyle a különös eseményekről kérdezi Wendy-t, aki anyanyelvükön vált néhány szót az irakiakkal, majd egy köteg amerikai pénzzel fizet nekik. Ezután köszönetet mond az egyik nőnek, aki Mr. Garrisont kergette. Végül Wendy távcsővel végignézi, ahogy Ms. Ellen a Napban landol és tébolyultan bevallja Kyle-nak, hogy végig ő állt az események hátterében

Kenny halála[szerkesztés]

  • Amikor az irakiak elfogják, Ms. Ellen elveszi az egyikük kardját, de az kicsúszik a kezéből és a falhoz szögezi Kennyt.

Utalások[szerkesztés]

  • Amikor szóba kerül a Kapcsolat című mozifilm, Mr. Garrison elhányja magát. A South Park készítői szintén ki nem állhatják ezt a filmet.
  • Amikor Mr. Garrison a műtét után a képernyőn szerepel, a háttérben mindig Andy Gibb „Shadow Dancing” című száma hallható.

Bakik[szerkesztés]

  • Wendy az új bőrszerelésében lép be az osztályba. Amikor Garrison bejelenti, hogy nem tanít többé, Wendy ismét a régi ruháját viseli. Stan beszéde alatt viszont megint bőrruhában látható.

Külső hivatkozások[szerkesztés]South Park – Első évad (1997-1998)
101 – Cartman anális beültetése102 – Testsúly 4000103 – A vulkán104 – Meleg Al meleg vízitúrája105 – Szerelem Fáni és Malac között106 – Halál107 – Rózsaszín szem108 – Damien109 – Kákabélű110 – Kula bá, az ünnepi kaki111 – Tom szépségklinikája112 – Mecha Streisand113 – Cartman mama piszkos múltja