Toe

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Toe
Információk
EredetJapán japán
Alapítva2000
Aktív évek2000 – napjainkig
Műfajposztrock, math rock, fúziós jazz, indie rock, alternatív rock
A Toe weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Toe témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Toe 2000-ben alakult japán rockegyüttes. Zenéjük a posztrock és a math rock műfajába tartozik. Az együttest Kasikura Takasi dobos, Mino Takaaki gitáros, Jamane Szatosi basszusgitáros és Jamazaki Hirokazu gitáros alkotja. A zenekar alapítása óta ebben a felállásban játszanak. Kiadójuk a Machu Picchu független kiadó, melyet az együttes tagjai alakítottak a Mouse on the Keys, az Enemies és a Tangled Hair együttesekkel közösen.

A zenei kompozíció nagy részét az instrumentalitás jellemzi, emellett a melodikus tiszta gitárhangzás a védjegye. A math rock általános képletét használva, rengeteg ismétlést alkalmaznak, de ezt megtörik az ütemek változtatásával, egy egyedi hangkép kialakításának érdekében. Az évek során sokat változtattak a hangzásukon, mégpedig oly módon, hogy a hangszerek közé bekerült az akusztikus gitár, a zongora, és a vibraphone is.

A Toe gyakorta turnézik Japánban, és zenéjüket leginkább a Pelevel és a The album leaffel hasonlítják össze.

Diszkográfia[szerkesztés]

Koncertvideók[szerkesztés]

  • RGBDVD (DVD, 2005)
  • CUT_DVD (DVD, 2010)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Toe (band) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]