Thomas Mann (színművész)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Thomas Mann
Életrajzi adatok
Született 1991. szeptember 27. (26 éves)[1]
Portland
Pályafutása
Aktív évek 2009 - napjainkig

Thomas Mann az IMDb-n
PORT.hu-adatlap

Thomas Mann (Portland, Oregon, 1991. szeptember 27.) amerikai színész. Első ismertebb alakítása Thomas Kub karaktere volt a 2012-es Project X c. filmben. 2013-ban a Boszorkányvadászok és a Beautiful Creatures - Lenyűgöző Teremtmények c. filmekben kapott jelentős szerepeket.

Élete[szerkesztés]

Thomas 1991-ben született Portland-ben, de kétéves korától Texasban, Dallasban élt. Ötévesen elkezdett sporttal foglalkozni, de ma már csak hobbi szinten űzi. A gimnáziumban jéghokizott, mai kedvence pedig a gördeszkázás.

Pályafutása[szerkesztés]

Legelőször 2009-ben szerepelt az iCarly és A semmi közepén c. sorozatokban. 2010-ben kapta meg első filmes szerepét a Nyomás alatt c. filmben, ahol Emma Roberts és Zach Galifianakis színészekkel játszott együtt. Ezután jött a nagy sikerű 2012-es Project X, melyben ő alakította a főszereplőt, a Thomas Kub nevű nem túl népszerű gimnazistát aki két legjobb barátjával megrendezi minden idők legvadabb buliját, mely majdnem katasztrofális véget ér. Szintén ebben az évben főszerepet kapott a Nickelodeon Fun Size c. filmjében, Victoria Justice színésznő mellett. 2013-ban két filmben is jelentős szerepet kapott. A Jancsi és Juliska meséjének horror változata a Boszorkányvadászok c. filmben Ben szerepét kapta meg aki megszállott rajongója a boszorkányvadászatnak és később ő is azzá válik. A Beautiful Creatures - Lenyűgöző teremtmények c. fantasy-ban Wesley "Link" Lincoln-t alakítja, aki a főszereplő legjobb barátja, ám egy "Igéző" elcsábítja és varázslattal ráveszi, hogy ölje meg őt. A film egy négyrészes könyvnek az első részét foglalja össze. A második rész Beautiful Darkness - Lenyűgöző sötétség címen fog megjelenni a mozikban ha lesz rá nézettség, és mivel a könyvben Link igencsak fontos szereplő így remélhetőleg a filmben is újraláthatjuk majd. Thomas legújabb filmje az "As Cool As I Am" címen fog megjelenni 2013-ban, jelenleg pedig a "King Dork" c. film forgatásán vesz részt.[forrás?]

Szerepei[szerkesztés]

Film[szerkesztés]

Év Cím Eredeti cím Szerep Magyarhang
2010 Nyomás alatt It's Kind of a Funny Story Aaron Fitzcarraldo
2012 Project X - A buli elszabadul Project X Thomas Kub
2012 Zakkant Halloween Fun Size Roosevelt
2013 Boszorkányvadászok Hansel and Gretel: Witch Hunters Ben Berkes Bence
2013 Lenyűgöző teremtmények Beautiful Creatures "Link" Wesley Lincoln
2013 As Cool As I Am As Cool As I Am Kenny
2014 Üdv a világomban! Welcome to Me Rainer Ybarra
2015 Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni Me and Earl and the Dying Girl Greg
2015 Gyilkos gimi Barely Lethal Roger Marcus
2017 Kong: Koponya Sziget Kong: Skull Island Reg Slivko Tasnádi Bence

Sorozatok[szerkesztés]

Év Cím Eredeti cím Szerep Epizód
2009 iCarly iCarly Jeffery 2. évad 8. rész
2009 A semmi közepén The Middle Brendan 1. évad 3. rész

Források[szerkesztés]

  1. Integrált katalógustár, 1043073337, 2015. október 14.

Külső hivatkozások[szerkesztés]