The Witcher 3: Wild Hunt

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
The Witcher 3: Wild Hunt
EN The-Witcher-3 Logo-Black RGB.svg
Fejlesztő CD Projekt RED
Kiadó
Zeneszerző
  • Marcin Przybyłowicz
  • Mikolai Stroinski
Sorozat The Witcher
Motor
  • REDengine
  • PhysX
  • SpeedTree
Platformok
Kiadási dátum
Legfrissebb kiadás
Stabil 1.31 (2016. szeptember 12.)[1]
Műfaj
  • akció-szerepjáték
  • videójáték LMBT karakterrel
Játékmódok egyjátékos videójáték
USK-besorolás USK 18
Adathordozó
A The Witcher 3: Wild Hunt weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz The Witcher 3: Wild Hunt témájú médiaállományokat.

A The Witcher 3: Wild Hunt 2015-ös akció-szerepjáték, amelyet a CD Projekt lengyel játékfejlesztő cég készített és adott ki. A történet Andrzej Sapkowski Vaják sorozatán alapul.

Játék a The Witcher 2: Assassins of Kings folytatása, és a The Witcher videójátékok sorozatának harmadik része. Egy nyitott világban játszódik, harmadik-személy nézetben.

Játékmenet[szerkesztés]

A The Witcher 3: Wild Hunt egy akció-szerepjáték, harmadik-személyű nézettel. A játékos Ríviai Geraltot irányítja, egy vajákot (a vaják olyan személy, aki pénzért szörnyekre vadászik). Különböző fegyverei vannak, beleértve a bombákat, a számszeríjat és két kardot (egy acél és egy ezüst). Az acélkardot elsősorban az emberek megölésére használja, míg az ezüstkard a szörnyek ellen hatékony. Kétféle közelharci támadás létezik; a könnyű támadás, ami gyors, de gyenge, és a nehéz támadás, ami lassú, de erős. (a „gyenge” és „erős” a sebzés erősségére utal).

A játékos a kardjaival kivédheti az ellenséges támadásokat. A felszerelés tartóssága korlátozott, és rendszeres javítást igényel. A fizikai támadások mellett Geraltnak öt mágikus jel áll a rendelkezésére: Aard, Axii, Igni, Yrden és Quen. Az Aard ellöki, míg az Igni kigyújtja az ellenségeket. Az Axii megszédíti a célpontokat, így például párbeszédkor a játékos lehetőséget kap a másik fél manipulálására. A Yrden egy lila kört rak le, ami lelassítja az ellenfeleket, míg a Quen egy mágikus pajzs.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a The Witcher 3: Wild Hunt című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]