The Image of You

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Image of You
Anjeza Shahini Isztambulban.
Anjeza Shahini Isztambulban.
Adatok
Év2004-es Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágAlbánia Albánia
Előadó(k)Anjeza Shahini
Nyelvangol
DalszerzőEdmond Zhulali
SzövegíróXhuli Teilor, Agim Doçit
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő4. hely, 167 pont
Döntő7. hely, 106 pont
Kronológia
Előző
KövetkezőTomorrow I Go (2005) ►

A The Image of You (magyarul: A képed) című dal volt a 2004-es Eurovíziós Dalfesztiválon Albániát képviselő dal, melyet Anjeza Shahini adott elő angol nyelven. Ez volt Albánia debütálása a dalfesztiválon.

Anjeza Shahini az elődöntőben.

A dal a 2003. december 20-án rendezett albán nemzeti döntőn nyerte el az indulás jogát, ahol albán nyelven, Imazhi yt címmel adták elő.[1]

Az előadás legelején Shahini zongorakísérettel énekel, majd a dal hamar gyors tempójúvá válik. A dal szövegében az énekes a szerelem érzéséről beszél. Az énekesnő az elődöntő során egy lila ruhában lépett fel, amit a döntőben az albán zászló színeinek megfelelően egy piros és fekete ruhára cserélt.

Mivel Albánia korábban nem vett részt a versenyen, a dalt először az első alkalommal megrendezett elődöntőben adták elő. A május 12-én rendezett elődöntőben a fellépési sorrendben tizenharmadikként adták elő, a litván Linas és Simona What’s Happened to Your Love? című dala után, és a ciprusi Lisa Andreas Stronger Every Minute című dala előtt. A szavazás során százhatvanhét pontot szerzett, mely a negyedik helyet érte a huszonkét fős mezőnyben, így továbbjutott a döntőbe.

A május 15-én rendezett döntőben a fellépési sorrendben kilencedikként adták elő, a német Max Can’t Wait Until Tonight című dala után, és az ukrán Ruszlana Wild Dances című dala előtt. A szavazás során százhat pontot szerzett, mely a hetedik helyet érte a huszonnégy fős mezőnyben. Ez Albánia eddigi második legjobb eredménye.

A következő albán induló Ledina Çelo Tomorrow I Go című dala volt a 2005-ös Eurovíziós Dalfesztiválon.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. 2004-es albán nemzeti döntő. natfinals.50webs.com. (Hozzáférés: 2009. június 28.)