Telitalálat (film, 2023)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Telitalálat
(The Perfect Find)
2023-as amerikai film
RendezőNuma Perrier
Producer
  • Glendon Palmer
  • Gabrielle Union
  • Jeff Morrone
  • Tommy Oliver
  • Codie Elaine Oliver
Műfajromantic comedy film
ForgatókönyvíróLeigh Davenport
Főszerepben
ZeneAmanda Jones
OperatőrEric Lin
VágóPaul Millspaugh
Gyártás
Gyártó
  • AGC Studios
  • Confluential Films
  • I'll Have Another
  • HR Entertainment
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszín
Játékidő99 perc
Forgalmazás
ForgalmazóNetflix
Bemutató
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A Telitalálat (eredeti cím: The Perfect Find) 2023-ban bemutatott amerikai romantikus filmvígjáték, amelyet Numa Perrier rendezett Tia Williams azonos című regénye alapján. A főbb szerepekben Gabrielle Union, Keith Powers, Aisha Hinds, D. B. Woodside, La La Anthony, Gina Torres látható.

Amerikában és Magyarországon 2023. június 23-án mutatták be a Netflixen.[1][2]

Cselekmény[szerkesztés]

Egy évvel azután, hogy a negyvenéves Jenna Jonest dobta Brian, akinek tízéves, nagybetűs kapcsolata meghatározta őt, az anyja végre kirúgja. Visszaköltözik New Yorkba, és karriert vált a szépségújságírás világában.

Jenna kénytelen megkérni barátnőjét, Darcy-t, hogy adjon neki munkát a Darzine-nál, és három hónapos próbaidőre felajánlják neki a kreatív igazgatói állást. Aznap este két közeli barátjával elmegy szórakozni, és véletlenül megcsókol egy nála 15 évvel fiatalabb férfit. Másnap a munkahelyén a másnapos Jenna találkozik Eric-kel, ugyanezzel a fiatalabb férfival. Ő Darcy fia, a cég új videós munkatársa.

Jenna és Eric együtt dolgoznak a magazin előfizetéses újrakezdésének tartalmán. Megállapodnak abban, hogy a kapcsolatuk köztük marad. A márkaújítási küldetésük első napján egy látogatás a visszahúzódó Greta Blumennél epikus kudarcba fullad. Összevesznek, és egész hétvégén nem állnak szóba egymással.

Hétfőn fegyverszünetet kötnek, és Jenna meghívja Ericet, hogy hozzon magával néhány barátot egy vacsorára, amit ő és a barátai rendeznek. Jenna és Eric egy kis időt töltenek kettesben, miután a többiek elmentek.

Másnap a munkahelyén Jenna elmondja Ericnek, hogy a régi filmek iránti nosztalgiáról szóló beszélgetésük inspirálja őt. Javasolja, hogy készítsenek egy tisztelgést a klasszikus ruhaköltemények előtt Tökéletes Találat címmel. Szereznek néhány tervezőt, akik felajánlanak néhány limitált darabot, valamint néhány média influencert, hogy segítsenek terjeszteni a hírt.

Együtt sétálnak a Brooklyn hídon pezsgővel a kampányuk megünneplésére, de alighogy kimondják, hogy hűsölni mennek, máris újra a nőnél kötnek ki. Eric mesél neki az apjáról, Otisról, akit kétéves korában megöltek. Az álomprojektje az, hogy filmet készítsen róla. Jenna mesél neki róla és Brianről, akik a főiskolán ismerkedtek meg, mindketten túlteljesítők voltak.

Brian a Forbesban szerepel, és a cikkben világosan kijelenti, hogy hiányzik neki Jenna. A NYT felveszi a kapcsolatot Darcyval, hogy a Tökéletes Találat médiamoguljaként bemutassa őt. Az előfizetések meghaladják az 1 milliót, és amikor a Times cikke megjelenik, az inkább Jenna és Eric közös munkájára koncentrál.

Miután Jenna egy gyerekzsúron kimutatja, hogy féltékeny Eric exére, Madisonra, a férfi dühösen távozik, és figyelmen kívül hagyja a hívásait és üzeneteit. Hazaérve Brian már várja őt. Édesanyja halálát gyászolja, ezért Jenna felajánlja, hogy hazaviszi. Brian megpróbálja rávenni, hogy jöjjön be, de a lány visszautasítja. Mivel Eric másnap nem jön be dolgozni, Jenna feloson hozzá Darcy lakosztályába. Kibékülnek, majd Darcy rajtakapja őket szex után. Jennát kirúgják, Eric pedig nem védi meg őket. Beköltözik a saját lakásába és a saját filmjén dolgozik.

Újév után Jenna végül meggyőzi Ericet, hogy találkozzon vele egy kávézóban. A nő a Columbián divat a filmben kurzust tart, a férfi pedig egy ösztöndíjnak köszönhetően filmet készít Otisról. Jenna megmutatja neki az első ultrahangfelvételt, a férfi dühös lesz és elmegy. Nem sokkal később Darcy behívja magát Jenna lakásába, és bejelenti, hogy most már családtagok. A saját szülei kitagadták őt, így egyedül nevelte fel Ericet. Elkíséri Jennát a következő szülészorvosi rendelésre, később pedig együtt vesznek részt a következő Darzine-gálán.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[3]
Jenna Gabrielle Union Nádasi Veronika
Eric Keith Powers Gacsal Ádám
Darcy Gina Torres Hegyi Barbara
Elodie La La Anthony Sági Tímea
Billie Aisha Hinds Kocsis Mariann
Carlita Shayna McHale Nemes Takách Kata
Tim Steelo Brim Renácz Zoltán
Brian D. B. Woodside Bognár Tamás
Greta Ts Madison Rába Roland
Jimmy Godfrey Papp Dániel

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront a Direct Dub Studios készítette el.

A film készítése[szerkesztés]

2018. november 6-án jelentették be, hogy Gabrielle Union lesz a producere és főszereplője a Tia Williams 2016-os regényének filmadaptációjának.[4] A forgatókönyvet Leigh Davenport, a Run the World alkotója írta. Numa Perrier-t 2020. június 12-én nevezték ki rendezőnek, ugyanakkor bejelentették, hogy a Netflix felvásárolta a filmet.[5]

Forgatás[szerkesztés]

2021. július 19-én kezdődött a forgatás New Yorkban, Manhattan városrészben.[6] További forgatási helyszínek voltak Newark és Jersey City.[7]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Nash, Anthony: The Perfect Find Trailer Previews Gabrielle Union-Led Netflix Movie. ComingSoon.net , 2023. május 18. (Hozzáférés: 2023. november 27.)
  2. Június a Netflixen: 15 új, eredeti film és sorozat, amit a nyár első hónapjában nézhetsz. Mafab. (Hozzáférés: 2023. november 27.)
  3. Telitalálat az Internetes Szinkron Adatbázisban (magyarul)
  4. Gabrielle Union Romantic Comedy 'The Perfect Find' Lands At Netflix; Numa Perrier Attached To Direct (amerikai angol nyelven). Deadline , 2020. június 12. (Hozzáférés: 2021. június 14.)
  5. Roxborough, Scott: AFM: Gabrielle Union to Star in 'The Perfect Find' (amerikai angol nyelven). The Hollywood Reporter , 2018. november 6. (Hozzáférés: 2023. november 27.)
  6. Steves, Ashley: NYC What's Filming: Netflix's 'The Perfect Find,' Starring Gabrielle Union. Backstage.com , 2021. július 23. (Hozzáférés: 2023. november 27.)
  7. NJ.com, Amy Kuperinsky: Gabrielle Union wraps movie in N.J. See epic surprise from Dwayne Wade. (angol nyelven). NJ.com , 2021. augusztus 2. (Hozzáférés: 2023. november 27.)

További információk[szerkesztés]