Szerkesztővita:Bry

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Csuja 5 évvel ezelőtt a(z) HDI témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Bry!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2007. március 12., 15:56 (CET)Válasz


Szellemsebészet[szerkesztés]

Kedves Bry! Először is kérlek olvasd át segítség című lapot, amelyen néhány hasznos szerkesztési fogást sajátíthatsz el.
Másodszor kérlek olvasd át és alkalmazd a cikk szerkesztése közben az irányelvek oldalon található útmutatásokat!

Harmadszor és ez a legfontosabb:
"mivel valaki szétrombolta a munkámat, töröltem a valótlan dolgokat"
A munkádat senki nem rombolta szét, mindössze más szerkesztők a fent említett irányelveknek és a Wikipédia etikettjének figyelembe vételével átírta azáltalad felvitt szövegeket. Ha nem értesz velük egyet, akkor próbálj kompromisszumos megoldást keresni a cikked vitalapján. Beroesz 2007. március 12., 18:48 (CET)


Egyszerűen nem lehetett kompromisszumos megoldást találni, mivel szóegyezés van, két terület között, és ezzel sokan félreértelmezik a Szellemsebészet kifejezést.

Arról meg nem tehetek, hogy a szerkesztők közül egyedül én ismerem a szellemsebészetet, és minden kapcsolódó témakört. Így elég nehéz szócikket írni.

Nem tudok példát írni arra ,hogy mi is történt, talán úgy mintha egy angol születésű embernek megpróbálnád elmagyarázni, miért mondjuk mi, magyarok ha tüsszentünk, hogy egészségedre.

Bry vita 2009. február 10., 04:20 (CET)Válasz

Kérdéseid[szerkesztés]

Ha találok olyan nemlétező "szócikket", akkor bátran létre lehet ilyet hozni?
Ha gyakorlatot szereztél a már meglevő cikkek javítgatásával, és jó forrásanyagaid vannak egy még hiányzó és enciklopédikus témájú cikkez, akkor hozd létre a cikket bátran. Nem tudom, hogy milyenek a szerkesztési szokásaid, de ha azokhoz tartozol, akik fokozatosan alakítják ki a szöveget, akkor azt ajánlom, hogy erre az allapodra kattintva dolgozz először: Szerkesztő:Bry/piszkozat, és csak amikor úgy érzed, hogy a cikk már többé-kevésbé megáll a saját lábán, akkor nevezd át a végső nevére, ahol aztán te is, mások is tovább dolgoznak rajta.
Ki lehet itt adminisztrátor, mit kell érte tenni, és hány adminisztrátora van a magyar Wikipédiának?
Az adminisztrátorokat a Wikipédia szerkesztői saját soraikból formális szavazással választják. Ez egy bizalmi feladat, hiszen ők hajtják végre a törlési megbeszélésen kigolyózott cikkek törlését, és ők blokkolják azokat, akik akadályozzák a nyugodt szerkesztőségi munkát. Többnyire a járőrök közül kerülnek ki, de ez nem formális feltétel. A kezdő lépés mindehhez, a hogy az illető a megerősített szerkesztők iránt támasztott elvárásoknak eleget tegyen , tehát hogy viszonylag sokat szerkesszen, mégpedig úgy, hogy a járőrök ne találjanak javítgatni valót utána.
Az adminisztrátorokra vonatkozó több kérdésedre itt találsz választ: Wikipédia:Adminisztrátorok.

--Karmela posta 2012. április 21., 08:56 (CEST)Válasz

Orbán Viktor[szerkesztés]

Szia, Mit akartál az OV cikkbe beírt KSH-hivatkozással elérni? Most nem igazán lehet érteni, hogy mire is vonatkozik, vagy mit akar jelenteni. --Rlevente üzenet 2013. március 30., 14:38 (CET)Válasz

HDI[szerkesztés]

Szia!

Igen, a 0,8 feletti értékek a „nagyon magas” kategóriába tartoznak, ám így ha megnézed, nem jelzi ki ezt az infoboxban, tehát vagy egy sablont kéne létrehozni, vagy maradni kéne ennél. Csuja 2018. augusztus 26., 17:22 (CEST)Válasz