Szerkesztővita:VIS

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Stewe 15 évvel ezelőtt a(z) Félreértés témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves VIS!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Stewe Feedback 2009. március 9., 20:13 (CET)Válasz


If you don't speak Hungarian, please click here.

Airsoft[szerkesztés]

A Wikipédián senkinek nem feladata a saját (mondjuk inkább úgy sajátnak érzett) szócikk örökös felügyelete, a lényeg az, hogy olyan szócikket hozz létre ami megfelel a formai előírásoknak, és az egyéb szerkesztési irányelveknek. Nagyon sok szerkesztőtárs foglalkozik a friss változtatások figyelésével is -én is így jutottam el az Airsoftszócikkhez- így a később bekerülő üzleti linkek, gyerekcsínyként felvitt marhaságok, és a vandál törlések, módosítások nem sokáig maradnak a szócikkekben. Természetesen te is odafigyelhetsz rá. A szerkesztés minden szócikkben mindenkinek szabad, bárki hozta is létre. A szerkesztési oldal utolsó mondata:

  • "Ha nem akarod, hogy az általad írtakat könyörtelenül átszerkesszék vagy a GFDL licenc feltételei szerint terjesszék illetve felhasználják (akár üzleti célra is), ne küldd be! "

Ezért a szerkesztéseket a szócikkben soha nem is írjuk alá.

Vitalapokon, és más speciális lapokon viszont az aláírást a négy hullámvonallal végezzük, vagy a szerkesztési eszköztárban az "Aláírás időponttal" (balról a második, amin aláírás gomb van). Ha így írod alá: ~~~~ akkor a szoftver mentéskor beszerkeszti a felhasználói nevedet, és a pontos időt is. Stewe Feedback 2009. március 9., 20:13 (CET)Válasz

Törlés[szerkesztés]

A szócikkek hivatkozásai közül a nonprofit szervezetek linkjeinek törlését illene meg is magyaráznod (például a vitalapon, ha már erre van kitalálva), ez rosszabb mint a vandalizmus, felveti azt a gyanút, hogy titkolt célod van vele. Stewe Feedback 2009. március 30., 19:01 (CEST)Válasz

Örülök hogy érted, én nem is mondtam, hogy nem szabad a szócikket tisztán tartani, csak azt, hogy erről illik említést tenni a vitalapon. Ráadásul célszerű is, az indokoltan többször is törölt tartalmakat az erre járó járőrök is el fogják tüntetni. Stewe Feedback 2009. április 3., 12:28 (CEST)Válasz

Félreértés[szerkesztés]

Nem tudom mivel utaltam arra, hogy én bármit tehetnék a szócikk védelmében (ha így volt, most elnézést kérek) de a felhasználók szerkesztési jogait, és a szócikkek esetleges védelmét csak az adminisztrátorok módosíthatják, minden ilyen kérést az adminisztrátorok üzenőfalán kell elővezetni. Jelen esetben viszont nem látom értelmét, a szerkesztési háborúról itt még messze nincs szó, a Wikipédián ugyanis minden szerkesztő azonos jogokkal rendelkezik, hogy ti ketten nem tudtok megegyezni, nektek kell megoldani. Arra viszont felhívom a figyelmedet, hogy aki töröl az te vagy, és elég nehéz megmagyarázni, hogy az az egy hivatkozás(amit nagyon kevesen néznek meg) miért zavar téged annyira. Említettem már, hogy ez is utalhat arra, hogy érdekből történik. Hogy valaki szívén viseli egy szócikk sorsát, az nagyon becsülendő, de hogy kisajátítsa... az ilyesmi nem szokás a Wikipédián. Soha nem akarok döntőbíró lenni, de azt írtad:

"Ha az önjelölt szerkesztők is vennék a fáradságot és átrágnák magukat azon hogy mi a wikipedia és mi nem az, akkor tudnák hogy ez nem link gyűjtemény, így a továbbiakban is el fogom távolítani, egy enciklopédiába nem való, a magyar airsoftra nem jellemző, illetve kizárólag "ingyen" reklám céllal berakott linkeket stb."

Hadd emlékeztesselek, hogy te vagy az, aki a Wikipédián, az Airsoft szócikken kívül még semmihez nem nyúlt hozzá, legalábbis itt úgy tűnik: VIS (vita | közrem. | törölt szerk. | log | blokk log | jogok | blokk | statisztika | CentralAuth) Stewe Feedback 2009. április 17., 17:50 (CEST)Válasz

Kellemes Ünnepeket![szerkesztés]


Nagyon boldog Karácsonyt kívánok Néked, Kedves VIS!

Stewe