Szerkesztővita:Trusteggs

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 16 évvel ezelőtt a(z) A Szaturnusz holdjai szócikk témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Trusteggs!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2008. február 27., 22:51 (CET)Válasz

A Szaturnusz holdjai szócikk[szerkesztés]

a Titán elég masszív ahhoz, hogy a Földénél is sűrűbb atmoszférája legyen.

Erre tudsz mutatni valami forrást? misibacsi vita 2008. február 28., 14:32 (CET)Válasz

A Titán és általában véve bármely égitest légköréhez kapcsolódóan itt találtam infót (ennek ismeretében átfogalmazva), miszerint több tényezőtől függ, képes-e az égitest megtartani a légkörét: kémiai összetétele, légkör hőmérséklete, szökési sebesség.

Megnéztem az oldalt, de a Titán légköréről egy szó sem esik. misibacsi vita 2008. március 4., 21:04 (CET)Válasz

A Titánról szóló szócikk kiegészítve a megfelelő adatokkal, forrásokkal

Köszönöm, átnéztem, javítgattam, most rendben van. misibacsi vita 2008. március 5., 12:02 (CET)Válasz

"A minőségjelzős összetételeket egybeírjuk. Ezek tagjainak együttes jelentése más, mint az előtag és az utótag jelentésének összege: gyorsvonat (vonatfajta), hidegvérű (= nyugodt), melegágy (a kertészetben), kispárna (párnafajta), söröspohár (= sörnek való pohár), forgószél (szélfajta), holtág (folyóé) stb."

Itt idézted a lényeget. A metántó nem általános értelemben vett "tó", hiszen fontos hangsúlyozni, hogy ebben a tóban nem víz van. Egybeírjuk pl.: gleccsertó, azért, hogy megkülönböztessük a többi tótól, ennek az eredete más, mint a többi tóé.

Legalábbis én úgy érzem, hogy egybeírással hangsúlyozzuk a különlegességet, nem különírással. De ha szerinted jobb külön, akkor írd úgy. Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy igazam van, és nem szeretek vitatkozni. :-) misibacsi vita 2008. március 5., 21:03 (CET)Válasz