Szerkesztővita:Szemif

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bartók Dániel 14 évvel ezelőtt a(z) Tisza Volán témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Szemif!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Bartók Dániel forgalmi iroda 2009. június 12., 13:49 (CEST)Válasz


If you don’t speak Hungarian, please click here.

Tisza Volán[szerkesztés]

Szia!

  • A Hódmezővásárhelyt nem vettem ki. Ha valami baj lenne a Tisza Volános cikkbe akkor kérdezz meg, meg legutóbb egy képet is kivettél belőle. Azt például mért csináltad?
Ha jól tudom ezen az autóbuszon is vitázunk.
  • Ezzel az autóbusszal sokszor szoktam utazni, mármint nem pont ezzel, de ezzel a típussal, azon meg Scania szerepel, de ma még Szentesen leszek, és megnézem alaposan az autóbuszt. De ha jól tudom, akkor Scania motor van benne.
  • Akkor olyat is írtál:
FKB-536-ot tavaly selejtezték, igaz Ikarus 260.32 még van rajta kívül a flottában, de honnan gondolta valaki, hogy "a Szegedi Közlekedési Vállalattól" kapták? Egyrészt ez helyközi busz volt, másrészt az SZKV 1994-ben megszűnt, a mai utódja a Szegedi Közlekedési Kft. ismertebb nevén SZKT, ők valóban adtak át buszokat a volánnak 1998-ban, de azok helyi járatos buszok voltak, főleg Ikarus 280-asok, közülük több még megvan, de Szeged elővárosi és helyi közlekedésében, nem Makón!

Makóra később nem oszthatta be a Tisza Volán???

És ehhez kapcsolódik ez:

1961. december 19-től a Szegedi Autóközlekedési Vállalat 10. számú Autóbusz Közlekedési Vállalat néven dolgozott tovább. A közúti szállítás és a tömegközlekedés átszervezése tovább folytatódott. A Szegedi Közlekedési Vállalattól 18 darab „kék buszt” örökölt a vállalat, ezek a buszok Szegeden ekkor 9 vonalon közlekedtek, a helyi járatok autóbuszállomása pedig a szegedi Anna forrás mellett volt. A buszok átvétele után rövid időn belül újabb járatokkal bővült Szeged tömegközlekedése.

ez a vállalati történetbe benne van.

  • Képekről: Ha szerkesztő tölt fel képeket, azokkal kevesebb a baj, csak ezért.
  • Akkor még volt:
Ikarus iskolabusz nem létezik! Egészen pontosan készült egy gyermekszállító változat még régen, de az a busz egy közönséges Ikarus 256.50, attól, hogy épp iskolabuszos tábla maradt rajta, az még nem jelent semmit, ha épp az lenne rajta, hogy Tótkomlós, akkor az lenne a képaláírás, hogy "A Tisza Volán Ikarus Tótkomlósbusza?-ugye, hogy nem. Amúgy BFF-243 rendszeresen beugrik menetrend szerinti járatokra is, szóval "leiskolabuszozni" elég ostoba dolog.

Ez nem így működik, mert azt a vállalat iskolabusznak használja. Még a helyközi buszoknak a fenti táblája dönti el hova tartozik.

  • A Tisza Volán járműparkhoz forrást kellene találni, ahol ez mind szerepel, mert a cikk kiemelt cikké küzd, és csak megbízható forrású cikkek lehetnek kiemeltek.
  • Meg ezeket honnan tudod? Vagy honnan veszed?
  • További kérdéseidet várom, és légyszíves írd alá a hozászolásaidat, mert ez így szokás, és nekem így magyarázták el hogy kell.:
Kérlek, használd az aláírást. Ahhoz, hogy a neved automatikusan a hozzászólásod végére kerüljön egy pontos időbélyeggel együtt, mindössze annyit kell tenned, hogy négy darab "tilde" karaktert (ez a "~", a hullámvonal neve) írsz a szöveg végére, így: ~~~~. Ehhez be kell jelentkezned, hiszen csak ekkor van saját neved. A szerkesztő ablak alatt található "karakterek" utolsó ábrájára kattintva, ~~~~ a szerkesztő ablakba, - a kurzor helyére illeszti be.

Bartók Dániel forgalmi iroda 2009. június 12., 13:49 (CEST)Válasz

Üdv!

Nem vagyok egy nagy wikipédista, csak belenéztem a volános lapokba, szóval ne csodálkozz azon, hogy elfelejtetettem aláírni, azt sem tudom egyáltalán jó helyre írok-e most, bár gondolom megtalálod. Csak röviden: Lényegtelen, hogy milyen motor van benne, mármint az E94-ben, maga a modell akkor is Az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár terméke marad, az Ikarus EAG, ahogy nevezik sokan (egyszerűen EAG vagy Egyedi néven is találkozhatsz vele) egy kis karosszáló cég volt, a rendszerváltás után a 300-as sorozatú Ikarusok gyártását átvették, és azt fejlesztették tovább. De ők nem gyártottak egész buszokat, csak a felépítményt hozzá! Tehát vette egy alvázat, meg egy motort és ráépítették a tulajdonképpeni buszt. Mivel az Ikarus-ból váltak ki az általuk gyártott buszok típusa Ikarus E14, 94, 95 stb. (modjuk nem gyártottak túl sok típust) Az eredeti 300-as sorozatot fejlesztették tovább és nevezték át E-sorozatra (E, mint Egyedi Autóbusz Gyár), ha jólemlékszem 1995-től gyárották E típussal a buszokat, a korábban készült buszok még Ikarus 394, 395. Amúgy sajnos 2007 végén ez a gyártó megszűnt. Azt, hogy most ezeknek a háromtengelyes E94-eseknek Scania motoruk van vagysem a mi esetünkben lényegtelen (amúgy szerintem az lesz, csak ezt nem írtam oda külön) Amúgy meg bárki vehet ülön buszalvázat és motort egy nagy gyártótól, ha megvette azt épít rá, amit akar, csak fel kell tüntetni az emblémájukat. Az Ikarus E95-ökön találkozhatsz például Rába vagy Volvo felirattal is, sőt egy makói E94-es Csepel alvázzal készült!!!

Az Ikarus 260-ról, a képen szereplő FKB-536 selejt, ezért gondoltam, hogy ki kellene venni a képét. (eredetileg csak átírtam alatta a szöveget, de aztán úgy döntöttem, hogy ne egy selejt busz szerepljen már a szócikkben.) Meg most ne is haragudj, de 1963-ban adott át az SZKV buszokat a volánnak! (1955-1963-ig az SZKT végezte a szegedi helyi buszközlekedést) később beindult két újabb SZKV-s viszonylat, amit 98-ban adtak át a volánnak. De most komolyan bárki azt elhiszi, hogy 50 éves buszok még forgalomban vannak? Egy veterántalálkozón talán. Ráadásul a 200-as Ikarusokat 1967-től kezték el gyártani, a 260-asokat ha jól emlékszem 1970-től gyártják. FKB-536 (sokáig BFF-250 volt a rendszáma) 1988-as gyártású volt. Ráadásul hasonlóan a többi 200-as Ikarushoz ő is sokáig sárga volt.

Az "iskolabuszról" hát akárki azármit mond az egy Ikarus 256.50, amelyiknek a menetrendjében van iskolabusz is! Attól még nem lesz iskolabusz, sokáig volt ez a busz Makón beosztva helyijáratosnak is, mégsem lett helyijáratos busz. A 256-os Ikarus egy távolsági busz, csak ma már vannak jobb távolsági buszok, ezért ilyen kis semmi feladatok, mint iskolabusz őt használják. Amúgy meg szokott menetrend szerinti forgalomba is menni.

Volán állománylistát ha kell tudok szerezni, de nem tudom megadni forrásként, a volánok ezt elég bizalmasan kezelik.

Szemif vita 2009. június 13., 11:02 (CEST)Válasz

Értem, akkor javítok, mert a cikk már a munkapadon van. És elég nagy elvárásoknak kell megfelelni a ciknek ami kiemelt akar lenni. A volánlistát ha tudsz szerezni nekem azt nagyon megköszönném, főleg a Volánbuszról és a Tisza Volánról. – Bartók Dániel forgalmi iroda 2009. június 14., 09:03 (CEST)Válasz