Szerkesztővita:Szdavid~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Mozo 15 évvel ezelőtt a(z) Lassan vége témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Szdavid~huwiki!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Mozo vita 2009. február 24., 21:07 (CET)Válasz

Num. sor.[szerkesztés]

Örülök, hogy ilyen hamar választottál témát, ráadásul nekem az egyik kedvencem az analízis! Arra kérlek, hogy nézd meg az angol verzióját és gondolj arra, hogy ez egy összefoglaló lap, azaz csak a témákat sorolja fel. Ha külön valamit ki akarsz részletezni (mert mondjuk tetszik), akkor arról külön kisebb szócikket írj. Abba bele lehet tenni a bizonyítást is. Pl. Cauchy-féle konvergencia kritérium, vagy Abel-kritérium. Sok sikert! Ha nagyon magánügyszerű levelet szeretnél küldeni, akkor keress meg Wettlék tanszékének honlapján. Üdv: Mozo vita 2009. február 24., 21:07 (CET)Válasz

Szia!

Elnézést, hogy belekontárkodtam a num.sor. szócikkbe. Próbáltam egy mintát adni arra, hogy mi a sztenderd jelölésmód és tördelés a wikin. Ritkán szedünk valamit Definíció alcímmel, csak a nagyon súlyos definícióknál járunk így el. Gondolj bele, hogy ráadásul a sor konvergenciájának definíciója lényegében csak egy elnevezés. Lehelletkönnyű matematikai fogalmaknak nem jár ilyen megkülönböztetés, persze mondjuk a halmaz kofinalitásának már igen :) A tételeknek is próbálj meg inkább nevet adni. Nagyon sok elnevezést találsz az angol verzióban is és máshol is (Cauchy-féle gyökkritérium, D'Alembert-féle hányadoskritérium,...). NAGYON FONTOS: ne csak a Császárból dolgozz, mert ő úgy jelöli, ahogy az neki jónak tetszik -- könnyű neki, megteheti, mert az a saját könyve. Rajta kívül még sok millió matematikus él a világon és ők nem így jelölik a sorokat. A wikipédia az egyetemes tudástár akar lenni, és nem azt mutatja be, hogy XY nagyrabecsült akadémikusunk hogyan jelöli a dolgokat, hanem hogy általában hogyan vannak azok a világban.

Bocs, ha talán túl sokat okoskodtam. Üdv: Mozo vita 2009. március 17., 23:11 (CET)Válasz

Lassan vége[szerkesztés]

Kedves Hallgatók! Úgy tudom, a szócikkírás beadási határideje a jövő hét, ezért kérlek benneteket, feltétlenül és haladéktalanul tegyetek eleget a WPM:BMEM lapon szereplő követelmények mindegyikének. Wikis szemmel a szócikkek minőségét ugyanis az abban foglaltak szerint fogom (Wettl Tanár Úrral együtt) értékelni. Röviden:

  • legyen bevezető, képek, ábrák, lábjegyzet: melyben megadjátok, az állításaitok referenciáját, irodalomjegyzék, melyben összegyűjtitek a könyveket, online anyagokat, amikből dolgoztatok, a szedés egyezzen az angol wikiben sztenderd matematikai stílussal (szövegben dőlt html, kiemelt képletben latex), mi hivatkozik a szócikkedre, külső linkek, ahol a témának még utána tudnak nézni (tilos, hogy egy szócikk ilyen értelemben zsákutca legyen, mindig tegyetek külső netes referenciát is, fel van sorolva legalább 4 hely ahol ilyeneket találtok!)

ez a lista, csak irányadó, a műhelylapon ott van a rendes. Üdv: Mozo vita 2009. május 8., 14:54 (CEST)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:51 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:48 (CEST)