Szerkesztővita:Sxxavier

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tobi 13 évvel ezelőtt a(z) Szerkesztői lap témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Sxxavier!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~. Ha kérdésed van bizalommal fordulj hozzám ITT a "+" gombra kattintva a vitalapom tetején vagy a lenti gombra kattintva mentor-műhelyhez.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! -- Pilgab üzenet 2008. március 21., 10:50 (CET)Válasz

Led Zep és a prog[szerkesztés]

Hali! Szerintem a Led Zep és a prog mint makó jeruzsálemtől. Na jó, ezt teljesen nem igaz, de hogy ők lettek volna a prog előfutárai, úgy, hogy 1969-ben jelent meg az első albumuk, kis túlzás. A Communication Breakdown egy hatalmas metal zúzás. Helyette inkább Beatles, Pink Floyd, Velvet Underground. Pupika Vita 2008. április 22., 20:31 (CEST)Válasz

Megerzes c. film[szerkesztés]

A filmben van egy súlyos dramaturgiai baki is. Linda nagyobbik lánya a keddi napon véleltlenül beleszalad a kertbe vezető üvegajtóba. Az üveg összetörik, és a kislány arca tele lesz csúnya sebekkel. A sérülés ezek után csak péntek reggel jelenik meg újra - ekkor veszi észre Linda döbbenettel, hogy milyen lett lánya arca. A film elején, az idősorrendben tehát szerda reggel viszont a lány arca ép!

Szerintem ez annak a kovetkezmenye, hogy egyszer azt latjuk, ami tortenik, maskor meg, amit elore lat, hogy meg fog tortenni.

Tehat:

  • elso alkalommal azt mutatjak, amit elore lat: osszetorik a lany arca
  • valosag: me'g nem tort ossze
  • amikor tenyleg megtortenik kesobb (mert nem tudja megakadalyozni, hogy nekimenjen az ajtonak).

Vagyis nem bakirol van szo szerintem. misibacsi*üzenet 2009. április 3., 19:39 (CEST)Válasz


Szerintem a film sokkal egyszerűbb, hogysem a megérzés mint olyan konkrétan megjelenjen benne.

"Megérzés" a film címe, és szerinted nem jelenik meg a filmben??

A történet rettentő egyszerű, annyival van csak megkavarva, hogy az események nem lineárisan követik egymást.

Pontosan így van. Az események nem "logikus" sorrendben vannak, ahogy általában.

Megérzés tehát nincs is benne, a főszereplő csupán nem a szokásos időrendben éli meg az eseményeket.

Szerinted nem látja előre az eseményeket? Ez egy intenzív "megérzés", ő előre átéli, mi fog történni.

A többi szereplő számára az idő "normális" módon folyik, Linda számára viszont eltérő módon. A kislány számára szerda reggel a hétfő reggeli baleset már megtörtént, olyannak kellene lennie az arcának.

Hétfő reggel még nem történt meg, csak az anyja (előre) látta ezt!

Ha viszont elfogadjuk, hogy nem történt meg, akkor az magában hordozza az események megváltoztatásának a lehetőségét: az eredeti időfolyam így onnan indult volna, hogy a kislánnyal nem is történt meg a baleset. (Igaz, ezt a film azon momentuma alátámasztaj, hogy végül Linda jelen volt a férje halálakor, és nem reggel tudta meg)

Így van, elvileg megváltoztatható lett volna, amit előre látott (erről beszélt a pappal is, ő is valami olyasmit mondott, hogy nincs előre leírt végzet) azért próbálja a végén felvenni a férjével a kapcsolatot, mert előre látta, hogyan fog meghalni, és ezt akarta megakadályozni (csak sajnos nem sikerült, mert nem látott mindent előre).

A film egészét tekintve szerintem baki. De... Nyitott vagyok minden ellenérvre!

Szerintem nem baki, hanem csak túl bonyolultan valósították meg, mivel nem is lehetett tudni, melyik jelenet "valóság" és melyik csak "előre megérzés". Talán ez zavart meg téged is.

Csak egyszer láttam a filmet, tehát nem mondom, hogy a kisujjamban van, de úgy gondolom, a készítők nem hagytak volna benne ilyen mértékű logikai hibát, mint amit feltételezel... misibacsi*üzenet 2009. április 4., 20:50 (CEST)Válasz

Clusterek[szerkesztés]

Szia!

Javítgattam, wikisítettem a cluster számítógépek szócikkedet. A gond azonban az, hogy jómagam ehhez nem sokat értek. Biztos így van, de valami zseni még átnézhetné. És az elnevezés is kissé fura nekem, hisz a grid computingnál nem fordítottuk át. – Tobi Üzi :) 2010. május 15., 13:54 (CEST)Válasz

Aham ,én csináltam a Clusterből egyértelműsítőt, én voltam az a galád. :) Átneveztem a megfelelő névre, tehát mostantól Számítógép-cluster néven fut. A rámutató hivatkozásokat is javítottam. – Tobi Üzi :) 2010. május 15., 14:11 (CEST)Válasz

Szerkesztői lap[szerkesztés]

Rossz helyre írtad be a szerkesztői lapodat. :) Fő szócikknévtérbe hoztál létre egy ilyen nevű szóccikket, ami a neved. :) Átmozgattam a szerkesztői lapodra. Ezt itt találod meg, ezt szerkesztgesd. :) Jó munkát! – Tobi Üzi :) 2010. május 15., 14:20 (CEST)Válasz