Szerkesztővita:Rr2~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Xxxx00 15 évvel ezelőtt
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Rr2~huwiki!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! – Xnull vita 2008. szeptember 22., 18:54 (CEST)Válasz

If you don't speak Hungarian, please click here.

Helló! Létrehoztál egy Super paper mario című lapot. Ezzel a lappal az a probléma, hogy nem fordítottad le és angolul van. Ebben a formában sajnos törölnünk kell. Ha le szeretnéd fordítani, de nem leszel azonnal kész vele, akkor ezt inkább egy szerkesztői allapon (például Szerkesztő:Rr2/fordítás) tedd meg. – Xnull vita 2008. szeptember 21., 19:48 (CEST)Válasz

Válaszok[szerkesztés]

Itt válaszolok a vitalapomon feltett kérdéseidre:

Képaláírás
  1. A tartalomjegyzékkel nem kell foglalkoznod, azt a Wikipédia automatikusan berakja, ha a cikked legalább négy szakaszból (részből) áll.
  2. Képet úgy rakhatsz be, ha begépeled a következőt: [[Kép:Egyszerikép.jpg|bélyegkép|jobbra|200px|Képaláírás]]. Ez a „Egyszerikép.jpg” nevű kép beszűrását jelenti. A „bélyegkép” utasítás a képet bekeretezi, és egy rövid képaláírást jelenít meg alatta. A „jobbra” a kép jobbra igazítását jelenti, a kép a képernyő jobb oldalán fog megjelenni. A „200px” azt jelöli, hogy mekkora méretű lesz a kép. Végül a „képaláírás” helyett megadhatsz egy rövid szöveget, ami a kép alatt fog megjelenni képaláírásként. A kép valahogy úgy fog megjelenni, ahogy jobb oldalt láthatod. Lásd még: Wikipédia:Képhasználati irányelvek.
  3. Linkek: Ha egy másik Wikipédia-cikkre mutató (ún. belső) linket szeretnéd berakni, akkor a szócikk címét egyszerűen rakd két kapcsos zárójelbe. Például a [[kutya]] a következőképpen fog megjelenni: kutya. Ha viszont ugyanerre a lapra szeretnél hivatkozást készíteni, de azt szeretnéd, hogy a link szövege „kutyák” legyen, azt a következőképpen teheted meg: [[Kutya|Kutyák]]. Ez így fog megjelenni: Kutyák. Léteznek még külső linkek is, ezek egy külső oldalra mutatnak. Ezek a következőképpen néznek ki: [http://mintaoldal.hu Mintaoldal]. Ez így fog megjelenni: Mintaoldal A „http://mintaoldal.hu” helyére írhatod be a külső oldal címét, a „Mintaoldal” helyére pedig azt a szöveget, amit szeretnél, hogy linkként megjelenjen. Lásd még: Wikipédia:Hogyan használd a hivatkozásokat?

Ha még szükséged van segítségre a szerkesztéshez, akkor javaslom, hogy vedd igénybe a Mentorálást. Ekkor kapni fogsz magad mellé egy neked a szerkesztésben segítő szerkesztőt (mentort).– Xnull vita 2008. szeptember 22., 18:52 (CEST)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:44 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:45 (CEST)