Szerkesztővita:Retrobot

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Burrows 15 évvel ezelőtt a(z) Nagybetű témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Retrobot!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2008. május 9., 23:07 (CEST)Válasz

Mátray Zsuzsa[szerkesztés]

Kedves új társunk! Szokásainknak megfelelően formáztam a cikkedet. Ajánlom, vess rá egy pillantást, mielőtt újabbakat írsz.
Jó munkát, sok örömöt kívánok a Wikipédia szerkesztésében.--Linkoman vita 2008. július 19., 11:35 (CEST)aVálasz

Nagybetű[szerkesztés]

Ha jól sejtem nemrég bejlentkezés nélkül, IP-címről is te hoztál létre szócikkeket táncdalénekesekről. Ami nem baj, de ha minden igaz Baráth mária már a harmadik, akinek a nevét kisbetűvel írod. Kérlek ne légy ennyire figyelmetlen, ez mind plusszmunka, át kell nevezni, törölni a kisbetűs alakot, stb. – Burrows vita 2008. július 19., 12:30 (CEST)Válasz

Ugyanakkor azt látom, hogy a formázásokkal jól haladsz, szépek lettek így a cikkek. Viszont arra kérnélek, hogy ne csak az életrajzukat írd le, hanem a forrást is: melyik könyvből, internetes oldalról informálódtál, mert a források feltüntetése a Wikipédia egyik alapelve. Köszönöm, és további jó munkát. Üdv, – Burrows vita 2008. július 19., 12:34 (CEST)Válasz