Szerkesztővita:RR7

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Adapa 15 évvel ezelőtt a(z) Katalin-papagáj témában

Szia! A bukázó sasról szóló cikkben átírtad az egyik képaláírást hímről tojóra. Ez azonban ellentmondani látszik a "megjelenése" szakaszban közöltekkel, miszerint A hímek tollazata alapvetően kékesfekete, de a hát és az összetéveszthetetlenül rövid farok barna, a szárnyak felső része világosszürke, míg az evezőtollak fehéres színezetűek, végeik pedig feketés színű. Ennek a leírásnak inkább megfelel a képen látható egyed, mint annak, hogy A tojók némileg egyhangúbb külsővel rendelkeznek: egész szárnyuk barna és szürke. A cikket annak idején én készítettem, és igyekeztem megbízható netes forrásokból dolgozni. Ezért szeretném megkérdezni, hogy miért tojósítottad szegény hímet? Ugyanis ez az első eset, de akkor nem derült ki az ok. – شهاب الويكي مجلس الحكمة 2008. március 16., 13:51 (CET)Válasz


Üdv! Megbízható forrásból (a Veszprémi Állatkert gondozója) tudom, hogy a képen látható bukázó sas tojó, mivel a képen a Veszprémi Állatkert madara látható, ami ugyebár tojó. Amúgy elnézést, hogy nem szóltam, utólag is bocsánatot kérek!

Semmi baj, csak furcsa... :) De akkor mi lehet a bibi? Megpróbálok utánanézni. – شهاب الويكي مجلس الحكمة 2008. március 16., 15:26 (CET)Válasz


Segítek: http://www.allatkertveszprem.hu/info%20lap.htm - ez a Veszprémi Állatkert nem hivatalos oldalán van, görgesd le az Állataink címszóig ott rá lehet kattintani a bukázó sasra, és ott írják. Mégegyszer elnézést!

Ne szabadkozz, nincs rá okod, én hiszek neked :) Csak a cikkben keletkezett ellentmondás megoldását ettől még nem látom. Arra kéne rájönni, hogy akkor milyen is a tojók és hímek háta ;) Illetve az nem lehet, hogy akkor még volt hímjük is? A kép már elég régi, és pontosan nem emlékszem, hogy akkor Veszprémben több sast láttam-e. – شهاب الويكي مجلس الحكمة 2008. március 16., 17:34 (CET)Válasz

Biztos, hogy nem volt hím, mivel az állatkert tojója a park legidősebb lakója, még a 70-es években került az akkori tanzániai elnök ajándékaként az állatkertbe, de mivel a bukázó sas nem tartozik az állatkertekben gyakori fajok közé, ezért még nem sikerült párt találni neki.

Jobb későn, mint soha![szerkesztés]

Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves RR7!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Adapa vita 2008. június 26., 13:25 (CEST)Válasz

Katalin-papagáj[szerkesztés]

Kedves RR7! Klasszak az új állatos cikkeid. A Katalin-papagáj szócikknél viszont át kellene írni a szöveget egy kicsit a saját szavaiddal, mert így szerzői jogot sért. Lásd: Wikipédia:Felküldési útmutató és Wikipédia:Szabad források. + Ha van kedved, írd be magad az Állatok műhelyébe és kapcsolódj be az ottani munkába! --Adapa vita 2008. június 26., 13:25 (CEST)Válasz

Köszönöm szépen, igyekszem átfogalmazni!

Oké. Szólj ha valamiben segítségre van szükséged. --Adapa vita 2008. június 26., 19:54 (CEST)Válasz