Szerkesztővita:Phil~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Burumbátor 17 évvel ezelőtt a(z) Transz-Szibériai Express témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Phil~huwiki!

Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a Segítség! lapokon, akkor a portán vagy a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (pl. érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~. A Wikipédia használatáról szóló rövid bevezető tanfolyamon vehetsz részt, ha ráklikkelsz a Az első lépésekre.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást! - Dami 2006. augusztus 13., 03:34 (CEST)Válasz

Szia! Sok sikert a szerkesztéshez. Látom már el is kezdtél írni egy új szócikket is, ennek nagyon örülök, egyetlen megjegyzésem, lenne a jövőben ne írd a szócikkek végére, hogy te készítetted, ez itt nem szokás, részben, mert mindenki szerkesztheti, bővítheti a cikkeket amiket létrehozol, másrészt a laptörténet fülre kattintva pontosan nyomon lehet követni, hogy ki mit változtatott a cikken. Lásd bővebben : Wikipédia:Wikikett . További jó szerkesztést és jó szórakozást! Ha valami kérdésed van nyugodtan fordulj hozzám, vagy valamelyik másik szerkesztőhöz, és szívesen segítünk amiben tudunk.--Dami 2006. augusztus 13., 03:34 (CEST)Válasz

nahát![szerkesztés]

Nahát, köszönöm a segítséget! Persze, becses nevem rögtön elmozdítom! Közben sikerült feltöltenem egy képfájlt, csakhogy törölni kellene. Hogyan csinálom? Találtam egy lehetőséget, miszerint a törlendők listájába kellene bejegyezni. De ott kissé sok a várakozó. Nincs jobb megoldás?

Sajnos te nem tudsz törölni képet (amíg meg nem választanaka adminnak :). A kép oldalát szerkesztve írd be, hogy {{azonnali}}(?) és a WP:AT (Wikipédia:Azonnali törlés) oldalon az aktuális dátum alatt tegyél a képre egy linket, írd le, hogy miért akarod törölni (pl:másik kép kell, teszt volt, rossz a neve, jó néven újra feltöltöttem, akármi...), és többet nem kell foglalkoznod vele, kábé 24 órán belül törli egy admin. Egyébként a képek feltöltése nem gond, csak legközelebb próbálj egyrészt beszédesebb nevet adni neki, másrészt kiválasztani egy licencet a listából (az összes a listában levő licencű kép feltölthető a riogatások ellenére).

A jövőben:

Ha egy képet az angol wikiről veszel át, akkor is válaszd ki a licencet (ugyanazt lehetőleg, mint az angol wikin van) és a leírásba írd be, hogy {{enwiki}}(?), ugyanez a helyzet a német wikipédiával is, csak ott {{dewiki}}(?)-t kell tenni.

Ne aggódj én is kávbé egy nap alatt belerázódtam az alapokba, és egy hét után már rutinosan mentek a fontosabb dolgok --Dami 2006. augusztus 13., 03:55 (CEST)Válasz

haladás[szerkesztés]

Köszönöm a választ! A kép neve tényleg fontos. Lehet, hogy valóban töröltetem, noha szépen pásszol az oldalra. A kép saját oldalára betettem a linket, ahonnan származik. Azért nem külső linkként raktam fel, mert vmi különös a forrás.

Hát egen, talán nem kellene rögtön nekirontanom a szerkesztésnek, ami ugyan nem tűnik bonyolultnak, mégis.

A net fántásztikus. De még mindig kevés az igazán jó szájt. Talán a mi drága Vikink, azaz Wikink egyre többeket bűvöl el bájaival! :P

Szia, Phil! ITT viszont alá kellene írnod hozzászólásaidat, és minden vitalapon. A szerkesztőablak fölött található gombok között az utolsóelőtti megnyomásával azonosítód és a dátum automatikusan elhelyezésre kerül a szöveg után. Sok sikert, --Burumbátor 2006. augusztus 13., 04:25 (CEST)Válasz



szerkesztési ütközés volt: Néhány jótanács a jövőre nézve:

  • A képeknél esetlegesen nézd meg, hogy néncs-e megfelelő a Commonson [1] , ezeket úgy használhatod, mintha a magyar wikire is fel lennének töltve ( [[Kép:képneve a commonson az image: nélkül|right|thumb]] vagy [[Image:kép neve]] stb. )
  • A kép feltöltésénél mindig válaszd ki a megfelelő licencet, vagy ha végképp nem tudod, akkor a kép leírás részébe, hogy honnan van a kép, és mit ábrázol; fontos lenne, hogy az interneten parlagon heverő képeket csak úgy ne „lopkodjuk” őssze ide, elég ha az angol wikin már fent levőket vesszük át
  • olvasd el a csonkokról szóló részt : WP:CSONK
  • Wikipédia:Homokozó - nem szégyen használni, én például a Homokozón hozom létre allapként az új cikkeimet, és később ( Wikipédia:Hogyan mozgass át lapokat), ezzel csak az a gond, hogy utánni klérni kell az eredeti Homokozóban létrehozott allapok törlését, miután a helyükre kerültek a cikkek; mindez persze elkerülhető, ha nem hozunk létre allapokat.
  • A felhasználói lapodon kijelölhetsz egy allapot, ahol mindig az éppen aktuális cikked írod, mielött az kész lenne, és utánna a tartalmát átmásolod egy új szócikkbe(pl: User:Phil/Ideiglenes szerkesztéseim)
  • És persze a legszájbarágósabb utoljára, olvass végig annyi cikket a segítség oldalakon, amennyitől még nem folyik ki a szemed, és utánna használ szövegfelolvasó progamot :) :

hála-hála[szerkesztés]

Köszönöm az eddigi segítségnyújtást! Mivel öléggé későre jár és lassan magam is ágyba vonulok, hadd kérdezzem meg, hol lehet Benneteket propagálni? Igazán megérdemelnétek némi hátszelet! :)

Igyekszem megfogadni minden jótanácsot, s ha majd szép fényes NAPPAL lesz, akkor végignyálazom az összes megfelelő elektronyos oldalt is...

Jó munkát, ameddig!

És derűs holnapot!

phil 2006. augusztus 13., 04:41 (CEST)Válasz

Transz-Szibériai Express[szerkesztés]

Hát nem mentél el alunni? :)))) Fogok válaszolni, én magam még nem utaztam ezzel. Addig is, álmaid között, próbáld egy kicsit konkretizálni a kérdést. Pontosabban mire vagy kíváncsi? Mindenben segítek, amiben tudok. Ha esetleg Biskek felé elvetődsz, itt is szeretettel látlak. --Burumbátor 2006. augusztus 13., 05:04 (CEST)

Végül mégis álomra hajtottam a fejem, de a gyanakvás jogos volt! :-)

Tulajdonképpen minden érdekelne, amit csak mesélni tudsz a vonatról! Mennyire biztonságos? Milyen nyelven értethetem meg magam? Vajon sokan utaznak-e rajta? Ha leszállok, vajon egy következővel - helyjegy (?) vásárlásával - folytathatom-e az utat? Úgy hallottam, fegyveres őrök vigyázzák, más azt mesélte, hogy ez badarság. Adott állomáson vajon mennyit időzik?

Te utaztál már vele? Akárcsak egy kis szakaszon is?

Milyenek "arrafelé" a költségek? Milyen ételeket kerüljön az európai őslény? :-)

Tehát minden és bármi érdekel, amiről csak tudomást szereztél!

A meghívás nagyon kedves, igazán előzékeny vagy! Amennyiben valóban létrejön a hőn vágyott út, szívesen el is fogadnám! Persze akkor, ha a leszállás és átutazás nem lesz probléma stb. stb.

Egyelőre ennyit szerettem volna kérdezni. :-)

phil 2006. augusztus 13., 19:53 (CEST)Válasz

Most az egyszer még visszaraktam mélyenszántó soraimat, de legközelebb irgumburgum lesz! :)))) De frankón: ne töröld ki mások hozzászólását. Ez ugyan nem tilos, de nem ildomos, egy idő után esetleg követhetetlenné teszi a beszélgetést.

Itt most már éjfél elmúlt, megyek aludni, de visszatérek a kérdéseidre, ahogy ígértem. Minden jót, --Burumbátor 2006. augusztus 13., 20:08 (CEST)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:42 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:41 (CEST)