Szerkesztővita:Mongboth

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pilgab 16 évvel ezelőtt a(z) Mentorálás vége(?) témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Mongboth!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~. Ha kérdésed van bizalommal fordulj hozzám ITT a "+" gombra kattintva a vitalapom tetején.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! -- ~~~~

Mentorálás[szerkesztés]

Szia! Mentort kerestél. Miben segíthetek? Pilgab üzenet 2007. december 17., 21:01 (CET)Válasz

szia! Köszön szépen előre is hogy segítesz nekem!Arról lenne szó, feltettem egy hírdetést és bepereltek érte!Szeretném ha levennéd nekem a google-ról, mert akkor nagyobb pénzbírságit fogok kapni!Előre is köszönöm a válaszodat: Mongboth

Milyen hirdetésről van szó? Pilgab üzenet 2007. december 17., 21:42 (CET)Válasz

Szombaton tettem fel, délelőtt 11 fele de este már le is vettem az expressz. huról! trágár szavakat nem irtam le!Egy üzletről irtam, hogy ne menjenek oda, és a tulajdonos beperelt ez miatt!El kéne küldenem neked az üzenetet hogy tudj valamit csinálni?

Hát sajnos ebben nem tudok segíteni. Igazából nem is értem miért ide a Wikipédiához fordultál. Ha már kitörölted a cikket az expressz.hu-ról, akkor a Googleről is előbb-utóbb el fog tűnni, ha "észreveszi" a program hogy már nem létezik az oldal. Pilgab üzenet 2007. december 17., 21:55 (CET)Válasz

Igen? én ezt nem tudtam, hogy ha ott kitörlöm akkor innen is el fog tünni!Azért ide irtam, mert egyik ismerősöm ezt javasolta hogy innen kérjek segítséget, csak innen tudják levenni a szöveget!Akkor most nem kell mást tennem csak várni míg a google frissül és kitörli? Igazából nem értek ehhez, én egy 21 éves lány vagyok, nem tudom ilynekor mi a teendő!

Úgyhogy ne izgulsz, minden rendben lesz. Különben milyen hirdetés volt az? (Persze most úgy írd ide, hogy ne legyen perelhető ;) ) Pilgab üzenet 2007. december 17., 22:02 (CET)Válasz

Leirtam az üzlet nevét címét és hogy ne menjenek ide mert minden illegális, feketén dolgoznak, hogy a körmös rész rossz helyen van,nincsen tábla kitéve, nincsenek vendégkek, felületesen dolgoznak!kamera meg hagfelvevő van beépítve és hogy ez személyi jogokat sért!ilyeneket!és ezért perelt be a bűnügyieknél...

És hogy tudott beperelni? megadtad az elérhetőségedet? Elvileg, ha jól csinálod lenyomozhatatlanul is meg lehet az ilyet csinálni. Mert ha ez igaz, akkor megérdemli, hogy figyelmeztessék rá az embereket. Pilgab üzenet 2007. december 17., 22:13 (CET)Válasz

Én ott dolgoztam szóval tudja hogy én vagyok!3hónapot voltam ott, próbaidőn és nagyon csúnyán elbánt velem és 2 koleganőmmel, de ez hisszú lenne, de amit leirtam oda az mind igaz!Aztán személyesn küldött üzenetet az elmailemre de nem mertem elolvasni és igy kitöröltem:S!Egyik ismerősöm mondja hogy nem nyitja meg neki a lapot amit küldem neki, De nekem igen...sajnálom hogy ezzel traktállak!

Azért nyugodtan elolvashattad volna azt az e-mailt. Szerintem nem is törölted ki igaziból, csak a kukába került. Ha kíváncsi vagy rá ott biztos megtalálod.

„Egyik ismerősöm mondja hogy nem nyitja meg neki a lapot amit küldem neki, De nekem igen...” részt nem igazán értem.

Semmi gond, érdekes sztori... Pilgab üzenet 2007. december 17., 22:24 (CET)Válasz

a kukában sincs tényleg kitörltem! kiirtam a google-ra keresőnek és nekem egyből kidobta a hírdetést, de mikor elküldtem neki msn-en a linket neki nem jelenítette meg csak az első két sort látta de mikor rákattintott nem nyitotta meg és azt irta ki hogy a lap eélvült és hogy ez a cikk ki lett törölve az express.hu-ról!Akkor ezek szerint már törölve van a link ? vagy nem?

Igen, lassan frissül és eltűnik a netről ha minden jól megy. Pilgab üzenet 2007. december 17., 22:33 (CET)Válasz

amugy be lehet perelni ilyenért? mit tud ezzel csinálni a rendőrség?

Ha igazat mondtál és van rá bizonyítékod akkor semmit. Pilgab üzenet 2007. december 17., 22:37 (CET) Igazat mondtam, vannak ott fektén dolgozók de ezt 2 nap alatt el tudja intézni meg a többit is amit irtam mire odakerülne a sor!Ezért rugta ki egyik kolegámat nehogy az ANTSZ bejöjjön!Addigra ő mindent eltüntetne!NAgyon szépen köszönöm, hogy segítettél nekem, megnyugtattál egy kicsit!Mert ha el is indítaná akkor az ö szennyese is kiterül, meg most igy karácsony előtt meg most ezzel szórakozni ... nem si tudom megérné e neki! Szóval köszön a segítségedet...akkor ez ki lesz törölve a googleből napokon belül...Válasz


Amiket most ide leirtam ezek nem fogna eltünni? vagy hogy lehet ezt is kitörlni innen, hogy ne legyen nyoma?

Hát igen, nehét az ilyet bizonyítani. Szívesen segítettem, amit csak tudtam. Szerintem nem is fogtok többet hallani egymásról. Ha már ilyen jól megtanultad kezelni a wikit nincs kedved kipróbálni a szócikkek írását? Amit írtál abból úgy gondolom kozmetikus, fodrász vagy pedikűr-manikűrös vagy („körmös rész rossz helyen van”): csak rád vár pl a pedikűr, a manikűr vagy a frizura szócikk :)

Ezek maguktól nem tűnnek el, de igazából nincs is itt semmi ami „veszélyes” lenne rád, tök általánosságban beszéltél.

Pilgab üzenet 2007. december 17., 22:48 (CET)Válasz

Szivesen kipróbálnám ha nincsen veszélye:)! milyen szócikkeket kéne irni?

Kozmetikus vagyok, de szivesen irnék róla valmait!

De van veszélye: igen nagy: nagyon könnyen függő lehetsz! :) Olyan szócikket írsz amilyent szeretnél, ami érdekel, amiről tudsz elég infót. Amivel foglalkozol, amit szeretsz csinálni szabadidődben, van-e nyelvismereted? Ezeket felhasználva szoktunk írni. Ezért is próbáltam eggyel feljebb ezt kipuhatolni a „Amit írtál abból úgy gondolom kozmetikus, fodrász vagy pedikűr-manikűrös vagy („körmös rész rossz helyen van”): csak rád vár pl a pedikűr, a manikűr vagy a frizura szócikk :) ” Akkor eltaláltam, hogy kozmetikus vagy, a "szépségiparban" dolgozol :)

Amelyikeket belinkeltem és pirossal vannak írva még nem létező szócikkek. A már létezők kékkel vannak írva. pl: Magyarország.

Szócikkre linket létrehozni úgy tudsz hogy a nevét két szögletes zérójel közé teszed: Így: [[Magyarország]]=Magyarország.

És kérlek, ha ezentúl közösségi- vagy vitalapra írsz a követhetőség érdekében kérlek írd alá hozzászólásod. A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (Windows-alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (Windows-alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

Pilgab üzenet 2007. december 17., 23:00 (CET)Válasz


Szivesen kipróbálom köszönöm szépen:) Most megyek /aludni/ de holnap is feljövök ide és irok cikket!Mégeszer köszöm a segítséget és ha van valami kérdésem bizalommal fogok hozzád forulni!köszöm szépen: Mongboth

Jó éjt/ szép álmokat! És én, mint a mentorod ezt el is várom! :) Pilgab üzenet 2007. december 17., 23:09 (CET)Válasz

Ezeket olvasgasd el[szerkesztés]

Szia! Ha van időd ezeket olvasgasd el, sok bonyodalmat és felesleges hibát elkerülhetsz, ha ezek alapján dolgozol: Wikipédia:Leggyakoribb baklövések, Wikipédia:Hogyan írj új lapot, Wikipédia:Hogyan szerkessz lapokat?, Wikipédia:Hogyan használd a hivatkozásokat, Wikipédia:Az első lépések (külső hivatkozások), Wikipédia:Hogyan használd a kategóriákat, Wikipédia:Képhasználati technikák, Wikipédia:Képek licenceinek megadása, Wikipédia:Felhasználói lap.

Soknak tűnhet, mert az is :)

Próbáltam abban a sorrendben ideírni őket, ahogy találkozni fogsz az egyes problémákkal.

Természetesen itt vagyok és segítek + amik itt le vannak írva tapasztalással is nagyon könnyen megtanulhatók. Pilgab üzenet 2007. december 17., 23:35 (CET)Válasz


szia most tudtam feljönni!egyszer már voltam fent de csak megnézni tudtam, most el is olvasom amiket küldtél:)

Oké, jó olvasgatást! Nem hajt a tatár... :) Pilgab üzenet 2007. december 18., 20:33 (CET)Válasz

Boldog karácsonyt![szerkesztés]


Neked is Boldog karácsont kivánok és a családodnak is! Kellemes Ünnepeket:)

Mentorálás vége(?)[szerkesztés]

Szia! Régóta nem szerkesztettél, ha az elkövetkező 3 napban nem adsz magadról életjelet a mentorálást befejezettnek tekintem. Pilgab üzenet 2008. január 14., 01:06 (CET)Válasz

Lezártam Pilgab üzenet 2008. január 18., 19:15 (CET)Válasz