Szerkesztővita:Mauriziotani

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szilas 16 évvel ezelőtt a(z) Geobitzasz témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Mauriziotani!

Üdvözlünk!

Ha a cikkekben próbáltál meg valaminek utánanézni, de nem találtad, akkor a Tudakozóban teheted fel a kérdésedet.

Szerkesztési problémáidról a Kocsmafalra írhatsz kérdéseket, aki tudja a választ, ugyanott fogja megválaszolni.

Személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide.

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! jeno9 vita 2008. január 21., 00:43 (CET)Válasz

Geobitzasz[szerkesztés]

Nincs mit. A magyar Szent Koronához számtalan elmélet kötődik,hogy hogyan és mikor keletkezet. A hivatalos verzió a latin és a görög koronáról szól, ami szerintem nem igaz. A "nem hivatalos" elmélet pedig az egységes Koronáról beszél. Túl sok a talány és feltételezés, de a legjobb és elfogadhatóbb a "nem hivatalos" verzió. Már csak azért is mivel azt olyanok dolgozták ki, akik aranyművesek, művészettürténészek, nem pedig "mindenhez értő" tudósok. egyébként aki kitalálta a két részből álló korona elméletét az is egy orvos(!) polihisztor volt... A témával kapcsilatban a következő cikket nézd meg: Angyali korona.... – jeno9 vita 2008. január 21., 00:43 (CET)Válasz

Kedves Mauriziotani!

Jenő9 fenti forrásában láttam a feliratot. Ez is amellett szól azonban, hogy a bizánci császár ajándékozta - legalábbis ezt a részt - a magyar királynak.

Nem írod, tudsz-e angolul: az angol wikiben is ismertettem részletesen a forrásaimat. Egy nagyalakú könyvből vettem, amit 2000-ben adtak ki a magyar millenium vatikáni kiállítására, ki is fényképeztem magamnak a megfelelő oldalakat, szükség esetén azt is meg tudom küldeni.– Szilas vitalapom 2008. január 21., 08:24 (CET)Válasz

Szívesen megküldöm a képeimet, ha adsz egy e-mail címet.– Szilas vitalapom 2008. január 22., 10:20 (CET)Válasz

De Akkor mert nem irjatok be a Szent koronarol szolo Wikipedia lapon aszt a gorog szoveget?[szerkesztés]

Es akkor en abba hagyom a zavarast