Szerkesztővita:HoremWeb/2011 február

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ivanhoe 13 évvel ezelőtt a(z) Illúzó témában

<-- 2011 januárvissza az aktuális vitalapra2011 március -->

Előzetes

Szia! Ha lenne egy kis időd – bár nem tudom, mennyire érint a Nagada kultúra – ránézhetnél. Alkalomadtán kiemelésre vinném. Köszi. LApankuš→ 2011. január 30., 17:42 (CET)

Néhány nappal ezelőtt a predinasztikus madarakról beszéltünk. Találtam egy érdekes képet (Kép:PotterySherdWithNameOfSemerkhet-PetrieMuseum-August21-08.jpg), ami a képaláírás szerint Szemerkhet szerehje Ka sírjából. Elég érdekes rajta a sólyom (mivel ekkor és Felső-Egyiptomban már elvileg csak sólyom lehetett). Vélemény? LApankuš→ 2011. február 1., 15:01 (CET)

Majdnem villás farok, erősen előredől... stb. Arra a gondolatodra példa, hogy "a franc se vés annyit...". :-) Ez az ábra egyfajta átmenetet képez a Hórnineith-féle sólyomábrázolás és a hieroglif között. Például a farok ugyanaz a koncepció, pont arról jutott eszembe a korábbi beszélgetésünk. LApankuš→ 2011. február 2., 20:00 (CET)

Ez az! Papagáj... Valahogy nem találtam a kifejezést, mire is hasonlít. Vigyor LApankuš→ 2011. február 2., 20:25 (CET)

Hát valószínűleg I-II. dinasztiát szándékoztam írni... Dehát a sólyagáj (opcionálisan papalyom) is csak ember. Vigyor A Stonehenge és Giza szakasz felett úgy látszik elsiklottam, mivel a kettő között még volt egysmás. Mindjárt belenézek. LApankuš→ 2011. február 2., 20:43 (CET)

Ha még elér: jó munkát. Ha nem, akkor csak munka után olvasod, tehát jó pihenést. (Persze az első kívánságra én azt szokom reagálni, hogy "... meg szép vénasszonyt" – mivelhogy a szóösszetétel legalább annyira passzol) Vigyor LApankuš→ 2011. február 2., 20:58 (CET)

A vörös piramis helye pedig...

A reklám után kiderül. <reklám>

Tehát a vörös piramis helyeeee.... Dahsúr! – Mathae Fórum 2011. február 2., 23:59 (CET)

Szívesem :) [gezilan] – Mathae Fórum 2011. február 3., 17:36 (CET)

Megértem. De ha eddig nem nagyon lőttek közéjük, talán már most sem fognak... Pár napja egyébként komolyan azt hittem, Hoszni követi Ben Alit a sunyiba, de őt nem abból a fából faragták. (Meg biztos mondták neki Jeruzsálemből, Washingtonból és Brüsszelből, hogy nem kell elsietni a dolgot.) – Mathae Fórum 2011. február 3., 18:52 (CET)

Illúzó

Szia! Úgy eltűnsz mostanában, hogy szinte illúzióként vagy csak érzékelhető... Mi újság Tolkiennel? Más. Nem szoktál csuklani az utóbbi időben? Amikor az egyiptomi helyzetről tudósítanak, mindig eszembe jutsz, hogy vajon milyen esélyeid vannak áprilisban egy jó kis hátsóba pörkölésre... Üdv,– Ivanhoe sherwoodi erdő 2011. február 8., 22:14 (CET)

Lehet, hogy az a jó, ha nincs hír. Ha baj lenne, azt csak megtudnád valahogy. Szerintem ott most egy darabig nemigen ajánlatos kalandozni, ha rendeződik is a politikai helyzet, a közbiztonság csak vakmerőknek lesz való jódarabig. Hát istenem örömükben lődöznek egy kicsit... nálunk isznak, drogoznak és beülnek a volán mögé randalírozni. Szerintem ott kevesebben halnak meg. De hátha még összejön az utazás. Annyira vártad már... Én drukkolok. Légy jó, üdv: Ivanhoe sherwoodi erdő 2011. február 9., 22:32 (CET)

Hú, a fotóstanfolyam se rossz, én is néztem egyet, de elég horror ára van, meg DSLR gép kell hozzá. Ha meg azt vesz az ember, akkor Nikont, Canont érdemes, amihez az objektíveket sem adják ingyér... Nulláról indulva ez a vágyálom van vagy 6-700 ezer forint. Már nem is annyira vágyok rá... Az'szem előbb szponzorokat keresek. A British múzeum se rossz, és mennyivel biztonságosabb! (Ha eltekintünk a múzeumlátogatást követő dorbéz kocsmázási lehetőségektől :-) ) Kíváncsian várom a mesterműveket, meg, hogy némi morzsát a megszerzett tudásból potyogtass el itt is... Nem veszel részt a 2010-es év szócikke értékelésben? – Ivanhoe sherwoodi erdő 2011. február 15., 18:19 (CET)