Szerkesztővita:H3ini

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Syp 15 évvel ezelőtt
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves H3ini!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2008. augusztus 25., 22:36 (CEST)Válasz

If you don't speak Hungarian, please click here.

Szia! A Passiflora incarnata-képpel mi volt a baj? Köszi, SyP 2008. augusztus 25., 22:36 (CEST)Válasz

Szia! Annyi volt vele a baj, hogy az nem incarnata, sőt még csak nem is hasonlít rá. Az egy p. belotii képe volt. Van incarnata képem a virágról, a termésről, a növényről, szóval mindenről ha kell, mert van belőle több is. Sőt van másik cirka 60 féle golgotám, ergo azokról is vannak fotók ha kell. Majd feltöltöm a rendes képet róla, csak tegnap regeltem és egyelőre nem tölthetem még fel. Üdv, – H3ini vita 2008. augusztus 26., 08:21 (CEST)Válasz

Még néhány észrevétel: "Fehér, illetve halványpiros virágain bíborlila keresztvonal fut végig. " - A virága rózsaszín, vagy paszteles halványlila, de semmiképpen nem halványpiros, illetve van fehérvirágú változata, de az a passiflora incarnata alba, tehát igazából külön jegyzett faj tudtommal.

"Teleltessük pár hónapig 6-10 °C-on, világos helyen, mérsékelt öntözéssel, hogy nyugalmi idejében megerősödhessen." - Nyugalmi idejében nem erősödik meg, akkor majdhogynem csak vegetál, a legtöbb golgota teleltetéskor gyakorlatilag teljesen lekopaszodik, a leveleit is ledobja. Lehet így is teleltetni, de az incarnata azon kevés golgotavirág közé tartozik, ami védett helyen kint is áttelel, sőt ez a faj bírja legjobban a hideget az összes közül! Elvileg -15°C-ig bírja a növény.

"Gyógynövény és egyben enyhe drog is." - Én megemlíteném azt is, hogy ehető és finom a termése, mivel általában a golgoták termése nem ehető (vagy is a fajták számához képest elenyésző az ehető fajták száma). Üdv, – H3ini vita 2008. augusztus 26., 08:43 (CEST)Válasz

Szia! Nagyszerű, ha értesz hozzá, akkor arra kérnélek hogy bátran szerkeszd a cikket! A Commonsban található valamelyik kép jó lenne szerinted? [1] Illetve ha vannak jó képeid, feltölthetnéd őket ide, szívesen segítek benne. Jó szerkesztést, SyP 2008. augusztus 26., 09:10 (CEST)Válasz