Szerkesztővita:Gabest/Archív05

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vakondka 7 évvel ezelőtt a(z) Re: Átnevezés témában


Mesék, a hó alatt

Csak egy kérdés, a Mesék a hó alatt cselekmény végére nem kell írni Pl "Szent György napján kimásznak a földből a férgek, a bogarak, a giliszták és a pondrok, Szent Márkus napján munkához lát a vakond a veteményes kertben, Pünkösd napján pedig előbújnak a dongók a téli rejtekhelyről." Az nem lenne jobb? – Gabest vita 2017. március 3., 21:31 (CET)

Mintha úgy egyeztünk volna, hogy a megjelenési évük sorrendjébe teszed a forrásokat meg a további információkat. Mert most meg pl. a Vukba megint vissza rendezted. Ha úgy véled enciklopédikusabb a szöveg úgy, akkor átírhatod. Az esetben egy jó fogalmazó felhasználót kérdezz meg, pl. Misibácsit. – Vakondka vita 2017. március 4., 11:13 (CET)

Macskafogó 2: A sátán macskája

A műfajokat ebben miért vetted ki? András bácsi ezt akarta ne legyenek benne? – Vakondka vita 2017. március 6., 09:57 (CET)

Közben visszatetted a műfajokat, láttam. – Vakondka vita 2017. március 6., 10:01 (CET)

Nem kéne feltámasztani a box-ban lévő műfajokat a Magyar rajzfilmeknél, Kivéve az 1973-as János vitéznél? – Gabest vita 2017. március 6., 10:04 (CET)

Ez esetben OsvátA felhasználót kéne megkérdezned. – Vakondka vita 2017. március 6., 10:07 (CET)

Műfajok

Nem fontos mindig ábécé sorrendbe rendezni, mik illenek rá jobban, mik nem annyira, de elfogadhatóak, azok alapján fokozva is lehet sorrendet alkotni, kérdezd csak meg Sasuke88 felhasználót. – Vakondka vita 2017. március 7., 21:11 (CET)

Nem ábc sorrendbe kell rakni, hanem a legjellemzőbbet előre, a többit meg fontosság szerint utána. A filmes sablonokkal meg légy szíves állj le, amíg nem alakul ki konszenzus, hogy melyiket használjuk és melyiket nem. – Sasuke88  vita 2017. március 8., 08:46 (CET)

Animés cikkek

A múltkor tisztáztam veled, hogy csináld rendes filmes és sima rajzfilmes cikkekben a dolgok, bizonyos cikkekben én úgy is visszarendezem. Néha lehetnek egy kis eltérések a cikkekben, 100%-ig nem kell mindig mindennek egyformának lennie. Az anime cikkekben meg kértem, mindent úgy csinálj, ahogy Sasuke88 szeretné, mert azt akarom örüljön, hogy az animés cikkekben minden úgy legyen, ahogy ő akarja. Például ha ő a box-ban a magyar adók paramétere mögött akarja legyenek a magyar adók nem egy televíziós megjelenések szakaszban, meg szeretné az üres paraméterek is bent legyenek, akkor animés cikkekben úgy csináld. – Vakondka vita 2017. március 8., 09:33 (CET)

De hát, a te ötleted volt, tudod az ellenőrzésben a Huncut világ cikkben a "Televíziós megjelenések" szakaszt raktad a "Források" szakasz előtt. – Gabest vita 2017. március 8., 09:43 (CET)

Nem az én ötletem volt. Máté írta, hogy az adóparaméter a TV-filmekhez van. Azt akkor Pkunk adott egy ilyen javaslatot, amit elfogadtam. Azt is alkalmazd az olyan MOZI-filmeknél, amik nem animék, ahogy a televíziós megjelenések szakaszba szoktuk. Amik animék, azoknál, ahogy Sasuke88 szeretné benne legyen, azokban úgy csináld. Nem animés cikkek között akadnak oylan cikkek, amiket nem egészen úgy akarok, ahogy ő csinálja. Csak animés cikkekben mindent az ő tetszése szerint, szeretnék legyen, mert azt akarom örüljön, animés cikkekben minden az ő elvárása szerint legyen. – Vakondka vita 2017. március 8., 13:14 (CET)

Meg kértem Ertonien-t a történet írót, hogy bővítse ki az 1978-as Hüvelyk Panna cikknek cselekményét, de nem kaptam választ. – Gabest vita 2017. március 8., 16:37 (CET)

Várj még egy kicsit, még válaszolhat, ha sokáig nem ír, írj rá megint, ha nagyon fontos neked. – Vakondka vita 2017. március 8., 17:47 (CET)

A hattyúk tava (film, 1981) második kiadásának dátumához (2003. április 24.) mi volt a forrásod? Továbbá megkérlek, hogy a MOKÉP/Moképet hagyd békén, a nagybetűs és a kisbetűs nem ugyanaz. Az adókat se töröld ki! – Sasuke88  vita 2017. március 9., 14:37 (CET)

Vakondka szerint, Máté írta, hogy az adóparaméter a TV-filmekhez van. Különben is az animés filmek, nem TV-filmek, hanem mozifilmek. Nézze meg a Huncut világ cikkben. – Gabest vita 2017. március 9., 15:32 (CET)

Teljesen mindegy, hogy tévé- vagy mozifilm, a tévében vetítették és ez információ, hogy hol és mikor. A Wikiben mostanában divattá vált az információk törlése FELESLEGES felkiáltással, én nem csatlakozok ehhez a kórushoz. A forrást köszönöm a Hattyúkhoz. – Sasuke88  vita 2017. március 10., 08:45 (CET)

Gabest barátom, tudod, hogy van ez, én tiszteletben tartom a box-al kapcsolatban Máté említését, mivel ő csinálta a box-ot, ő tudja melyik, paraméter mihez való. Ha azt írta, hogy az adóparaméter film infobox esetében kizárólag a TV-filmekhez van, akkor a mozifilmeknél nem használom. Meg ha azt is írta, kizárólag ahhoz az adóhoz való, amelyiken először mutatták be a filmet, akkor csak az első adót tüntetem fel benne, meg ha esetleg új szinkronos változat készült még azt hozzá, amelyik először az új szinkronnal adta. Részletezni nem kell a továbbiakat, de Pkunk, ahogy tanácsolta, ez a televíziós megjelenések szakaszban jók, ha néhány adó adta, azt oda beírjuk, meg a végén egy korhatárral feltüntetjük, melyik milyen korhatárral adta. De az animéknek Sasuke88 a leggyakoribb írója, ott meghagyok mindent, az ő ízlésére, ha ő neki, úgy tetszik, ha az adók a box-ba vannak, és mind fel vannak sorolva, akkor ebben az esetben azokban meghagyom azt az ő tiszteletére, ha ő úgy szeretné. De ez a vita egyszer már hónapokon át folyt, amíg rengeteg új cikket hozhattunk volna rétre, nem szívesen akadnék fent megint ezen a témán. – Vakondka vita 2017. március 9., 16:38 (CET)

János Vitéz

OsvátA kérte, hogy tegyél bele műfajt? – Vakondka vita 2017. március 10., 08:42 (CET)

A paraméter mögött elég lesz zenés műfaj, mert a dal a zsiványoknál, a Jancsi és a huszárok útjánál és Jancsi kedvesének megkeresésénél volt. – Gabest vita 2017. március 10., 08:51 (CET)

Műfajok + Filmműfajok

Megírom neked, mi a műfaj. Irodalmi műveknek tartalmi és alaki sajátosságaik szerint elkülönülő csoportja. vagy Zenei műveknek alaki sajátságaik és előadásuk módja szerint elkülönülő csoportja. Megírom azt is, mi filmműfaj. A filmek tematikai, formai, stiláris és egyéb ismérvek alapján elkülönülő csoportjai. Ennyi példát tudok fejből, amelyek a következők. portréfilm, werkfilm, koncertfilm, természetfilm, útifilm, thriller film, pszichothriller, horrorfilm, pszichohorror, romantikus film, erotikus film, szexfilm, pornófilm, filmburleszk, filmvígjáték, filmszatíra, akciófilm, háborús film, karatefilm, kosztümös film, westernfilm, spagettiwestern, kalandfilm, fantasyfilm, misztikus film, sci-fi film, musicalfilm, filmopera, filmbalett, művészfilm, közönségfilm, kultuszfilm, katasztrófafilm, történelmi film, életrajzi film, megtörtént eset, krimi, bírósági film, gengszterfilm, maffiatörténet, politikai film, kémfilm, filmdráma, filmeposz, irodalmi adaptáció, ismeretterjesztő film, oktató film, készségfejlesztő film. De ezeken kívül még lehet több is. Ha végig nézed mi látható a filmben, miről szól, az alapján kell eldöntened, milyen műfajokba sorolható, ha utána nézel, amiket felsoroltam filmműfajok, hogy milyen módon utalnak a filmekre. – Vakondka vita 2017. március 10., 10:07 (CET)

Dolgok

"Azután a mese végén egyszer csak észreveszik, hogy odakint elolvadt a hó, kitavaszodott, és kinyíltak a virágok." Mi volt a baj a Mesék a hó alatt cikkben ezzel a mondattal, hogy törölted? Meg ", amelynek a Disney-film 50. évfordulója," ez pontosan mi akart lenni, az Aranyhaj és a nagy gubanc cikkben? Elég fura egy mondat rész volt. És a Babar cikkben a könyvhöz ezt miért írtad át erre könyvhőz? Mióta írják azt hosszú ő-vel? Valamint bizonyos cikkekben miért a mafab alá teszed a snittet, ez előtt nem úgy írtad snitt és mafab, így követik egymást megjelenési idejükben? – Vakondka vita 2017. március 12., 22:01 (CET)

Magam tapasztaltam. Valahogy így: a Mafab 2014 decemberétől és a Snitt 2015 júliustól indult, ennyi. Na meg a Mesék a hó alatt cselekményének a végét illeti nem akarom odatenni a mese végén "Szent György napján kimásznak a földből a férgek, a bogarak, a giliszták és a pondrok, Szent Márkus napján munkához lát a kisvakond a veteményes kertben, Pünkösd napján pedig előbújnak a dilidongók a téli rejtekhelyről.", az is ennyi. – Gabest vita 2017. március 12., 22:25 (CET)

De attól az a mondat a befejezőnek jó volt, ez amit most írsz, ezt nem kell oda írnod, ez nagyon bonyolult mondat lenne. Akkor Mafab és Snitt tedd úgy, ha közben ezt tapasztaltad. Ezt magam úgy akartad mondani? mamam? – Vakondka vita 2017. március 12., 22:35 (CET)

Tehát összefoglalom a Források szakaszban lévő oldalak alapítását: Imdb 1990, Port 1995, Rottem Tomatoes 1998, Mojo 1999, Mafab 2014 és Snitt 2015. Ennyi az egész. – Gabest vita 2017. március 12., 22:48 (CET)

A tv.com azt kihagytad. – Vakondka vita 2017. március 13., 19:26 (CET)

Legalább a További információk szakaszban a helye a TCMdb sablon alatt és az Iszdb sablon felett. – Gabest vita 2017. március 13., 19:28 (CET)

Ha én valahogy beteszem, te rendezd mindig a megjelenési évük sorrendjére, forrásokban is meg további információkban is, ha valahol eltér. – Vakondka vita 2017. március 13., 21:19 (CET)

Vakondka, el kell ismerned, hogy létrehoztam egy cikket, amelyről egy Barney nevű óangol juhászkutyáról szól (más néven bobtail). – Gabest vita 2017. március 14., 08:48 (CET)

Igen, láttam. – Vakondka vita 2017. március 14., 15:04 (CET)

Kösz, de sajnos csak ennyit írtam a VICO szinkronból. – Gabest vita 2017. március 14., 15:51 (CET)

De ennyivel is ügyes munkát végeztél barátom. – Vakondka vita 2017. március 15., 08:35 (CET)

Köszönöm, de a Barney cikknél a többi magyar hangot nem tudtam, csak a Roger nevű egérnek és a két dalmata kölyöknek. – Gabest vita 2017. március 15., 08:38 (CET)

Majd egy nap biztosan meglesznek a többiek is. :) – Vakondka vita 2017. március 16., 14:03 (CET)

Mokép + kényszerű szerkesztések

A "rendszerváltás" előtt MOKÉP volt, utána Mokép, légy szíves hagyd már békén. A kényszerű szerkesztésekkel (külső linkek ide-oda pakolgatása) is felhagyhatnál, mert már kezdem unni. Legalább egy harmada úgyis ki lesz szórva, csak a laptörténetet floodolod ezekkel az ide-oda rakosgatásokkal. – Sasuke88  vita 2017. március 23., 19:54 (CET)

Te montad, hogy, Nagybetűben kell hagyni a MOKÉP címet. – Gabest vita 2017. március 23., 19:58 (CET)

Sasuke88: Akkor Mokép így jó? Azért itt írtam Gabest is lássa. – Vakondka vita 2017. március 27., 13:50 (CEST)

Ugyanazoknak a szócikkeknek a szerkesztése

Engem is érdekelne, hogy miért szerkeszted ugyanazokat a szócikkeket újra meg újra, szinte naponta, amikor nem adsz hozzá plusz tartalmat, csak linkeket helyezel el egyes nevekre vagy ezeket távolítod el. Ezeknek a szerkesztéseknek nem sok értelmét látom. misibacsi*üzenet 2017. március 24., 18:24 (CET)

Kérdezze meg Vakondkától. – Gabest vita 2017. március 24., 18:27 (CET)
Megjelenési évük ideje szerint sorba rendezi ezeket Gabest, meg eltávolítja azt, amit úgy gondol nem igazán wikibe való webhely, és kapcsos zárójelesen megcsinálja, azt az információs oldal linkjté, amit kapcsos zárójelezni lehet, valamint szépíti a link formáját. – Vakondka vita 2017. március 25., 10:16 (CET)
Gabest! Nem kell a terelés! Ha téged kérdeznek, akkor te válaszolj, ne rángass bele másokat! – Pkᑌᘗᖾpalackᐁᐧᐦᑕᒪᑫᐃᐧᐣ 2017. március 26., 19:20 (CEST)

Kérted Misibácsit engem kérdezzen meg. Válaszoltam helyetted valamit, mert segíteni akartam neked, a kérésed alapján, de a pontos választ te tudod, mert a te szerkesztéseid, és tőled kérdezték. Örülj neki, hogy megsajnáltalak, amiért nem tudtál válaszolni, és segíteni akartam azzal, hogy válaszolok helyetted. Hogy Pkunk és Apród hozzászólt a dologhoz arról én már nem tehetek, de igazuk van abban, hogy ha tőled kérdeznek, arra neked kéne válaszolnod. – Vakondka vita 2017. március 26., 20:30 (CEST)

Rendben van, megmutatom. Tessék it van a "További információk" szakaszban lévő oldalak: 1998 - AllMovie, 2000 - TCM, 2002 - FilmAffinity, 2005 - FilmKatalógus, TV.com, 2006 - Iszdb és a hivatalos oldalak. – Gabest vita 2017. március 26., 20:52 (CEST)

Oké, nagyon jól csinálod, ha megjelenési idejükre rendezed. – Vakondka vita 2017. március 26., 21:55 (CEST)

Az Egri csillagok című film

Köszi a televíziós megjelenések rendezését, van benne KN, 12 és 16 adónként. :) Pont a múlt hét szerdán jártam az Egri Várban először Egerben, az jó messze van tőlünk. Az Egervárra meg majd az idén valamikor elmegyek, a Várkastélyát, az a közelünkbe van. Az Egérvárban meg már jártam, az egérnaptárat olvasva. – Vakondka vita 2017. március 27., 10:12 (CEST)

Miket ki nem találsz? – Gabest vita 2017. március 27., 11:05 (CEST)

Nem találok ki semmit sem. – Vakondka vita 2017. március 27., 13:45 (CEST)

Re: Átnevezés

Persze, hogy engedem, van hozzá jogod, fel is vagy már rá jogosítva, mert automatikusan megerősített szerkesztő vagy, de tessék szabályosan csinálni, nehogy még egyszer megcsináld szabálytalanul. – Vakondka vita 2017. március 30., 14:10 (CEST)

Szia! Ajánlom figyelmedbe ezt, ha egy szócikknek rossz a címe szerinted, és át szeretnéd nevezni. Kattints rá, légy szíves. – Regasterios vita 2017. március 30., 16:21 (CEST)

Jól van, megtanulta, már megy neki, köszi Regasterios az ajánlatodat is. – Vakondka vita 2017. március 30., 16:41 (CEST)

Rendben Gabest, most már áttudsz szabályosan nevezni. – Vakondka vita 2017. március 30., 16:42 (CEST)