Szerkesztővita:FrankIsMyName

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Szalakóta 3 évvel ezelőtt a(z) Fordítóprogram témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves FrankIsMyName!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Szalakóta vita 2020. június 26., 19:05 (CEST)Válasz

Fordítóprogram[szerkesztés]

Szia!

Köszönöm szépen a szerkesztéseidet. Azonban szeretném arra felhívni a figyelmedet, hogy cikkben a folyó szövegbe nem linkeljük be az enwiki megfelelő cikkét a nem létező magyar helyett. Ennek a következő okai vannak:

  • Ezzel ugyan segíteni akarsz annak, aki lefordítaná az angol cikket magyarra, azonban ez nem ilyen egyértelmű. A fordító a cikket azzal nyitná meg, hogy rákattint a linkre, de basszus, az angol megfelelő nyílik meg! A fordítónak meg kell keresnie az adott linket, ki kell vennie az angol megfelelőre mutató linket, és úgy létrehozni a cikket.
  • A fordító létrehozta a cikket, de a többi hasonló link még mindig az angolt linkeli be. Bottal kell kikeresni, és cserélni.
  • Segíteni akarsz az olvasónak, hogy ha nincs magyar, akkor hadd olvassa el az angol cikket. Ám ezzel ismét mellényúlsz, mivel aki a magyar wikit olvassa, az nem angol cikket szeretne olvasni. Ha valaki az angol cikket akarja, akkor az rákattint az cikk angol megfelelőjére, és az onnan továbbmenő linkeket követi. Az olvasó akár össze is zavarodhat, hogyha nem tud angolul, akkor egy szót sem ért abból a cikkből, ahova vezetted.

Ezeket a megtévesztő linkjeidet kivettem. A vitalapra beteheted, de a cikkbe nem. Szalakóta vita 2020. június 26., 19:05 (CEST)Válasz