Szerkesztővita:ELVe/Bibliai fejezetek és versek számjelölése

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Csomorkány 1 évvel ezelőtt a(z) Elvi megfontolások témában

Vélweményemet ide írtam: Wikipédia:Kocsmafal (helyesírás). Akkor ennek a lapnak az lenne az értelme, ha felekezeti röviditési táblázat lenne, mások eligazításához. --Konstant vita 2012. július 30., 22:45 (CEST)Válasz

Elvi megfontolások[szerkesztés]

Szerintem az egyes nemzeti fordításokat önálló szellemi alkotásokként kell fölfogni, és jelezni is kell, hogy egy-egy Wiki szerző melyik fordítás szerint hivatkozik. Ha ez megtörtént, utána már az adott fordítás saját rövidítésjegyzéke korrektül használható. Pl.
KNB. ford. Ter 1,1-3: Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. [2] A föld puszta és üres volt, és sötétség volt a mélység felett, és Isten Lelke a vizek felett lebegett. [3] És Isten szólt: »Legyen világosság!« És lett világosság.
Károli ford. 1Móz 1,1-3: Kezdetben teremté Isten az eget és a földet. [2] A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett. [3] És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.

Nyilván nem szükséges a Wikin egyik fordítást sem kötelezővé tenni, de hivatkozni viszont szükséges arra, hogy melyiket választotta a Wiki szerző.– Csomorkány vita 2022. augusztus 7., 18:43 (CEST)Válasz