Szerkesztővita:BSzili

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt BSzili 13 évvel ezelőtt
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, BSzili!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2007. június 10., 10:14 (CEST)Válasz


Üdv! Én nagy rajongója vagyok az oldaladnak, de sehol nem tudtalak elérni. De látom, itt aktívabb vagy :) A Doom-os oldalad nagyon jó, de miért csak félévente 2-3 alkalommal frissíted? Így olyan kihaltnak hat néha... – Katamori vita 2010. augusztus 29., 12:09 (CEST)Válasz

Nahát, nem tudtál elérni? Pedig a mail és az MSN címem is kint van az oldalamon. Igaz egy időben csak valami php-s levélküldő volt fent, ami folyton vacakolt. Lehet, hogy pont ebben az időszakban próbálkoztál. Azért frissítek ritkán, mert már nincs rá annyi időm, mint az egyetem előtt. Persze ötletem van bőven, és lassacskán meg is valósítom őket. Ez a legutóbbi "designváltás" például elég nagy munka volt, az egész oldalt szét kellett szednem hozzá. BSzili vita 2010. szeptember 1., 21:25 (CEST)Válasz
Még régebben írtam egy e-mailt neked, a Citromail-en keresztül (olyan címem van), de sosem válaszoltál... egyébként ahogy nézegettem, az oldal jó régi, és egyetem előtt se volt túl sok frissítés... A dizájnhoz viszont gratulálok! :) Ja és: az MSN-ed hol van kiírva? Nem láttam, de felvennélek – Katamori vita 2010. szeptember 2., 16:54 (CEST)Válasz
A Citromail-es címemet már rég nyugdíjaztam. Egy ideig át volt irányítva a mostanira, de szerintem már törölte a citromail, mert egy ideje nem léptem be. Ami a frissítéseket illeti, 2005-2007 között is jó kis pangás volt, de akkoriban még mindig több frissítés volt mint most :D Persze igyekszek változtatni, ás most lesz egy nyugisabb félévem, hogy megírjak pár normálisabb ismertetőt, meg feltegyek pár új cuccot. Az elérhetőségeim kint vannak az oldalamon az E-mail menüpontban (azt hiszem ideje lenne Kapcsolatra módosítanom a címét, vagy valami hasonlóra).– BSzili vita 2010. szeptember 3., 12:31 (CEST)Válasz

Aláírás[szerkesztés]

Szia! A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

  • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
  • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
  • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
  • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
  • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
  • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
  • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (Windows-alapú rendszereken), és
  • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (Windows-alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
  • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

Ha például te MintaMarcsa vagy, és a képecskét, valamint a #FFE4E1 és a #CFC színeket szeretnéd az aláírásodban látni, így:

Marcsikaposta

akkor ezt így érheted el:

  1. rákattintasz a lap tetején a Beállításaim linkre;
  2. rákattintasz a lap tetején a Szerkesztői adatok fülre;
  3. az Aláírás szakaszban bemásolod „Aláírás:” c. mezőbe a következőt:
    [[Szerkesztő:MintaMarcsa|Marcsika]]<span style="background-color:#FFE4E1;"><sup><span style="background-color:#CFC;">[[Szerkesztővita:MintaMarcsa|posta]]</span></sup></span>
  4. Az „Az aláírás wikiszöveg (nem lesz automatikusan hivatkozásba rakva)” négyszöget kipipálod. Erre figyelj, ezt sokan elfelejtik!
  5. Rákattintasz a Mentés gombra.

Ne lepődj meg azon, ha a saját vitaoldaladon az aláírásodban a vitalink fekete lesz. Mindenhol máshol igazi kék linkké lesz az.

Megjegyzések:

  • Színeket a HTML-színkódok cikkből tudsz választani magadnak.
  • A Commons képeiből válogathatsz.
  • Ha a style lehetőségeit ismered, akkor a színekhez hasonló módon a betűtípust (font-family) is, meg más egyebeket is meg tudsz változtatni.
Bővebben: Színezés, betűtípusok és -méretek módosítása.
  • Ha az aláírásod esetleg nem magyar betűket vagy jeleket tartalmaz, akkor érdemes magyar betűkkel is beleírni azt, mert ha valaki nem tudja kijelezni a speciális jeleket, akkor neki minden ilyen név üres kockákként, vagy szóközökként fog „látszani”.
  • Sablonokat ne használj az aláírásodban, mert technikai problémákat okozhatnak.

- Üdv. » KeFe « Társalgó 2010. szeptember 3., 11:41 (CEST)Válasz