Szerkesztővita:Atrombix

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Palotabarát 3 évvel ezelőtt a(z) Folyamatos egyesítés témában

Szia! Az általad létrehozott Folyamatos egyesítés szócikk szövege részben vagy egészben értelmetlen zagyvaság, valószínűleg fordítógép segítségével készült. Mivel a nem megfelelő szövegű cikkek nem maradhatnak fenn a Wikipédiában, a gépi fordításokat minden esetben töröljük vagy visszavonjuk. Ez a sors vár a fenti cikkre is. Arra kérünk, hogy a továbbiakban ne hozz létre ilyen cikkeket, hanem ha valamit fontosnak gondolsz, akkor azt fordítsd le te magad, vagy hagyd rá egy olyan szerkesztőre, aki képes erre. Ha hiányolsz egy cikket a Wikipédiából, akkor azt jelezheted az erre a célra létrehozott oldalon. További jó szerkesztést, és ha segítségre van szükséged, írj bátran a vitalapomra! – Rodrigó 2020. május 29., 22:39 (CEST)Válasz

Folyamatos egyesítés[szerkesztés]

Szia!

Átolvastam a cikket, és a magyar szöveg most értelmesnek, és érthetőnek tűnik számomra (előtte nem néztem). Az angol eredetit sem néztem meg, tehát fordítási hibák lehetnek a szövegben, illetve hiányozhatnak szövegrészek.

Nem tudom az enwiki (=az angol nyelvű Wikipédia) szócikke kitér-e arra, hogy ezt a programozási módszert milyen fajta szoftvereknél alkalmazzák, illetve hol érdemes használni, ezeket érdemes lenne megemlíteni a cikkben. Például nem mindegy, hogy játékszoftver vagy ügyviteli szoftver, vagy netán valami tudományos szoftver fejlesztésénél alkalmazható legjobban. (vagy mindenhol)

A cikk szintén nem említi sem a részt vevők létszámát, sem a határidőket, illetve még az sem világos számomra, hogy a programozási részfeladatok hogyan vannak szétválasztva, hogy az elkészült, beküldött kódok ne ütközzenek. Vagy ha ütköznek, annak feloldásának mi a módszere?

Valószínűleg nem mellékes a használt programozási nyelv sem, ahol ez a módszer alkalmazható.

misibacsi*üzenet 2020. május 31., 15:51 (CEST)Válasz


Én azért látok benne néhány leiterjakabot, pl. mi az a közös fővonal az első mondat végén? Minek a rövidítése a CI, XP? Ezeket oda kell írni, ha fordítást készítünk, hiszen épp az a lexikon lényege, hogy megadja a kérdésekre a választ. Ennek szerintem semmi értelme nincs: "ez a példány fokozatosan megszűnik a lerakat-kód tükrében". És még van egy pár értelemzavaró gépi fordítás gyanús fordulat benne itt-ott. Nem az a baj, hogy szakkifejezéseket próbálsz átültetni magyarra, sőt, én ennek nagy híve vagyok, hanem az, hogy nem jó szót használsz ilyenkor. A függőség pl. teljesen mást jelent általában, és ilyenkor néhány magyarázó szó jót tesz, hogy milyen típusú függőségről van szó (már ha tényleg ez a legjobb kifejezés).
Látom, hogy a folyamatos egyesítés cikknek két példánya is van a Wikipédián: Folyamatos egyesítés és Szerkesztő:Atrombix/Folyamatos egyesítés. Az élesben lévő szócikken van az utolsó, legfrissebb változtatás, ezért azt meghagyom, az allapodon lévőt pedig mint duplumot törlöm. Én magam is javasoltam, hogy allapon vagy próbalapon dolgozz a cikkel, de duplikálni nem érdemes a cikket: ha kéred, az éles cikket áttesszük neked szerkesztői allapra, és ott addig javítgatod, amíg akarod. Ha nem kéred, vagy nem jelzel vissza, de nem is javítod (és más sem), akkor lehet, hogy áttesszük a feljavítóba, mert bár vannak jó részei, helyenként átmegy teljesen érthetetlenbe, muszáj lenne javítani. Palotabarát vita 2020. június 1., 09:45 (CEST)Válasz