Szerkesztő:Wannalambanan/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kovács Kitti, (született Pápa 1789 11 01-meghalt Nagykanizsa 2110 11 20) magyar grafikus művész, és forradalmár.

Tanulmányait a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában kezdte, és folytatta a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában művészeti szakgimnátiumban és diákotthonban, grafikus szakon ügyeskedett.

Mesterei között megtaláljuk Aba-Novák Villmost, Picassot, Gáspár Győzőt, Da vincit és persze a Mona Lisat is, ezek mellet két nagyon fontos ember is állt melete akik nem mások voltak mint Kasza Tibor és Tilla Attila.

Polihiszter volt, hisz több mint 10 nyelven beszélt, (magyar, német, angol, olasz, francia, japán, kínai, orosz, ukrán, román, holland) matematikát is korrepetált, a művészethez is értett és persze a tudományos ágakon is megállta a helyét, hisz kémikus és biokémikus volt a 2010es évek elején.

Fő állásban grafikus ként dolgozott de az mellet még sok mást is csinált rövid élete alatt. Például Amerikába hívták, hogy szerepeljen a Stranger Things sorozatának pár részében, ezek mellet még fontos szerepet vállalt a Támadás a fehérház ellen 2. részében. Fantasztikus színészi játszása miatt rengeteg díjat kapott. Mint például Oscar-díj, a legjobb női szerep, MTV Movie Award.

Élete igaz rövid volt, de még így is sok mindenben remekelt, ez mondható a sporta is. Legelső sport amiben remekelt az a judo volt. A pápai Bakony Judo klubban nevelkedett, mestere itt Koko volt. Természetesen két fekete öves is lett belőle kevesebb mint egy év alatt. Mivel már nem tudott belőle hova fejlőni így azt ott is hagyta másfél év múlva. Ezek után a ponigolás csodálatos világába találta magát. Itt is számos eredmény ért el, például a lovak annyira tisztelték, hogy segítettek neki sokszor leszálni. Általános iskolában a tollaslabdát is kipróbált, amiben megyei szinten harmadik lett, ami akkoriban a lehető legjobb helyezést jelenti.

Késöbiekben lelke a művészet vonala felé húzta, ahol meg is állt. Itt ismerte meg a híres táncos lányt, Dorcsot. Akivel barátságuk és kapcsolatuk nagyon fontos volt a világ számára. Ők teremtették meg a selyembarátok kifejezést. Művészete folyamán nem csak a képző művészet vonzotta hanem a költészet is. Rengeteg verset írt, amik a mai napig kötelezőnek számítanak az iskola padban. Ilyen volt például a Pápai Bárdok, A Toldi kovácsal, és természetesen a Pápa vadvirága vagyok én.

Létrehozott egy saját kultusz melynek tagjai nagyra becsülték őt. Csak Kovácsnak hívták. Az ebbe a csoportba bele tartozó emberek többsége szemüveges volt és szőkés barna hajú, ha férfi volt pedig barna hajú és szeműveges. Minden csoport tag valahogy kötődött a művészethez, ez is volt a kultusz lényege.

Késői éveiben Kitti nem tudta, hogy a késői évei vannak, hisz a halál hirtelen érte a világot, ám de halála elött is hittek abban, hogy ő az egyik legjobb grafikus és leginteligensebb ember a földön.

2022 november 20.án következett be. Szemtanúk szerint, épp sétált Pápa utcáján, a jól ismert Kossuth utcán ami éppen abban az időben fel volt turva hisz az akkor éppen élen lévő kormány pénz hiányában abba hagyata a munkálatokat. Tehát Kitti sétált majd pedig egy akkora gödörbe lépett mely ellepte őtt. Futottak a segítségére az imádói, ám de mire oda értek eltünt. Testét soha nem találták meg. Mivel halálát köd borítja, ezért kultusza rengeteg összeesküvés elméletet hozott létre.