Gáspár Győző

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Gáspár Győző
Született Gáspár Győző
1974. január 4. (45 éves)
Salgótarján
Művészneve Győzike
Állampolgársága magyar
Nemzetisége roma
Házastársa Gáspárné Balla Beáta
Gyermekei Gáspár Evelin (1994)
Gáspár Virág (2002)

Gáspár Győző, művésznevén: Győzike (Salgótarján, 1974. január 4. –) cigány származású magyar énekes, műsorvezető, televíziós személyiség, a Győzike show című realitykomédia[1] főszereplője, a Romantic és a Győzike Branch együttes alapítója.

Életrajza[szerkesztés]

Salgótarjánban született. Egy Nógrád megyei kisközségben, a Szécsényi járásban elhelyezkedő Nógrádmegyerben nőtt fel. Szakmája szerint hentes, bár nem sokáig tevékenykedett hentesként. Zenei karrierjét édesapja pénzéből indította el. Ismertségét 1999-ben kezdte megalapozni a Romantic együttessel. A Romantic legnépszerűbb zenéi: Vágyom rád Szeretem őt, Dal a távolból, Homokszem, Tűzmadár. Legutóbb négy hónapja adtak ki dalt. Goore és Herceg közreműködésével. A címe: Vágyom rád. Később megalakult a Győzike Branch A 2006-os önkormányzati választásokon Nógrádmegyer polgármesteri székéért indult független jelöltként, de a szavazatok csupán 5,77%-át (36 voksot) szerezte meg.[2] Édesapja, idősebb Gáspár Győző az MCF Roma Összefogás Párt színeiben politizál.[3] A Győzike Showt már nem forgatják, de mai napig sugározzák a televízióban. A Győzike Basszus frontembere jelenleg. Felesége Gáspár Bea, akivel két közös gyermekük van, Evelin és Virág.

Filmszínészként is kipróbálta magát, a Holnap történt - A nagy bulvárfilmben egy rendőrt alakít. A filmet Gerencsér Tamás rendezte.

2013. október 2-án adócsalásért felfüggesztve 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék.[4]

Tevékenységei a közelmúltban: 2018-ban és 2019-ben a BeleValóVilág műsorvezetője.

2019-ben a Mi a vágyad, more? műsorvezetője.

Győzike show[szerkesztés]

2005. február 7-én tűzte először műsorra az RTL Klub a Győzike show című „realityt”, amelynek nézettsége minden várakozást felülmúlt. A Győzike Show, Győziék mindennapjait mutatta be. Nagyon komikus, nem mindennapi fordulatokban gazdag, vicces életet élnek és a legtöbb ember kíváncsi erre. Győzike a Receptklub műsor alkotóinak köszönheti műsora ötletét.[5] A Győzike show eddigi legnagyobb nézőszámát 2005. április 11-én érte el, akkor 2 267 192[6] néző volt kíváncsi Győzike és családja mindennapjaira. Minden hétfőn bepillantást nyerhettünk a showman mindennapjaiba.9 évad (102 epizód) készült el. 2006. december 27-e óta a Cool TV minden hétköznap ismétli a Győzike show adásait a legelső résztől. A műsorsorozat jelenlegi évadát 2008. október 27-én kezdték vetíteni. A Győzike show epizódjait ismételte az RTL Klub tévécsatorna 2012. május 18-a és 2012. szeptember 21-e között. 2013. 04. 13.-án a Juventus Rádió Juventus Lights c. műsorában elárulta Thuróczy Richard és Hájas Barnabás műsorvezetőknek, hogy az RTL-es állását Gáspár Lászlónak köszönheti. A Megasztárban szereplő unokatestvére ugyanis, állítása szerint kirúgatta őt a TV2-től, ezt követően még aznap felhívta Kolosi Péter az RTL Klub programigazgatója és állást ajánlott neki.[7] Egyébként a Győzik Show nincs megjátszva, nem improvizálásból áll össze. Van egy adott cselekmény náluk és azt mutatják be a műsorban.

Mikor Győző és Bea el akartak válni egymástól, az sajnálatos esemény volt, de viszont örültek annyiért, hogy ez az adásban nagyon sok nézettséget generál majd. Mikor Bea számtalanszor leszidta férjét, az sem csak a nézők szórakoztatásának kedvéért történt, egyszerűen ők ilyen természetűek de gondolhatták, hogy sokan ezen jót mulatnak a TV képernyője előtt. A kamerák nem voltak 24 óráig bekapcsolva.[8]

Zebramánia[szerkesztés]

Equus zebra hartmannae fur skin.jpg

Győzike és a zebraminta 1998 óta elválaszthatatlanok. Egy divattervező barátja házában látta meg először ezt a holmit. A házában számos bútor, ruha volt található zebramintával.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Wikiquote-logo.svg
A magyar Wikidézetben további idézetek találhatóak Gáspár Győző témában.

Források[szerkesztés]

  1. A műsor a Port.hu oldalán
  2. 36 szavazatot kapott Gáspár Győző Nógrádmegyeren[halott link], Észak.Index, 2006. október 2.
  3. A romák álma: 5 százalék, Heves Megyei Online, 2006. március 22.
  4. MTI: Jogerősen is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Gáspár Győzőt és társait (magyar nyelven) (PHP). feol.hu. Fejér Megyei Hírlap, 2013. október 2. [2013. október 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. október 2.)
  5. http://www.kalkulus.hu/blogs.1192.G%C3%A1sp%C3%A1r+Gy%C5%91z%C5%91+(Gy%C5%91zike[halott link] Kalkulus.hu)
  6. TVR-hét extra – Győzike 2005. októberi szám
  7. A Juventus Lights vendégeként mesél a TV2-s és az RTL-s munkáiról
  8. UNFIELD (2019. május 24.). „Győzikével bementünk a RÉGI VILLÁBA!”.