Szerkesztő:Sadi96/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gabal Awad Jack
Gabal Awad Jack az X-faktorban
Gabal Awad Jack az X-faktorban
SzületettGabal Awad Abd El Sabour
Július.07.
Székesfehérvár
BeceneveJack
NemzetiségeEgyiptom
SzüleiÉdesanyja: Kuti Rozália Édesapja: Awad Abd El Sabour Abou Gabal
IskoláiTáncsics Mihály Ének Zenei Általános Iskola, Székesfehérvár Montessori Gimnázium, Budapest
KitüntetéseiJószolgálati Nagykövet

Jótékonysági Nagykövet Semmelweis Gyermekklinika Szeretet Nagykövet

Máltai Szeretetszolgálat Év Önkéntese

Gabal Awad Jack aláírása
Gabal Awad Jack aláírása

SablonWikidataSegítség

Gabal Awad Abd El Sabour (Jack)[szerkesztés]

Jack műsorvezető, énekes, táncos, rendezvényszervező. Édesanyja Kuti Rozália, édesapja Awad Abd El Sabour Abou Gabal, egyiptomi származású. Egy kisebb testvére van, Ahmed Awad Abd El Sabour.

Kezdetek szülői háttér, gyerekkor[szerkesztés]

Szülei mindketten hallássérültek, Magyarországon ismerkedtek meg egy nemzetközi hallássérült konferencián. Kisgyerekként hamarabb tanulta meg a jelbeszédet, mint az anyanyelvi beszédet. Beszélni a magyar nagyszülők tanították meg. Innen szociális érzékenysége. egy szegény faluban,Sárkeresztúron teltek a gyermekévek, majd Székesfehérvárra költöztek. Az általános iskolaitanulmányokat már itt végezte, rövidebb megszakításokkal, mivel a család többször ingázott Egyiptom és Magyarország között. Gyerekként elég kreatívan vette az akadályokat ezért sokszor diszkót tartott és táncokat oktatott már az általános iskolában. Édesapja Budapesten dolgozott ezért a család felköltözött. Bár kettős állampolgár, mindig is Magyarországot tartotta otthonának.

Tanfolyamok, szakmák[szerkesztés]

- Számítógép Kezelő és Használó (Országos Képzési Jegyzék) 2003

- Jeltolmács (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége) 2004

- Táncos (Országos Szórakoztató zenei Központ) 2005

- Műsorvezető (Országos Szórakoztató zenei Központ) 2006

- Svédmasszőr (Életerő Stúdió) 2016

Iskolai tanulmányok[szerkesztés]

- Táncsics Mihály Ének Zenei Általános Iskola, Székesfehérvár

- Montessori Gimnázium, Budapest (Érettségi)

Versenyek, díjak, helyezések[szerkesztés]

2005 Verne étterem Pest Megyei Karaoke Műsorvezetői Verseny Holtversenyes Győztese

2006 Karaoke Mikrofonpróba Koncert Turné az országban

2007 Jarvis ORSZÁGOS BAJNOK Divattánc Bajnokság "Hip-Hop Szóló" kategóriában I. Hely

2009 Magyar Táncszövetség Kvalifikációs Európa Bajnokság „Electric Szóló” kategóriában II. Hely2010 VILÁGBAJOBNOK II. HELYEZETT a I.D.F. Word Electric Championship verseny

2010 Magyar Táncszövetség EURÓPA bajnokság „Electric Szóló” kategóriában testvérével I. Hely


Kitüntetések[szerkesztés]

A rendezvényeket többek között a Magyar Vöröskereszthez és a Magyar Máltai szeretetszolgálathoz tartozó gyermekek részére szervezi. De szívesen elmegy olyan szegényebb falvakba is ahol ritka a jó rendezvény. Már több mint 8 éve a Heim Pál - Madarász utcai gyermekkórház gyermeknapját is Jackszervezi teljes egészében. A bohócoktól, fellépőktől a légvárig és a vattacukrosig. Ezért Jószolgálati Nagykövet címmel ismerte el a két kórház az önzetlen munkásságát. Emellett Budapest valamennyi gyermekotthonával kapcsolatban áll, ennek köszönhetően Jack munkáját 2014-től a Fővárosi Gyermekvédelmi és Módszertani Szakszolgálat (TEGYESZ) is, a Jótékonysági Nagykövet címmel ismerte el, így Magyarország egyetlen karitatív rendezvény szervezőjévé vált. A több száz éves gyermekvédelemben nem volt tapasztalható, hogy Nagykövetet választottak. Az első képen a TEGYESZ igazgatója, a másikon a Heim Pál Gyermekkórházak igazgatója adja át a kitüntetést. A harmadik képen pedig a Jackaraoke 10 éves csapatának főbb tagjai láthatók.


A Magyar Vöröskereszt ugyanebben az évben - mindezidáig egyedüliként - a JacKaraoke részére engedélyezte a Vöröskereszt logó használatát, ezzel is segítve munkájukat. Jack a mai napig járja az országot, hol térítésmentes rendezvényeket, hol pedig meghívott vendégként fizetett műsort szervez. Közben tánciskolájában és különböző szakmáiban tevékenykedik.

2017 ben a Semmelweis Gyermekklinika Szeretet Nagykövete lett.

2018 ban megkapta a Máltai Szeretetszolgálat év önkéntese díjait.

Karrierindítás[szerkesztés]

2004-ben Budapestre költözött. A jelbeszéd kapcsán már ebben az évben megszerezte az alapfokú, majd rögtön ezután a középfokú kommunikációs jelnyelvi oklevelét. A kezdetekben, mosodában és csaposként is dolgozott a Verne étteremben, tehát tudja a vendégek igazi szükségletét egy rendezvényen. Az éneklés, és a tánc mindig központi szerepet játszott az életében. Eleinte vendégként jelent meg karaoke esteken, ahol hamar felfigyeltek a tehetségére. Több versenyen is indult, ahol nagyon jó helyezéseket ért el. Itt kezdett komolyabban foglalkozni műsorvezetéssel.

Nagyon hamar jött az elismerés. 2005-ben a Verne étteremben került megrendezésre a Pest megyeikaraoke műsorvezető verseny, ahol első helyezettként végzett. A verseny díja egy hivatásos műsorvezetői tanfolyam és szakvizsga volt az Országos Szórakoztatózenei Központban. Ezt követően már elsősorban műsorvezetőként tevékenykedett, bár mellette az éneklés is folytatódott. Pontosabban itt jött a JacKaraoke elnevezés. Táncosként, énekesként és műsorvezetőként volt jelen. Rengeteg hírességgel lépett színpadra és szervezett velük különböző rendezvényeket.

2005-ben szintén az Országos Szórakoztatózenei Központban sikeres hivatásos Hip-Hop táncos vizsgát tett, és ebben az évben ugyanitt a Disc-jockey és műsorvezető szakvizsga bizonyítványt ésműködési engedélyt is megszerezte. Ebben az évben kezdte el saját tánciskoláit is. Széleskörű és kiemelkedő rendezvényeket bonyolított le ettől az évtől, saját tánc tanítványaival és barátaival.

A műsorban tánc, ének, karaoke, bohócműsor és különböző vetélkedő kapott szerepet, amiben Jack főszerepe az összeállítás és a műsorvezetés volt. Rendezvényszervező szakon nem végzett, de az ország neves szervezői is hozzá fordulnak, ha egy kis kapcsolat vagy segítség kell nekik. Járnak sokszorgyermekkórházakba is. Nem véletlenül sokan támogatják őt és csapatát. Az alapszabálya, hogy pénzt soha nem fogad el és nem is ad. Csupán élményt továbbít. Ezzel a jelmondattal kiemelt szponzorokat szerzett, akik elismerik munkásságát. Rengeteg matrica, kislabda, apró játék talál náluk gazdára.Televíziót nem néz. Ha unatkozni kezd, inkább elindul bohócként egy sztár barátjával és adakozik.

Éveken keresztül járt és a mai napig járják az országot, idő közben képezte magát és csapattársaitnem csak gyakorlatban, hanem elméletben is. Szereti kézben tartani a dolgokat és pörögni, többször fodrászként és bohócként is megjelenik több budapesti gyermekotthonban, kórházban.

Egyik kiemelkedő tevékenysége a vörös-iszap katasztrófában szenvedett gyerekek táboroztatása volt. Abban a korszakban a gyerekek nem tudtak otthonukban lakni, ezért felhozatta őket Budapestre egyteljes hétre. Addig folytak a munkálatok a veszélyes térségben, ahová a gyerekeknek vissza kellettmenni. A programban nagy szenzáció volt, hogy L.L. Juniorral látogatták meg a parlamentet. Jack elvitte őket színházba, 3D moziba, lézer arénába, karaoke buliba és rengeteg elfoglaltság volt nekik,hogy egy kicsit elfeledjék mi is történt az otthonukkal. Több csillagos szállodában szálltak meg és több hírességgel is találkozhattak a Devecseri és Kolontári gyerekek. Csatlakoztak megmozdulásához éttermek és alapítványok is.

Jó program koordinátor, hiszen csapatot tart össze és ösztönzi őket. Tánc tanítványaiból és otthonokból szedi össze saját csapatát. Hamar észreveszi a tehetséges gyermeket. Ezáltal profi szintűlátvány és gyermek műsort készít, aminek a helyszíneit biztosítja és a műsorvezetését is megoldja.Grafikai szóróanyagokat is ő szerkeszti és be is szerzi, amihez fotós portfóliót is készít, ha kell. Sokan jelezték és támogatták, hogy induljon az első külföldről behozott tehetségkutatóban. Így is tett.

2010-ben elindult az első magyarországi X-Faktor versenyen, itt a táborba bejutott. Jelentős volt a médiavisszhang, a versenyen való szereplés után az RTL Klub és Cool Tv több műsorában is vendégeskedett, a későbbiekben nem indult más tehetségkutató műsorban. Azt vallja, hogy nem az ő világa. Ettől függetlenül az éneklés területén is egyre több sikert ér el, és az óta is folyamatosak afellépései és a médiában való szereplése. Az RTL klub folyamatosan figyelemmel kíséri.

2012-ben kiemelkedő rendezvénye, a saját nevével jelzett koncert. Több mint százan tevékenykedtekbenne. A műsorvezető, Barabás Éva az RTL klub - Fókusz c. műsorából volt. Illetve eljött Kozsó is. A Jack Segélykoncert teljes bevételét a Heim Pál gyermekkórházaknak ajánlotta fel. A médiában való szereplés még több támogatót hozott számára. Szereti minden területen kipróbálni magát.

Egy másik kiemelkedő tette a kedvenc helyén a Párizsi Disneylandben volt. Szeretné, ha sok szegénygyerek látná ezt a birodalmat, hiszen ott a csodák tényleg valóra válnak. Sikerült neki az egyik kedvenc helyéről (Hűvösvölgyi gyermekotthon) szervezni több gyereket, akiket elvihetett Párizsba asaját születésnapján. Tortáját Mickey egér és barátai hozták ki a gyerekeknek, mintha az ő születésnapjuk lenne. A mai napig visszajárnak hozzá azok a fiatal felnőtt gyerekek segítőnek, akikakkor átélhették vele ezt az egy hetet. Csapata hasonló hálás személyekkel bővül folyamatosan.

Jártasságok[szerkesztés]

- Bohóc, vendéglátó és gyerek fodrász

Versenyek, díjak, helyezések[szerkesztés]

2005 Verne étterem Pest Megyei Karaoke Műsorvezetői Verseny Holtversenyes Győztese

2006 Karaoke Mikrofonpróba Koncert Turné az országban

2007 Jarvis ORSZÁGOS BAJNOK Divattánc Bajnokság "Hip-Hop Szóló" kategóriában I. Hely

2009 Magyar Táncszövetség Kvalifikációs Európa Bajnokság „Electric Szóló” kategóriában II. Hely2010 VILÁGBAJOBNOK II. HELYEZETT a I.D.F. Word Electric Championship verseny

2010 Magyar Táncszövetség EURÓPA bajnokság „Electric Szóló” kategóriában testvérével I. Hely

JacKaraoke.hu[szerkesztés]

2005-ben indult el a JacKaraoke, az Atlantic Hotel aulájában egy hip-hop tánciskolaként. Ezzelegyidejűleg pedig karaoke műsorokat tartott Budapesten. Pár év alatt, rengeteg munkával és sok ingyenes programmal széles körben ismertté vált. Karaoke bulik, táncedzések, fellépések, bohóc műsorok és különböző programszervezések jöttek.

2007-től több általános iskolában kezdtek el ingyenes egészségügyi előadást illetve aerobicot tartani.

Több hazai nagyvállalat, és karitatív szervezet is az ügy mellé állt, és segítik a JacKaraoke Produkció munkáját. Ezek közül kiemelkedik a Vodafone, akik több mint öt évig, majd a Magyar Telekom, akik amai napig támogatják a csapat munkáját. Ezen kívül az évek során több száz hazai élelmiszeripari és kereskedelmi vállalat valamint kisvállalkozás biztosított ajándékokat a rendezvényekhez.

A rengeteg ajándékot, amit Jack kap karitatív egyesületek, gyermekotthonok, gyermekkórházak részére viszi csak el, JacKaraoke Produkció néven. A budapesti VIII. kerületi gyermekek részére folyamatos programokat (Ki mit tud? Állatkert) szervez. Úgy látja, hogy a legnehezebben fejlődő kerület. Folyamatosan bizonyítja, hogy az ajándékok tényleg oda jutnak, ahol szükség van rá. Az ajándékosztást, műsorokkal, karaoke sztárvendégekkel, táncoktatásokkal, vetélkedőkkel kombinálják.

Minden télen mikulással és egy csomaggal lepi meg az ország gyermekeit térítésmentesen. Külön mikulás műsorral látogatnak vidéki iskolákat, amikhez magyar sztárok is sokszor csatlakoznak. Van,amikor krampuszként, van, mikor mikulásként lepi meg a gyerekeket.

Minden nyáron több hetes saját nyári tábort szerveznek Győrben kimondottan hátrányos helyzetű vagy beteg gyermekek részére. A Győri Vöröskereszt és az Engel Alapítvány több éves közös munkájának köszönhetően már majdnem száz gyereket tudnak elvinni, táborozni. Jack közben több táborban tevékenykedik, de ingyenesen csak ide megy el. A képen a 2016-os tábor látható.

Boldogpark.hu[szerkesztés]

A 10 éves (JacKaraoke) jószolgálati tevékenység alkalmából, megalakult a Boldogpark. Észrevették,hogy rengeteg cég és magánember szeretne kapni ebből a program csomagból, amit Jack és csapatatérítésmentesen tesz. Ezért alakult meg a fizetős produkció. Hiszen ingyen nem lehet minden szülinapot és céget kiszolgálni. Nem volt már határ.

Így 2015-től a boldogpark.hu oldalon megrendelheti már bárki őket térítés fejében. Természetesen kórházakba és gyermekotthonokba továbbra is térítésmentesen járnak az egész országban, JacKaraoke néven. Így választották külön a fizetős és ingyenes partikat.