Szerkesztő:Orsi78/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kiss Antal (fejlesztéspolitikus)[szerkesztés]

Kiss Antal (Székesfehérvár, 1969. augusztus 16.) bölcsész, teológus, fejlesztéspolitikus, miniszteri biztos 2014-től

Tanulmányai[szerkesztés]

1987-ben érettségizett az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban. 1997-ben végzett teológusként a Ferences Hittudományi Főiskolán. A teológia tanulmányok mellett 1994 és 1996 között Századvég és századforduló speciális tanulmányokat folytatott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán. Ugyanitt szerezte meg 2001-ben a magyar nyelv és irodalom, valamint a kommunikációs szakos bölcsész diplomát, majd 2004-ben a kommunikáció PhD-abszolutóriumot.

Szakmai és üzleti tevékenyége – stratégiai és kommunikációs tanácsadói munkái, könyvkiadás[szerkesztés]

1996-tól vezeti saját tratégiai tanácsadó ügynökségét.

1998–2002 között kommunikációs főtanácsadóként dolgozott a Szociális és Családügyi Minisztériumban, az Ifjúsági és Sportminisztériumban, valamint a Miniszterelnöki Hivatalban. Mindemellett a Megyei Jogú Városok Szövetségének sajtó- és PR-tanácsadói feladatait is ellátta. 1999-ben az Esztergomi Várszínház PR- és sajtófőnöke volt. 2002-ben a Duna Televízió, 2003-ban a Magyar Televízió társadalmi kurátora.

2002-ben Schmitt Pál független főpolgármester-jelölt sajtófőnöke és PR-tanácsadója volt. Emellett a Tisza-tavi fesztivál PR és kommunikációs igazgatói feladatait is ellátta.

2003-ban a Fidesz MPSZ elnöki kabinet média- és kommunikációs főtanácsadója. Megbízatása a szövetség új média- és kommunikációs stratégiájának felépítésére és kivitelezésére szólt.

2004–2006 között Esztergom Város Önkormányzata és ISTER-GRANUM Eurorégió PR- és kommunikációs főtanácsadójaként megtervezte és kialakította a város, valamint a régió marketingjét, a város arculatát és weboldalát, kidolgozta a PR-stratégiáját. Tevékenységéhez kapcsolódik az első magyar eurorégió brüsszeli bemutatása.

2004-ben a sümegi Hotel Kapitány PR-tanácsadója.

2005-ben Schmitt Pál európai parlamenti képviselő PR-főtanácsadója, feladata a választási kampány kommunikációjának megtervezése és irányítása volt.

2006-ban a Magyar Olimpiai Bizottság PR-tanácsadója.

2006 és 2008 között a Zala Springs Resort/Exclusive Balaton Ltd., valamint a FlyBalaton Repülőtér PR- és kommunikációs igazgatója.

2008 és 2010 között ügynöksége jeles magyar sportemberekről (Grosics Gyula, Zsivótczky Gyula, Bozsik József) szóló könyvsorozatot jelentetett meg, amelyért a MOB médiadíjával tüntették ki.

Közéleti tevékenysége és fejlesztéspolitikusi szerepe[szerkesztés]

2010-ben megalapította a Hét Határ Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetséget.

2009 és 2010 között Piliscsaba nagyközség alpolgármestere volt. 

2010 és 2012 között a Köztársasági Elnöki Hivatalban az elnök főtanácsadójaként dolgozott.

2011 és 2014 között a Magyar Országgyűlés Alapítvány A Magyar Nemzeti Közösségek Európai Érdekképviseletéért (HUNINEU) brüsszeli irodavezetője. 2013-tól a Nemzetstratégiai Kutatóintézet főtanácsadója, majd 2014-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közvetlen közösségi forrásokkal kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa.

2014-től a Magyar Fejlesztési Központ NKft. ügyvezető igazgatója. Fejlesztéspolitikai szakértőként feladatának és egyben küldetésének tartja, hogy a minden magyarul beszélő –

éljen a Kárpát-medence bármely pontján – eligazodjon közvetlen támogatású uniós pénzügyi források rendszerében, és sikerrel induljon a pályázatokon.

Sportvezetőként[szerkesztés]

A Magyar Rögbi Szövetség elnöke

A Magyar Olimpiai Bizottság tagja

A Piliscsabai Cserkész, Lovas, Kulturális, Szabadidős- és Sportegyesület (PCSLE) elnöke

A Piliscsabai Atlétikai és Futball Club alapító-elnöke

Az FTC öregfiúk csapatának igazolt játékosa volt, hobbija mai is a labdarúgás, valamint a terepfutás.

Médiatevékenysége[szerkesztés]

Dolgozott az Új Ember (katolikus hetilap), az Új Magyarország és a Napi Magyarország (független napilapok) újságírójaként, 2000-ben a Duna Televízió szerkesztő-riportereként és műsorvezetőjeként. Számos magazinanyag készítése mellett nevéhez fűződik a Csillag és kereszt című dokumentumfilm, amely a Vatikán és magyar egyház aktív részvételéről szól a magyar zsidóság mentésében. 1996-ban a Duna Televízió szakkommentároraként közvetítette a magyarság kiemelkedő közösségi eseményét, a csíksomolyói búcsút.

1998-2000 között a Piliscsabai Polgár főszerkesztőjeként dolgozott. 1996-ban alapította a Pázmány Campus egyetemi havilapot, melynek 2000-ig főszerkesztője volt.

Publikációi[szerkesztés]

Kire szavazzon a keresztény ember? – Magyar Hírlap, 2018. április 3.

http://magyarhirlap.hu/cikk/114641/Kire_szavazzon_a_kereszteny_ember

Országok uniója vagy polgárok közössége? – Magyar Idők, 2017. szeptember 20.

https://magyaridok.hu/belfold/orszagok-unioja-vagy-polgarok-kozossege-2240278/

Schmitt Pál lemondása és ami mögötte van – Mandíner, 2012. április 6.

http://mandiner.hu/cikk/20120406_schmitt_pal_lemondasa_es_ami_mogotte_van

Egyéb tevékenysége[szerkesztés]

A Pilinszky János Társaság alapító tagja

A romániai magyar kisebbség jószolgálati nagykövete (Erdély)

A ferences gimnáziumok Alumni Egyesületének alelnöke

Családja[szerkesztés]

Házas, 5 gyermek édesapja