Szerkesztő:Mdönci/Idézetek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Idézetek[szerkesztés]

Ezen a lapon olvashatod kedvenc idézeteimet (a teljesség igénye nélkül, de időről-időre egyre kidolgozottabban). Szerintem az embereknek kellenek az idézetek. Segítenek élni az életünket (nem, nem csak idézetek szerint kell élnünk, mert akkor egy nagy idézőjel lesz az életünk, de azért segíthetnek, irányadók tudnak lennünk egy-egy pillanaban).

Abraham Lincolntól[szerkesztés]

Ne kritizálj másokat; ők pontosan azok, akik mi lennénk hasonló körülmények között." (Abraham Lincoln)
Jobb csendben maradni, és hagyni, hogy azt gondolják buták vagyunk; mint megszólalni, és minden kétséget elolszlatni e felől." (Abraham Lincoln)
Nem érdemes a hibáinkat elkövetni, ha nem tanulunk belőle." (Abraham Lincoln)
A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi év volt életedben, hanem hogy mennyi élet volt éveidben." (Abraham Lincoln)
A legtöbben annyira boldogok, amennyire elszánták rá magukat." (Abraham Lincoln)
Ha szót akarok érteni valakivel, az előzőleg rendelkezésem-re álló idő egyharmadában önmagammal foglalkozom, s azzal, hogy mit fogok mondani neki – kétharmadában pedig róla gondolkozom, s arról, hogy mit mond majd ő." (Abraham Lincoln)

Albert Einsteintől[szerkesztés]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja." (Albert Einstein)
Nem vagyok különösebben tehetséges. Csupán szenvedélyesen kíváncsi." (Albert Einstein)
A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat." (Albert Einstein)
Nem furcsa, hogy én, aki csupa népszerűtlen könyvet írtam, ilyen népszerű fickó lettem?" (Albert Einstein)
Nézzék, a távíró nem más, mint egy nagyon-nagyon hosszú macska. Meghúzzák a farkát New Yorkban és a feje Los Angelesben nyivákol. Értik ezt? Namármost, a rádió pontosan ugyanígy működik: itt beküldik a jelet, ott pedig megkapják. Az egyetlen különbség, hogy itt nincsen macska." (Albert Einstein)
A tudomány vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak." (Albert Einstein)
Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." (Albert Einstein)


Al Capone-tól[szerkesztés]

Amikor likőrt adok el, azt csempészetnek nevezik. Amikor a honfitársaim ezüst tálcán szolgálják fel a Lake Shore Drive-on, azt vendégszeretetnek." (Al Capone)
Többet elérhetsz szép szóval és egy fegyverrel, mint pusztán szép szóval." (Al Capone)

Ambrose Bierce-től[szerkesztés]

Az egoista egy rossz ízlésű ember, akit sokkal jobban érdekel saját maga, mint én." (Ambrose Bierce)
A festészet olyan művészet, amikor megvédenek egy sima felületet az időjárástól, de kiteszik azt a kritikának." (Ambrose Bierce)
Emigráns: felvilágosulatlan ember, aki azt hiszi, hogy egyik ország jobb a másiknál." (Ambrose Bierce)

Arnold Schwarzeneggertől[szerkesztés]

Szeretem Hálaadáskor a pulykát. Ez az egyetlen időszak Los Angelesben, amikor valódi melleket lehet látni. (Arnold Schwarzenegger)

Benjamin Franklintől[szerkesztés]

Ahhoz, hogy egy férfi elnök legyen, csak egy olyan profilra van szüksége, ami jól mutat egy bélyegen." (Benjamin Franklin)
Annak, aki a parazsat szítja egy veszekedésben, nincs oka panaszkodni, hogyha egy szikra az arcába pattan." (Benjamin Franklin)
Ezen a világon semmiről sem mondhatjuk, hogy biztos, kivéve a halált és az adót." (Benjamin Franklin)
Ha azt akarod, hogy emlékezzenek rád halálod után, írj valamit, amit érdemes olvasni, vagy tégy valamit, amiről érdemes írni." (Benjamin Franklin)
Aki saját magába szerelmes, annak nincsenek vetélytársai." (Benjamin Franklin)
Isten gyógyít, az orvos pedig kapja a fizetséget." (Benjamin Franklin)

Bill Gatestől[szerkesztés]

A siker rossz tanítómester. Tehetséges embereket abban a hitben ringat, hogy soha nem veszíthetnek." (Bill Gates)
Egy notebookban az a csodálatos, hogy bármennyi dolgot töltesz bele, attól nem lesz nagyobb vagy nehezebb." (Bill Gates)

Bruce Willistől[szerkesztés]

Mi férfiak sosem tapasztalhatjuk meg, milyen gyereket szülni, viszont minden palackot ki tudunk nyitni sajátmagunk. (Bruce Willis)

Chris Rocktól[szerkesztés]

Tudjátok, a világ akkor áll a feje tetejére, amikor a legjobb rapper fehér srác, a legjobb golfozó fekete, az NBA legmagasabb játékosa kínai, az Amerika Kupát Svájc nyeri, Franciaország vádolja az USÁ-t arroganciával, Németország nem akar háborúzni, és Amerikában a három legbefolyásosabb embert úgy hívják: Bush, Dick és Colon." (Chris Rock)
Igen! Imádok híres lenni! Majdnem olyan, mintha fehér lennék!" (Chris Rock)
Ha egy nő azt mondja neked, hogy 20, és 16-nak néz ki, akkor biztos lehetsz benne, hogy még csak 12. Ha egy nő azt mondja, 26 és 26-nak néz ki, biztos közel van a 40-hez." (Chris Rock)

Conan O'Brien[szerkesztés]

A Toyota új fejlesztése egy berendezés, amely automatikusan megállítja a kocsit, ha a vezető ittas. Ennek az a neve, hogy szembejövő forgalom." (Conan O'Brien)

David Lettermantől[szerkesztés]

Tudósok feltaláltak egy pirulát, amitől az ember felszabadultabb lesz, megnő az önbizalma, megszabadul a gátlásaitól. Azt gondoltam: "Úristen, most már két tablettát is be kell vennem, mielőtt randira megyek!" (David Letterman)
Hamarosan itt az ideje a jövedelemadó befizetésének. A könyvelőm azt javasolta, hogy költüztessük át a showműsort a Cayman Szigetekre." (David Letterman)
A Szabadságszobor 120. születésnapját ünnepeljük. Ő a legmagasabb és a legidősebb asszony New Yorkban, eltekintve Sigourney Weavertől." (David Letterman)
Gratulálunk az új Miss Universnek! Idén Miss Puerto Rico nyerte meg a versenyt. Nem tudom, miért, de nekem úgy tűnik, hogy minden évben olyan nyer, aki a Földről jött." (David Letterman)
Feltaláltak egy mobiltelefont, aminek segítségével a gazdik beszélhetnek a kutyájukkal. A kutyájukkal! A készülék alapelve az, hogy először is: bolondnak kell lenned..." (David Letterman)
Ma nyitottak a New York-i strandok... és az első 100 fürdővendég ingyenes hepatitis védőoltást kap." (David Letterman)
Ma olyan meleg volt, hogy csak azért mentem el egy pénzkiadó automatához, hogy a nyakamon érezzem egy pisztolycső hűvösségét." (David Letterman)
A repülőtéren már a karácsonyi gyömülcskenyeret is átvizsgálják. Azt viszont még az átvilágítók sem tudják, mik azok a kis piros izék benne." (David Letterman)
Egy új felmérés szerint, hölgyeim és uraim, javíthatják a memóriájukat, ha kevesebbet tévéznek, több keresztrejtvényt fejtenek, több halat esznek, és... a többire nem emlékszem." (David Letterman)
Az USÁ-ban ma egy új felmérés eredményét hozták nyilvánosságra: négyből három ember a lakosság 75 %-át teszi ki." (David Letterman)

Elvis Presleytől[szerkesztés]

Mindig, amikor arra gondolok, hogy öregszem és lassan a sír felé haladok, valami egész más történik. (Elvis Aaron Presley)
Nem hiszem, hogy ártok az embereknek. Ha úgy érezném, hogy ártok nekik, inkább visszamennék teherautót vezetni, komolyan mondom. (Elvis Aaron Presley)
Az ambíció egy álom V8-as motorral. (Elvis Aaron Presley)
Semmi szükségem egyetlen testőrre sem. Viszont nagyon is szükségem van két jólképzett mérlegképes könyvelőre. (Elvis Aaron Presley)
Nem értek a zenéhez. Az én szakmámban nem is kell. (Elvis Aaron Presley)

Franklin D. Roosevelttől[szerkesztés]

A konzervatív olyan ember, akinek két tökéletes lába van ugyan, mégsem tanulta meg, hogy kell hátrafelé járni." (Franklin D. Roosevelt)

George Washingtontól[szerkesztés]

Tévedni természetes; a tévedést helyrehozni dicsőség." (George Washington)
Készen állni egy háborúra a béke fenntartásának az egyik leghatásosabb eszköze." (George Washington)

George W. Bush-tól[szerkesztés]

Ellenségeink naprakészek és felkészültek - akárcsak mi. Folyton azon gondolkodnak, miképp tudnak újabb módokon ártani országunknak és népünknek - akárcsak mi." (George Walker Bush)
Országunk érdeke, hogy megtaláljuk azokat akik ártani akarnak nekünk, és kivonjuk őket az ártalom elől." (George Walker Bush)
Arnold Schwarzenegger és én egyaránt magasabb körökbe nősültünk, mindkettőnknek gondjai vannak az angol nyelvvel és mindkettőnknek hatalmas bicepsze van - nos, háromból kettő, azért nem olyan rossz." (George Walker Bush)

Henry Fordtól[szerkesztés]

A megfelelő bér nem a legalacsonyabb összeg, amiért egy ember még hajlandó dolgozni, hanem az a legmagasabb összeg, amit a vásárló még tartósan meg tud fizetni." (Henry Ford)
Ha befektetsz egy dollárt, arra használd a másikat, hogy mindenki tudomást szerezzen róla." (Henry Ford)
A legtöbb ember több időt és energiát fordít arra, hogy kerülgesse a problémákat, mint arra, hogy megragadja és megoldja őket." (Henry Ford)
Semmi sem különösen nehéz, ha kis munkákra osztod." (Henry Ford)
Többet tenni a világért, mint amennyit a világ tesz érted – ez siker." (Henry Ford)
Ha a sikernek van titka, akkor az abban a képességben rejlik, hogy megértjük a másik ember nézőpontját és az ő szemszögéből is látjuk a dolgokat, nemcsak a sajátunkéból." (Henry Ford)
A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." (Henry Ford)
A pénz olyan, mint a kéz vagy a láb: vagy használod, vagy elveszíted." (Henry Ford)
Ha azt gondolod, meg tudod csinálni vagy ha azt, hogy nem vagy képes rá - mindkét esetben igazad van." (Henry Ford)

Isaac Newtontól[szerkesztés]

Amit itt a csillagok alatt Istenből látok, elég nekem, hogy higgyek abban az Istenben, aki a csillagok fölött van, s akit nem látok." (Isaac Newton)

Jay Lenotól[szerkesztés]

Egy nemrég készült felmérés szerint a nők sokkal szívesebben vetkőznek le férfiak előtt, mint egy másik nő előtt. Azt mondják, hogy a nők túlságosan kritikusak, ezzel szemben a férfiak viszont hálásak." (Jay Leno)
Egy új felmérés szerint a nők 56 %-a inkább lenne karcsúbb, mint okosabb. A maradék 44 % modell, akik nem értik a kérdést." (Jay Leno)
Tudjátok, hogy a biztosítótársaságok felmérése szerint melyik az az autótipus, amit leggyakrabban lopnak? A Cadillac Escalade. És amit legkevésbé? A Pápamobil." (Jay Leno)
Az Egyesült Államok népessége tegnap elérte a 300 milliót. Ehhez kapcsolódó hír, hogy Mexikó lakossága jelenleg 38 fő." (Jay Leno)
Végre láttam a 40 éves szüzet. Egy hosszú sorban fickók vártak a Playstation 3-ra." (Jay Leno)
Egy felmérés szerint a 18 és 24 év közötti amerikaiak 11 %-a nem tudja, hogy hol van a világtérképen Amerika. Hogy ez milyen megható! Bush elnök így kommentálta a dolgot: "Miért kellene tudniuk a gyerekeinknek, hogy hol van Amerika, hiszen már ott vannak!?" (Jay Leno)
Bush elnök kijelentette, hogy az emigránsoknak, akik Amerikába költöznek, kötelező megtanulniuk angolul. Azt mondta: "Ha én átköltöznék Kanadába, én is megtanulnék kanadaiul." (Jay Leno)
Paris Hiltonnak naponta újabb problémákkal kell szembesülnie a börtönben. Ma épp szembetalálta magát egy másik nővel, akinek ugyanolyan ruhája volt, mint neki." (Jay Leno)
A Glamour magazin felmérése szerint a nők 83%-a adja tovább a barátnői titkait a férjének. Tehát, ha megosztod egy titkodat a barátnőddel, szinte biztos, hogy elmondja majd a férjének. Hogy mi a jó hír? Hogy a férjek 100%-a nem figyel oda." (Jay Leno)
A Playboy magazin felmérése szerint a nők három százaléka egyáltalán nem emlékszik, hogy milyen az eredeti hajszíne. Tudjátok, milyen nők ezek? Szőkék." (Jay Leno)
Egyetemi professzorok százai gyűltek össze egy konferencián, ahol Bill Gates arról beszélt, hogy érthetetlen miért van az, hogy manapság sok gyerek nem akar számítógép programozó lenni... Nem is tudom... Nem gondoljátok, hogy talán azért, mert valamilyen okból a srácok inkább barátnőt szeretnének?" (Jay Leno)
Felmérések szerint a Földön élő tehenek által kibocsájtott metángáz sokkal jobban szennyezi a környezetünket, mint az autók kipufogója. Ez megmagyarázza, hogy Al Gore miért hízott olyan sokat az utóbbi időben. Nyilván a szarvasmarháktól akar megszabadulni hamburgerevéssel." (Jay Leno)
A Self magazin felmérése szerint minden negyedik nőnek negatív gondolatai vannak saját testéről szex közben. Nem értem, minek aggódnak ezen annyit a nők? Valószínű, hogy szex közben a férfi úgyis egy másik nőre gondol." (Jay Leno)
Hallottátok a legújabb hírt? A Glidden festékforgalmazó társaság új falfestékeket dobott a piacra, "Csapat-színek" néven. Ez azt jelenti, hogy kifestheted a házadat a kedvenc csapatod színeire. Micsoda okos ötlet! Legalább váláskor nem akarja majd a házat megtartani az asszony." (Jay Leno)
Amerikában kifejlesztettek egy fogyasztó tablettát kutyák számára. Én nem vagyok állatorvos, de úgy gondolom, hogy ha a kutyád túlsúlyos, próbálj kevesebb kaját adni neki. Biztos, hogy szükség van tablettára? Miért, egyébként a kutya elveszi a slusszkulcsodat, és elautózik a McDonaldsba?" (Jay Leno)
George W. Bush azt nyilatkozta, hogy naponta 60-90 percet tölt testedzéssel. Azt is mondta, hogy azért tornázik, mert az kitisztítja az agyát. Néha egy kicsit túlságosan is." (Jay Leno)
Anti-terrorista szakértők azt mondják, hogy Osama bin Laden titkos üzeneteket helyezhetett el pornóoldalakon. Tudják mit jelent ez... Clinton hamarabb megtalálja ezt a fickót, mint Bush." (Jay Leno)
Egy új-zélandi rendőr megbilincselt egy birkát, miután az megtámadta. A rendőr azt állította, hogy ez volt az egyetlen módja, hogy távoltartsa magától az állatot; végső soron ez az egyetlen hihető sztori, amikor az illetőt egy megbilincselt birkával találják." (Jay Leno)
Egy új felmérés szerint azok a gyerekek, akik horkolnak, sokkal rosszabb osztályzatokat kapnak... különösen, ha az osztályban horkolnak." (Jay Leno)
Bush elnök azt nyilatkozta, itt az ideje az iraki változásoknak. Azt szeretné, ha olyan nyugatias demokráciájuk lenne, mint a miénk. Irakban most éppen pang a gazdaság, virágzik a korrupció, és Szaddam Husszein a fiát akarja megtenni elnöknek. Úgy tűnik, a küldetésünk sikeres volt." (Jay Leno)
Ezek a terroristák miért akarják elpusztítani az Amerikai Egyesült Államokat? Miért nem dőlnek egyszerűen hátra és várják meg Clinton gazdasági reformját?" (Jay Leno)
Madonna szeretné eljátszani Jean D'Arc szerepét. Egy szűzét. Nos, a "Függetlenség napja" óta tudjuk, a különleges effektusokkal minden lehetséges." (Jay Leno)
Ma volt Borisz Jelcin születésnapja. A szokásos módon ünnepelt, arccal a tortába borulva." (Jay Leno)
Az amerikaiak 50%-a havi 10 dollárnál kevesebbet költ a szerelmére. Tudják, hogy hívjuk ezt a réteget? Férfiaknak!" (Jay Leno)
A legújabb kutatások szerint a nők amikor hallgatnak valakit, akkor az agyuk mindkét felét használják, szemben a férfiakkal, akik csupán az egyik felét. Tudjátok miért? Amikor egy férfi hallgat egy nőt, az agyának másik felével azt próbálja elképzelni, hogyan nézhet ki a nő meztelenül." (Jay Leno)
Kutatók a Colorado University-ben kiderítették, hogy a borivás segít a súlycsökkenésben. Tulajdonképpen a bor fogyasztása nem közvetlenül csökkenti a testsúlyodat, sokkal inkább a gyaloglás, amit a borfogyasztás után az autó keresésével töltesz." (Jay Leno)
A dohánygyárak azt tervezik, hogy olyan rágót dobnak piacra, amely 60%-ban dohányból áll, és annyi nikotint tartalmaz, mint egy szál cigaretta. Ez egy kiváló ötlet! Az emberek ezután majd a passzív lehelletbe fognak belehalni." (Jay Leno)
Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa kijelentette, hogy fél a mobiltelefonoktól, mert veszélyesnek tartja a sugárzásukat. Csodálatos! A mobiltelefonok veszélyesek, de a heroinnal semmi baja!" (Jay Leno)
A heti "U.S. News and World Report" szerint az elit titkosszolgálat biztonsági emberei a Fehér Házban pornót néznek a megfigyelő rendszeren ahelyett, hogy Bush elnököt figyelnék. Clinton idején ez jobban működött. Amikor az elnök az irodájában volt, mindkettőt nézhették egyszerre." (Jay Leno)
Egy 46 éves orvos Angliában feladta állását, mert nem bírta ki, hogy ne lépjen szexuális kapcsolatba a nőnemű pácienseivel. Az ijesztő az, hogy az illető állatorvos volt." (Jay Leno)

Larry Reynoldstól[szerkesztés]

Mire felnövünk, legtöbben megtanuljuk, hogy mások szemével nézzünk a világra. A vállalkozók, a művészek, az alkotók mások - mert bár ugyanazokra a dolgokra néznek, mint mi, a fejükben más gondolatok születnek." (Larry Reynolds)

Lev Tolsztojtól[szerkesztés]

Mindenki arra gondol, hogy megváltoztatja a világot, de arra senki sem gondol, hogy magát változtassa meg." (Lev Tolsztoj)
Különös, hogy a körülöttünk élő emberek között gyakran hallgatnunk kell, olykor csak az időben és térben távol levőkkel (a lelki társakkal) beszélgetünk. Jóllehet, ez a szféra nem a világ látható és közvetlenül érzékelhető szintje, mégis létezik. Mert létezik egy világ, amelyben élünk, és létezik egy másik világ, amely által többek és jobbak leszünk az élhető világban." (Lev Tolsztoj)

Mahatma Gandhitól[szerkesztés]

A szemet szemért elv csak oda vezet, hogy az egész világ megvakul." (Mahatma Gandhi)
Mit gondolok a nyugati civilizációról? Jó ötletnek tartom!" (Mahatma Gandhi)
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd." (Mahatma Gandhi)

Oscar Wilde-tól[szerkesztés]

Az emberiség nagyon is komolyan veszi magát. Ez a világ eredendő bűne. Ha a barlanglakó nevetni tudott volna, a történelem másképp alakul." (Oscar Wilde)
A bigámia az, amikor valakinek egyel több felesége van. A monogámia -- ugyanaz!" (Oscar Wilde)
Amerika az egyetlen társadalom, amely a barbarizmusból a dekadenciába fejlődött, kihagyva közben a civilizációt." (Oscar Wilde)
Mindig bocsáss meg ellenségeidnek! Nincs, ami jobban dühítené őket." (Oscar Wilde)
Ha az emberek egyetértenek velem, mindig az az érzésem, hogy valami rosszat mondtam(Oscar Wilde)

Paul Teutul Sr.-tól[szerkesztés]

Csak akkor segíthetünk egy ember életén, ha része is vagyunk annak!" (Paul Teutul Sr.)

Ray Charlestól[szerkesztés]

Mi a soul? Olyan, mint az elektromosság - nem igazán tudjuk, mi is az, de az egy erő, amely megvilágít egy szobát. (Ray Charles Robinson)
Minden napodat úgy kell élned, mintha az utolsó lenne, mert egyszer igazad lesz. (Ray Charles Robinson)
A zene mindig is volt és mindig is lesz Ray Charles halála után is. Csak itt szeretném hagyni a névjegyemet, szeretnék valami zeneileg jót hagyni magam után. (Ray Charles Robinson)
A zenémnek gyökerei vannak, melyeket a gyerekkoromból ástam elő; zenei gyökerek, melyek a legsötétebb mocsokban voltak. (Ray Charles Robinson)

Robin Williamstől[szerkesztés]

Miért mondják, hogy csúcsforgalom, amikor semmi sem mozdul? (Robin Williams)
A balettban a férfi olyan szűk nadrágot visel, hogy még az is látszik, milyen vallású. (Robin Williams)

Ronald Knoxtól[szerkesztés]

A ceremónia akkor jó, ha olyan, mint a nők szoknyája: épp annyira rövid, hogy felkeltse az érdeklődést, de elég hosszú, hogy takarja a lényeget. (Ronald Knox)

Ronald Reagentől[szerkesztés]

A kormány nézőpontját a gazdaságról a következőképpen lehet összefoglalni: Ha valami megmozdul, meg kell adóztatni. Ha valami mozgásban van, meg kell szabályozni. Ha valami leállt, meg kell támogatni. (Ronald Reagan)
Hippi az, aki úgy jár, mint Tarzan, úgy néz ki, mint Jean és úgy bűzlik, mint Cheetah. (Ronald Reagan)

Steven Wrighttól[szerkesztés]

Miért nem készítik az egész repülőgépet ugyanabból az anyagból, mint a fekete dobozt?" (Steven Wright)
A Lipton alkalmazottai tartanak kávészünetet?" (Steven Wright)
Az ember nem kaphat meg mindent. De tényleg, hová is tenné?" (Steven Wright)

Tommy Coopertől[szerkesztés]

Elég furcsák az emberek, nem? Például, ha bemész egy könyvtárba, és elkezdesz kiabálni: "Ááááááá!", mindenki megbámul. De ha egy repülőgépen csinálod ugyanezt, egyből csatlakoznak." (Tommy Cooper)
Örököltem egy festményt és egy hegedűt, amikről kiderült, hogy Rembrandt és Stradivari készítette. Sajnos azonban Rembrandt hanyag hegedűkészítő volt, Stradivari pedig borzalmas festő." (Tommy Cooper)

Winston Churchilltől[szerkesztés]

Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget. (Sir Winston Leonard Spencer Churchill)
Vannak ellenségeid? Jó. Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben. (Sir Winston Leonard Spencer Churchill)
Amikor arról kérdeznek, mire van legnagyobb szüksége valakinek, hogy politikussá váljon, azt felelem: „Arra a képességre, hogy megjósolja, mi fog történni másnap, a következő hónapban, a következő évben - és utána képes legyen megmagyarázni, miért nem az következett be. (Sir Winston Leonard Spencer Churchill)

Woody Allentől[szerkesztés]

Gyerekkoromban egyszer eltűntem pár napra otthonról. A szüleim azonnal reagáltak, kiadták a szobám. (Woody Allen)
Mondhatnám, hogy a szüleim nem szerettek. A kádban általában hajszárítóval és rádióval játszottam. (Woody Allen)
A lányoktól nem kaptam semmilyen megbecsülést. Egyszer elmentem egy randira. Két órát vártam a sarkon. Odajött egy lány. Megkérdeztem: ’Te vagy Louise?’ Azt kérdezte: ’Te vagy Rodney?’ Azt feleltem: ’Igen, én vagyok.’Erre ő azt mondta: ’Nem, nem én vagyok Louise. (Woody Allen)
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat. (Woody Allen)
Mi vár ránk a halál után? A mennyország? A pokol? És lányok lesznek ott? (Woody Allen)
Aki korán kel, az igen! (Woody Allen)
Szeretni annyi mint szenvedni. Ha nem akarunk szenvedni, nem szabad szeretni. De akkor attól szenvedünk, hogy nem szeretünk. Tehát: szeretni annyi mint szenvedni, nem szeretni annyi mint szenvedni, szenvedni annyi mint szenvedni. Boldognak lenni annyi mint szeretni, tehát boldognak lenni annyi mint szenvedni, de a szenvedés boldogtalanná tesz, vagyis a boldogtalansághoz szeretni kell, vagy szeretni kell szenvedni, vagy szenvedni a túl sok boldogságtól... (Woody Allen)