Szerkesztő:Math/Velemenykeres VZS

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ez NEM egy beinditott véleménykérés

A véleménykérési folyamat megindításához legalább két embernek kell tanúsítania, stb.


A véleménykérési folyamat megindításához legalább két embernek kell tanúsítania, hogy megpróbáltak beszélni a felhasználóval, de nem jutottak eredményre. A két próbálkozásnak egyazon vitán belül kell lennie, vagy egyazon kifogáson kell alapulnia. A tanúskodóknak bizonyítékot kell szolgáltatniuk az erőfeszítéseikről, és alá kell írniuk ezt az oldalt. Ha ez ezen lap létrehozásától számított 48 órán belül nem következik be, a lap törlésre kerül. (A lap létrehozásának időpontja: 2005. október 31., 18:07, a jelenlegi idő: 07:46, 2 december 2022 (UTC).
jogszerűség

A vita összefoglalója[szerkesztés]

Ezt az összegzést azok írták, akik vitatják a felhasználó viselkedését. Akik más szekcióban aláírnak, ne szerkesszék ezt a szekciót.

Leírás[szerkesztés]

Aki átszerkeszti a leírást, vagy jelzi egyetértését, ne szerkessze a többi összefoglalót.

Váradi Zsolt bejelentkezése óta kimagaslóan durva hangnemben fogalmazza meg véleményét a Wikipédia-vitalapjain. Az általa használt hangnem, ha gyökeret ver a Wikipédiába lapjain mérgezi a légkört, elmérgesíti a vitákat, és sok, Wikipédia számára értékes jelenlegi és potenciális szerkesztő nemcsak a megbeszélésektől, de az egész Wikipédiától is. Az eddigi felkérések mind eredménytelenek voltak.

A véleménykérés célja[szerkesztés]

A véleménykérést kiírók célja Váradi Zsolt számára annak demonstrálása, hogy a Wikipédia teljes közössége nem ért egyet tevékenységével, és azt személyeskedésnek minősíti. Illetve annak érzékeltetése, hogy ez a jövőben semmiképpen sem megendedhető cselekedet.

Kérjük Váradi Zsoltot, hogy a jövőben kerülje ezt és a durva és megengedhetetlen személyeskedés, és a másik személyének a támadása helyett, csak annak az érveivel foglalkozzon. Ezt írja elő a WP:KSZT második mondata is: „Hozzászólásaidat írd a tartalomról, ne pedig az azt író szerkesztőről.”. Ez a kiírók véleménye is, amelyben kérjük a a Wikipédia nyugodt és békés szerkesztői munkára vágyó szerkesztőinek a megerősítését.

A személyeskedésekre elég sok bizonyítékot hozunk fel olyan értelemben, hogy ennyi személyeskledés bőven túl sok a WP-ban. A személyeskedések száma nem éri el más "elítélt" szerkesztők személyeskedéseinek számát, akik régebb óta itt vannak, de úgy gondoljuk, hogy Váradi Zsolt egy olyan szituációban követte el ezeket a személyeskedéseket, amikor már mindenkinek világos volt, hogy ezt a közösség nem fogadja el, és nem hagyja annyiban. Ebben a szituációban már ez is kimagaslóan sok. Továbbá a személyeskedései álatalában nagyon durvák, ami azt jelzi, hogy semmiképpen nem eseti meggondolatlanságok. Váradi Zsolt többször vissza is állította a személyeskedéseket. Mindez összességében megalapozza azt, hogy egy erősebb jelzést adjunk neki.

Bizonyítékok a vitatott viselkedésre[szerkesztés]

(adj linkeket és diffeket)


 1. "te vagy az a csekélyértelmű, aki nem fogja fel, hogy nem egy értékelhetetlen félmondattal kell otthagyni egy "bimbodzo" cikket, mint kutya a sz*rát, "[[1]]
 2. "Az az önteltség és pöffeszkedés, ahogyan nagy pofával kioktatsz rendszeresen mindenkit, az a bunkóság, kedves paraszt. – Váradi Zsolt 2005. október 18., 10:23 (CEST)" [[2]]
 3. "ennyi ésszel azt is mondhatnád" [[3]]
 4. szemelyeskedes visszaallitasa (+szemelyeskedes): "Ahhoz személynek kellene lenned, nem tehernek. Odakented azt a félmondatod, és elvonultál hadakozni a szadesz meg a vallásszabadság cikkekbe, mert az érdekesebb volt. Ez tény. Szokáss módon azt gondolva, majd más rendberakja a guanóhalmodat." [[4]]
 5. "Van neked gyereked, jut eszembe? – " [[5]]
 6. "Elvtárs az összes felmenőd; a szó túlzott használata vélhetően gyermekkori, családon belüli fixáció. " [[6]]
 7. "amelyet egy figyelmemre méltatlan személlyel vívtam" [[7]]
 8. "Hát igen, többszörös visszaesőként valóban nagy tapasztalatod lehet, hová jár hasonló ügyekben az priuszos ember…" [[8]]
 9. "De nem tűröm, hogy sértegessen a mocskosszájú." [[9]]
 10. "aki hozzád hasonlóan képtelen a vitáit kultúremberhez méltó módon, elvakult személyeskedés nélkül a keletkezési helyén elintézni. Szégyelld magad. És a vitalapomra se írj. Remélem világosan beszéltem. Egyébként elegendő nyomot hagytál már magad mögött ahhoz, hogy ismerjem a munkahelyed, a főnökeid nevét, a telefonszámod, a barátnőd adatait, és a lakcímed is. Húzd össze magad picire, te műfilozófus, és hagyj békén, amíg fel nem ingerelsz." [[10]]
 11. "állítsd vissza a törléseidet, faxo Math! – Váradi Zsolt 2005. október 31., 12:40 (CET)" [[11]]
 12. "ja, és kezeltesd magad, hogy ne írj ilyeneket:" [[12]]
 13. "Te beteg vagy..." [[13]]


+ Kiírás után ezen a lapon:

 1. "essünk túl a mathizmuson, mint egy ronda kelésen" [[14]]
 2. "Math, hazudsz. Cinikus, képmutató módon, szándékosan és aljas indokkal hazudsz. Gerinctelen vagy." [[15]]

Kapcsolódó irányelvek[szerkesztés]

{sorold fel az irányelveket, amik a vitatott viselkedéssel kapcsolatosak}

 1. Wikipédia:Civilizált viselkedés
 2. Wikipédia:Kerüld a személyes támadásokat
 3. Wikipédia:Wikikett
 4. Wikipédia:Mi nem való a Wikipédiába-" Wikipédia nem hely, ahol végre elmondhatod a véleményed valakiről vagy szidalmazhatod azt"...A Wikipédia nem csatatér

Bizonyítékok arra, hogy próbálták megbeszélni az ügyet, de nem sikerült[szerkesztés]

(adj linkeket és diffeket)

 1. math: [[16]]
 2. [[17]]
 3. [[18]]
 4. Tgr: [[19]]

Belső nézőpontok[szerkesztés]

Olyan nézépontok, amelyek a kérdésben aktívan résztvevő felektől származnak.

A véleménykérés megalapozottságát tanúsító belső nézőpontok[szerkesztés]

Figyelem: ha egyetértesz a fenti összefoglalóval, de te magad nem próbáltad meg megbeszélni a vitatott viselkedésű felhasználóval az ügyet, ne itt, hanem a külső nézőpont szekcióban írj alá.

Ide azok a szerkesztők írjanak, akik a megbeszélők között szerepelnek, és egyetértenek a véleménykéréssel!

Ha összegyűlt a két aláírás, értesítsd a felhasználót a vitalapján, hogy vita indult a viselkedéséről.

(aláírás négy tildével: ~~~~)

 1. -- --Math 2005. október 31., 13:40 (CET)

A véleménykérést elvető belső nézőpontok[szerkesztés]

(Ide azok írhatnak, akik megpróbálták megbeszélni a dolgot, de nem értenek egyet a fenti összefoglalóval.)

A véleménykérésben állást nem foglaló belső nézőpontok[szerkesztés]

Ide azok írjanak, akik a felszólítók között szerepelnek, de a véleménykérésben nem kívánnak állást foglalni valamilyen okból.

Válasz[szerkesztés]

Ezt az összegzést az a felhasználó írta, akinek a viselkedéséről vita folyik, vagy más felhasználók, akik szerint a vita igazságtalan, és a fenti összefoglaló elfogult vagy hiányos.

Először is: a kiírás tudtommal nem felel meg az előzetes feltételeknek, azt nem támogatta aláírásával két felhasználó. De, hogy essünk túl a mathizmuson, mint egy ronda kelésen, válaszolok rá, bár nem kellene:

A fenti összefoglaló természetesen elfogult és hiányos. Elfogult, mert a magát sértettnek gondoló tényleges agresszor írta. Hiányos, mert a kiváltó okot, az előzményt elhallgatja, és csak az őt igazolni látszó szövegtöredékeket említi. Szerencsére, elvakult dühében nem veszi észre, hogy az idézett „esetek” csupán válaszok a civilizálatlan személyeskedéseire, így remek alapul szolgálhat a majdani kitiltásáról szóló javaslathoz. Köszönöm áldozatos munkáját.

Idézek két, kiművelt, szinte tudományfilozófikus levélből, amelyet egy bizonyos Math nevű feladó küldött nekem ma a math@freemail.hu címről.

 • …igen bunko taplo parasztsag volt toled…
 • kishulyestrici, ne fenyegetozz maffiozo! plane ne monjdal nagyokat, mert nevetsegesse valsz!

User:Math felhasználói oldalán a saját weblapként megadott oldalon e-mail címként mit gondoltok, mi szerepel?

…és ezek után egy bizonyos User:Math felháborodottan tiltakozik a WP-viták exportálása ellen; az orcám leszakad… Serdületlen gyermekeim is tudják, hogy nem annak van igaza, aki hangosabban üvölt. – Váradi Zsolt 2005. október 31., 21:09 (CET)

Ha szerkesztetted ezt az összefoglalót, vagy jelezted egyetértésedet, ne szerkeszd a többi összefoglalót.

Bizonyítékok a válaszhoz[szerkesztés]

(adj linkeket és diffeket)

Külső nézőpont[szerkesztés]

Ezt az összegzést olyan felhasználók írták, akik nem vettek részt a vitában, de szeretnék kívülállóként jelezni a véleményüket.

Ha szerkesztetted ezt az összefoglalót, vagy jelezted egyetértésedet, ne szerkeszd a többi összefoglalót.

Véleményem szerint mindkettejük elkövetett személyeskedést. Magam azonban nagyon jól tudom, hogy Mathtal nem mindennapi, egész embert és maximális öntudatot kívánó feladat civilizáltan társalogni, egyáltalán barátságos módon hozzáállni. Ezekben a személyeskedésekben legalább annyira ludas ő is mindig, mint bárki más (érdekes, hogy mindig csak neki van baja mindenkivel, egyébként nagyon ritkák a komoly, személyeskedő viták szerencsére). A megoldást abban látom, hogy ezentúl nem szólnak egymáshoz, ha vita van, kérjenek külső segítséget. Gubb 2005. november 1., 09:37 (CET)

A véleménykérés konklúziójával egészében, vagy lényegében egyetért[szerkesztés]

Itt írj alá, ha egyetértesz vagy nagyjából egyetértesz a fenti összefoglalóval, de te magad nem próbáltad meg megbeszélni a vitatott viselkedésű felhasználóval az ügyet.

(aláírás formai követelmény, négy tildével megteheted: ~~~~)

Nem ért egyet[szerkesztés]

Felhasználók, akik nem értenek egyet ezzel az összefoglalóval (aláírás formai követelmény, négy tildével megteheted: ~~~~):

 1. Nem értek egyet, a véleménykérést szimpla zavarkeltésnek tartom. Data Destroyer 2005. október 31., 17:44 (CET)
 2. Csatlakozom az előttem szólóhoz. NCurse 2005. október 31., 17:46 (CET)
 3. Csanády 2005. október 31., 21:00 (CET)
 4. Nincs két támogató, nem jogos a kiírás. --Leicester 2005. október 31., 21:16 (CET)
 5. Nem értek egyet, a véleménykérést ugyanakkor jogosnak tartom. Bőveben mindjárt írok erről valahol. Gubb 2005. november 1., 09:06 (CET)

Nem foglal állást[szerkesztés]

Ide írjanak azok, akik nem foglalnak állást, de véleményüket le szeretnék írni.

 • Mi lenne, ha megegyeznétek, hogy mostantól nem szóltok egymáshoz? Biztosan van annyira eltérő az érdeklődési körötök, hogy ne ütközzetek egymásba. Kinek hiányzik itt ez a balhé? Rendezzétek le e-mailben / telefonon / kocsma előtt, stb. Kösz. Alensha  * 2005. október 31., 18:32 (CET)
 • A leírásnak már az első mondata (bejelentkezése óta) nem igaz. Az idézett mondatok valóban durvák, sajnálom, hogy nem voltam itt, hátha sikerült volna Zsoltot kicsit lenyugtatnom, mielőtt idáig fajultak a dolgok. Nem tudom, mi történt Math és Zsolt között, de Math korábbi WP-s közreműködését ismerve nem lep meg, hogy Zsoltnál elszakadt a cérna. Csatlakoznék Alenshához: a legjobb lenne, ha mindketten kerülnétek a vitát. --DHanak :-V 2005. november 1., 06:08 (CET)
 • Csatlakozom az előttem szólókhoz. --NZs 2005. november 1., 09:37 (CET)

Vita[szerkesztés]

Minden olyan hozzászólást, ami nem egy aláírással vagy támogatás jelzésével kapcsolatos, ne ide, hanem az oldal vitalapjára írj!