Szerkesztő:Gasparal

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bábel szerkesztői információk
hu Ennek a szerkesztőnek magyar az anyanyelve.
en-3 This user can read and write fluently in English.
fr-1 Cette personne sait contribuer avec un niveau élémentaire de français.
ru-0 Этот участник не умеет читать или писать на русском языке.
Szerkesztők nyelvek szerint

Geológus, térképész/kartográfus.[szerkesztés]

Elsősorban ezekben a témákban szeretnék hozzájárulni a Web 2.0 magyar nyelvű tartalmához. Munkámmal a Magyar Állami Földtani Intézethez (MÁFI) kötődök, ahol tudományos munkatársként (röviden tudósként) a földfelszín kőzeteit és geológiai jelenségeit vizsgálom, majd ezekből térképeket és virtuális háromdimenziós modelleket szerkesztek.
Az eredményeket nem csak a tudomány nyelvén, hanem a földtannal csak "műkedvelői" szinten foglalkozók nyelvén is igyekszem közzétenni (pl. itt). Ezért fogtam bele a Wiki szerkesztésébe.


Üdv.: Dr. Albert Gáspár alias Gasparal észrevétel

Ez a szerkesztő az űr- és bolygókutatást is szereti.






Elindított szócikk[szerkesztés]

Litosztratigráfia (2011. január 3.); földtani térkép (2011. január 4.); geológiai térkép átirányítva a földtani térképre (2011. január 5.); történeti földtan (2011. január 5.); vertikális (2011. január 7.); települési törvény (geológia) (2011. január 11.); kronosztratigráfia (2011. január 18).

Módosított szócikk[szerkesztés]

Gondwana; Rétegtan.

Érdekességek a Wikiből[szerkesztés]

  • A "perm" kifejezés angol nyelvterületen nem egy földtörténeti időszakot jelent (ami ott Permian néven ismert), hanem a dauert, azaz a haj tartós hullámosságát (permanent wave) is. Perm egy oroszországi város is.

Allapok[szerkesztés]

tervlap

Ez a Wikipédia egyik szerkesztőjének bemutatkozó lapja, nem Wikipédia-cikk.

Ha ezt a lapot nem a Wikipédián olvasod, akkor egy tükrözést látsz. Légy tudatában annak, hogy a lap elavult lehet, és hogy ezen szerkesztőnek valószínűleg nincs kapcsolata a Wikipédián kívül semmilyen más, ezt a lapot tartalmazó weboldallal. Az eredeti szerkesztői lapot a https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Gasparal címen találod meg.

Wikimédia Alapítvány
Wikimédia Alapítvány