Szerkesztő:*feridiák/Arnaud Beltrame

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Kezdőlap Vitalapján:

Arnaud Beltrame hősi halála és nemzeti gyásznapon búcsúztatása[szerkesztés]

Arnaud Beltrame
Arnaud Beltrame

Arnaud Beltrame csendőrtiszt március 24-én a francia túszdrámában szolgálata teljesítésekor úgy adta életét embertársaiért, hogy francia nemzeti hős lett. Emmanuel Macron francia köztársasági elnök március 28-át nemzeti gyásznappá téve búcsúztatták, akit az államfő ezredessé léptetett elő, és a legmagasabb francia kitüntetést, a Becsületrendet adományozta a hősnek. Ezért javaslom a Kezdőlapra kitevését. Ehhez pedig megkezdtem Arnaud Beltrame szócikke készítését. De ennek van egy másik indítéka is.

Ezzel a magyar wikipédisták egy felemelő feladatot kaptak. Idén ünnepeljük a Magyar Wikipédia elindításnak tizenötödik évfordulóját. Az első nap július 8., amely nap idén kétszeres ünnep, mert vasárnapra esik. Az első hétben a hetedik nap július 14., épp a francia nemzeti ünnep napja, s egyben az első magyar wikiszócikk születésnapja. A Kiemelt cikk rovatban ez a 28. hét, amelynek egyik fele a július 9. és július 12. közötti Kezdőlap kiemelt cikkei/2018-28-1 hely, a másik fele pedig a július 12. és július 15. közötti Kezdőlap kiemelt cikkei/2018-28-2 hely. Javaslom, kezdeményezem, hogy a 28. hét két szócikke az Omega (együttes) és Arnaud Beltrame legyen. Ehhez kérem segítségeteket és közületek kiemelten @Andrew69.: szerkesztőtársét. – *feridiák vita 2018. március 29., 01:31 (CEST)

Beltrame szerintem rendben van és ott van a kezdőlapon. Az Omega nem kiemelt cikk, így nem gondolom, hogy kitehető lenne. Andrew69. 2018. március 29., 10:13 (CEST)

Ha bármelyik cikk kiemelt lesz addigra, akkor kitehető a Kezdőlapra. Azt azért erősen kétlem, hogy egy francia csendőrtisztről kiemelt cikket lehet írni, még ha hősi halált halt is. – Rlevente üzenet 2018. március 29., 11:22 (CEST)

Szerintem is elegendő a szokásos eljárásrend követése. Nincs olyan rendkívüli esemény, ami ad hoc eltérést igényelne. Akela vita 2018. március 29., 11:42 (CEST)


Tájékoztatás:

  • Március 28-án, szerdán szöveggel és képpel feltettem a Kezdőlapon a Kezdőlap aktualitásai rovatba Arnaud Beltrame csendőrtiszt hősi halála és nemzeti gyásznapon búcsúztatása tényét. Március 29-én, a húsvéti ünnepkör nagyhetében nagycsütörtök napján ezen vitalapon kezdeményeztem szócikkének elkészítését, majd kiemelt szintre emelését és a francia nemzeti ünnepen, egyben a Magyar Wikipédia első szócikke megalkotásának napján Kezdőlapra kitevését. Kértem ehhez segítségeteket, közületek kiemelten {{ping|Andrew69.|p=szerkesztőtársét. Közösségi munkával, benneAndrw69. döntő hozzájárulásával a szócikk angol és francia forrásokból egyetlen hét alatt, április 1-re, a húsvét vasárnapjára, a feltámadás központi főünnepére elkészült!
  • Andrw69. mint egyben pályázó Arnaud Beltrame szócikkét a 2018-as Wikimédia Magyarország/karbantartó verseny keretében átnézte és saját bevallása szerint a tavaszi rendrakás keretében rendezettebbé tette, melyet a Vita:Arnaud Beltrame helyen is rögzített. Ezen tények egyetlen Arnaud Beltrame nevére való kattintással ellenőrízhetők. Kérjük, szíveskedjetek véleményezni. A karbantartó verseny április 8-ig tart. Addig a cikk jobbításával, utána szavazatainkkal tudjuk Arnaud Beltrame nemes ügyének sikerét elősegíteni.
  • Utána az a szakasz következik, amelynek eredményeként ismét a Kezdőlapon lesz látható szöveggel és képpel. Ez tíz nappal április 8. után az Évfordulók/’3 és ’8/04-18 helyen kövekezik:
  • 51 éve, 1973-ban született Arnaud Beltrame francia katona és csendőrtiszt, vallási és nemzeti hős († 2018).

Szerintetek a kettő közül melyik kép illik jobban a szöveghez? – *feridiák vita 2018. április 5., 23:34 (CEST)

Tisztelt OrsolyaVirág! Segítséged kérem a félreértés kijavításához. Április 6-án, tegnap tájékoztatást adtam arról, hogy Arnaud Beltrame szócikke a kívánt szokásos eljárásrend követésével és Andrew69. kiemelkedő részvételével elkészült. Andrew69. külön kiemelte, hogy ezt a szócikket a 2018-as Wikimédia Magyarország/karbantartó verseny keretében végzi. Mivel a verseny holnap végződik, és tudtommal a verseny rendezői között Te vagy a legrangosabb személy, feltételeztem, hogy a cikk elkészüléséről tájékoztatást Te is örömmel fogadod. Április 2-án Arnaud Beltrame nevét belinkeltem. Wikizoli szerkesztőtárs percek múlva visszavonta azon indoklással, hogy ide felesleges. Elfogadtam, hogy ezzel ne vonjuk el a figyelmet a főkérdésről. Ezért nem értem az erre hivatkozást az április 6-án írtak törlésére. Kérlek, segíts a félreértést tisztázni. Köszöni és üdvözöl: – *feridiák vita 2018. április 7., 23:58 (CEST)