Strife

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Strife: Quest for the Sigil
Fejlesztő Rogue Entertainment
Kiadó Velocity
Tervező Jim Molinets
Sorozat Doom
Motor Doom-motor
Platformok PC (MS-DOS)
Kiadási dátum 1996. május 31.
Legfrissebb kiadás
Stabil nem ismert
Műfaj FPS, RPG
Játékmódok Singleplayer, multiplayer
Korhatár BBFC: 15
Adathordozó 3½" floppy, 1 CD
Rendszerkövetelmény
Rendszer-
követelmény
386-os CPU, 4 MB RAM

A Strife (teljes nevén Strife: Quest for the Sigil) egy 1996-ban megjelent, RPG elemekkel tarkított FPS-kalandjáték. Ez volt az utolsó játék, amelyik az id Tech 1-et, azaz a Doom-motort használta.

Ezen játékban alaposan megváltozott a Doom-ban megszokhatott játékmenet.

Történet[szerkesztés]

A játék vegyíti a sci-fi és a fantasy elemeket, így nem tudni pontosan, hol játszódik; valószínűleg viszont elmondható, hogy a Földön játszódik, a távoli jövőben. Egy meteorit csapódott be egy napon, melyből egy ragályos mutáns vírus terjedt el, milliókkal végezve. A maradék túlélők a mutáció hatására különös hangokat kezdtek el hallani a fejükben, amit egy isten hangjának véltek (ami valójában nem más, mint egy idegen életforma, az Entity, ami a meteoritnak hitt űrhajóval együtt érkezett a Földre), így egy új vallást alapítottak meg, szervezetüket pedig elnevezték The Order-nek. (a Rend) A túlélés érdekében a nőket és a gyerekeket megölték, a férfiakat pedig a föld alá vitték, és különböző általános munkákra (elsősorban földművelésre) kényszerítették őket. A szervezet igen brutálisan és kegyetlenül bánt az emberekkel, így azok a föld alatt titokban szervezkedtek és létrehozták a Front-ot, melynek feltett célja egyszer s mindenkorra leszámolni az Order-rel.

A főhős (aki a Doom névtelen tengerészgyalogosához hasonlóan szintén névtelen, így Strifeguy-nak van elkeresztelve) pedig egy vándorló kereskedőt alakít, aki véletlenül csöppen bele ebbe az egész harcba, amikor az Order központjául szolgáló kis faluba, Tarnhill-be érkezik...

Játékmenet[szerkesztés]

Helyszínek[szerkesztés]

Szereplők[szerkesztés]

Lehetséges befejezések[szerkesztés]

Fogadtatás[szerkesztés]

A játék a mai napig nem túl ismert. A Gamespot 7.0 pontra értékelte.

Források[szerkesztés]