Děčíni járás

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Děčíni járás
Közigazgatás
Ország Csehország
KerületÚstí nad Labem-i kerület
RendszámDC
Földrajzi adatok
IdőzónaCET, UTC+1
Elhelyezkedése
Děčíni járás (Csehország)
Děčíni járás
Děčíni járás
Pozíció Csehország térképén
é. sz. 50° 46′ 54″, k. h. 14° 12′ 53″Koordináták: é. sz. 50° 46′ 54″, k. h. 14° 12′ 53″
A Wikimédia Commons tartalmaz Děčíni járás témájú médiaállományokat.
A Děčíni járás

A Děčíni járás (csehül: Okres Děčín) közigazgatási egység Csehország Ústí nad Labem-i kerületében. Székhelye Děčín. Lakosainak száma 136 621 fő (2009). Területe 908,58 km².

Városai és községei[szerkesztés]

A városok félkövér, a községek álló betűkkel szerepelnek a felsorolásban.

ArnolticeBenešov nad PloučnicíBynovecČeská KameniceChřibskáDěčínDobkoviceDobrnáDolní HabarticeDolní PodlužíDolní PoustevnaDoubiceFrantiškov nad PloučnicíHeřmanovHorní HabarticeHorní PodlužíHřenskoHuntířovJanovJanskáJetřichoviceJílovéJiřetín pod JedlovouJiříkovKámenKrásná LípaKunraticeKytliceLabská StráňLipováLobendavaLudvíkoviceMalá VeleňMalšoviceMarkvarticeMerbolticeMikulášoviceRumburkRůžováRybništěŠluknovSrbská KameniceStaré KřečanyStarý ŠachovTěchloviceValkeřiceVarnsdorfVelká BukovinaVelký ŠenovVerneřiceVeseléVilémov

További információk[szerkesztés]

Commons:Category:Děčín District
A Wikimédia Commons tartalmaz Děčíni járás témájú médiaállományokat.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Děčín District című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.
  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Okres Děčín című cseh Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.