„Wikipédia:Vitalap” változatai közötti eltérés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Tartalom törölve Tartalom hozzáadva
Daniellowy (vitalap | szerkesztései)
Nincs szerkesztési összefoglaló
a Visszaállítottam a lap korábbi változatát Daniellowy (vita) szerkesztéséről Csigabi szerkesztésére
Címke: Visszaállítás
1. sor: 1. sor:
{{tudnivalók-eleje}}
== VALOR HUNGARIAE, Zrt. - Egyetlen magyar találmány se vesszen el! ==
{{rövidítés|[[WP:VL]]}}
A '''VALOR HUNGARIAE Zrt.''' innováció-menedzsmentre, hasznosításra és technológiatranszferre szakosodott, 100%-ban állami tulajdonú vállalat, amelynek felügyeletét az Innovációs és Technológiai Minisztérium látja el.
'''Vita''' illetve a '''vitalap''' a neve azoknak a lapoknak, melyek minden egyes laphoz (szócikk, fájl, kategória, műhely, portál, szerkesztő) tartoznak, és arra valóak, hogy azon a lapokkal kapcsolatos beszélgetések folyjanak.
Célja, hogy tevékenységével érdemben hozzájáruljon a magyar találmányok piaci sikeréhez, a hazai innovációk eredményes hasznosításához. A Társaság küldetése, hogy a hazai innovációs piacon egyedülállóan rugalmas, gyors, hatékony és a projekt jellegéhez alkalmazott személyre szabott szolgáltatásaival végig vezesse a feltalálókat azon az úton, amely a találmány megszületésétől a gazdasági eredményhez vezet – határon belül és kívül egyaránt.
Ennek érdekében a VALOR szolgáltatásokat nyújt a magyar feltalálóknak, lehetőséget kínál a találmányok, a magyarországi és Kárpát-medencei magyar innovációk széleskörű megismeréséhez és befogadásához a termékfejlesztés valamennyi szakaszában, az ellenőrzött kreatív gondolattól a piacra jutásig. Szolgáltatásai magában foglalják a találmányok újdonságvizsgálatát és piaci értékelését, szellemi tulajdonvédelmi oltalmaztatásának (szabadalom, védjegy és design) menedzselését, mentorálását, finanszírozási lehetőségének megtalálását, továbbá a piacra juttatását.
A Társaság fontos szerepet vállal az innovációk hasznosulását célzó nemzetgazdasági törekvések megvalósításában: a magyar GDP növekedése mellett egyaránt fontosnak tartja a feltalálók méltányos részesedését a találmányuk hasznosításából.


A másik feladata a '''vitalapoknak''' a [[Wikipédia:szerkesztői lap|szerkesztői lap]]hoz tartozó viták helyének biztosítása, vagy más szavakkal: itt lehet az egyes [[Wikipédia:Hogyan jelentkezz be|bejelentkezett]] felhasználókkal beszélgetni, nekik üzenetet hagyni. Itt hagyhatnak neked is üzenetet. (Ha neked hagynak üzenetet – természetesen csak ha bejelentkezel – akkor a Wikipédia automatikusan jelzi, hogy új üzeneted van!)
'''A VALOR HIVATÁSA
{{tudnivalók-vége}}
A VALOR HUNGARIAE Zrt. célkitűzései:'''
• Minél több innovatív magyar ötletből legyen értékesíthető termék
• Egyetlen értékes magyar találmány se vesszen el
• Magyar találmány ne kerüljön külföldi eladásra az inkubáció korai szakaszában
• Magyar feltalálók találmányai termékként jelenjenek meg a hazai és a nemzetközi piacon
• A feltalálók méltányosan részesedjenek a munkájukból és az ország GDP-je növekedjen
A magyar újító szellemi potenciál jobb hatásfokkal történő értékesítése érdekében a Társaság a határon inneni és túli magyar feltalálókat segíti a létező piaci igények megtalálásában, tehát a megrendelői oldal felől közelítve a találmányok és fejlesztések tulajdonosait. Cégeket, egyetemeket, kutatóműhelyeket és magukat a feltalálókat bevonva a VALOR megteremti a hidat, az átjárást, amelyek révén az újító ötletből találmány, a találmányból szabadalom, abból pedig piacképes termék válhat. A Társaság figyelmet szentel a magyar fejlesztések nemzetközi ismertté tételének és képviseletének.


== Hol keresd a vitalapokat ==
'''VALOR vezetősége'''
Elnök: Szőcs Géza
Vezérigazgató:
Lepsényi István (2019. márciusától –)


[[Fájl:vitalappirosfül.png|right|thumb|200px|Egy még üres vitalap]]
'''Igazgatóság:'''
[[Fájl:vitalapfül.png|right|thumb|200px|Egy már létrehozott vitalap füle]]
Szőcs Géza (igazgatóság elnöke)
A vitalapokra úgy juthatsz, hogy amikor a lapot (vagy az adott szerkesztő lapját) látod, akkor a fenti fülek közül kiválasztod a '''"vitalap"'''-ot.
Lepsényi István (igazgatósági tag, vezérigazgató)
Bendzsel Miklós (igazgatóság tagja)
Korányi László (igazgatósági tagja)


Ha egy szerkesztő vitalapjára szeretnél lépni, akkor az előbbi módszer mellett azt is megteheted, hogy ráböksz a '''vita''' linkre a neve mellett ott, ahol az látszik, például a '''Friss változtatásokban''' vagy a '''Figyelőlistában'''.
'''Felügyelőbizottság:'''
* Tanács: Nem illik más szerkesztők lapjába, vitalapjába belemódosítani azon túl, hogy azon üzenetet hagysz vagy válaszolsz.
Szinger Csaba (felügyelőbizottság elnöke)
Janzsó Ádám (felügyelőbizottság tagja)
Szőke Balázs (felügyelőbizottság tagja)


A saját vitalapodra a legegyszerűbben úgy juthatsz, hogy a jobb felső sarokban a neved utáni '''vitalap''' linket kiválasztod (természetesen ehhez is be kell jelentkezned).
'''Székhelye:''' 1054 Budapest, Nagysándor József utca 4.


A szerkesztői vitalapok ugyanolyan lapok, mint bármely más lap, csak épp az adott laphoz, szerkesztőhöz tartoznak.
'''JELENTŐS MEGVALÓSÍTÁSOK'''
• A flAVATAR sötétben világító növények találmány Sanghajban nagydíjat nyert https://dailynewshungary.com/hungarian-inventor-wins-award-in-china-for-fluorescent-plants/; és díjat nyert a Sirha Budapest 2016 kiállításon https://www.pinterest.co.uk/pin/760897299526667331/?autologin=true
• A MaxWhere 3D virtuális megjelenítő terek megnyerte a Pioneers Industry 4.0 Heackatlont Linzben (2018) https://uni.sze.hu/rangos-europai-versenyt-nyert-a-gyori-fejlesztesu-maxwhere és az Első díjat a 4. Kína (Sanghaj) Nemzetközi technológiai vásáron (2016) https://www.maxwhere.com/news
• Az e-Bike megnyerte a Giro d’Italia elektromos meghajtású bicikliversenyét https://www.origo.hu/sport/egyeni/20190601-giro-d-italia-a-magyar-epowers-csapata-nyerte-az-egirot.html; http://www.valhu.hu/a-magyar-epowers-csapata-nyerte-a-2019-es-girod-italia-elektromos-kerekparokkal-folytatott-versenyet/
• A DIOO óvodai képességfejlesztő eszköz nagy sikert aratott több országban https://rendszer.dioo.hu/; https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/dioo-magyar-fejlesztesu-szuperszamitogep-ovodasoknak/
• Fitpuli tudományos alapú digitális munkahelyi egészségprogram (VALOR HUNGARIAE Zrt. és a Magyar Innovációs Szövetség 2019. évi Sartup Inovációs Díja) http://www.valhu.hu/test/


Lehet, hogy a ''vita'' nem a legszerencsésebb elnevezés (az oka az, hogy rövid, és eléggé pontosan kifejezi azt, ami ezeken a lapokon általában történik): ezek a lapok a ''megbeszélés'' lapjai. A vitalapokon lehet a lapokhoz "jegyzeteket" fűzni, a tartalmukkal kapcsolatos kérdéseket vagy megjegyzéseket írni, vagy új, javasolt változtatásokat kérni vagy felvetni.
A VALOR által beindított platformok
• Nemzeti hidrogén-technológiai platform
Alakuló ülését 2020. április 27-én tartották, videókonferenciaként
A magyar kormány energiapolitikájához kapcsolódik és az Európai Bizottság is kiemelt témaként kezeli. http://www.valhu.hu/megalakult-a-nemzeti-hidrogentechnologiai-platform/


Ha a vitalap link még piros, akkor ez azt jelenti, hogy az adott vitára még nem írtak. Ha úgy érzed megjegyzést fűznél egy adott témához, akkor klikkelj rá a vitalapra és hagyj üzenetet. (Ha az illető vitalapon ez az első üzenet, illik {{sl|üdvözlet}}-tel indítani).
• 3D-nyomtatás orvosi eszközök, vagy azok alkatrészeinek gyártására
A VALOR feltérképezte a magyarországi és külföldi magyar vezetés alatt működő 3D nyomtató cégeket és azok képviselőivel nemzetközi online konferenciát tartott.


Szerkesztők esetében előfordul, hogy a lapjuk üres, tehát az arra mutató link piros, de ha a vitalapjukra már írtak, akkor az a link kék lesz.
• Covid-19 vírus leküzdését célzó projektek begyűjtése és rendszerezése
A koronavírus leküzdését célzó mintegy 50 projekt került a VALOR látókörébe. Ezek több csoportba sorolhatók


== Aláírás ==
A VALOR által kezdeményezett rendezvények
{{fő|Wikipédia:Aláírás}}
• Magyar Innováció Napja (MIN) és Bíró László Innovációs Díj megalapítása
A vitalapon közölt hozzászólásokat illik [[WP:~|aláírni]]. Ha bejelentkezett felhasználó vagy, akkor az aláírásodat négy darab hullámvonallal (<nowiki>~~~~</nowiki>) tudod beilleszteni, ekkor automatikusan beillesztődik a felhasználói neved és az aktuális dátum, idő is.
(Ugyanezt lehet elérni a szerkesztőablak alatt található <nowiki>~~~~</nowiki> hivatkozással, vagy az ablak felett látható aláírás-szerű ikonnal is, ha az látható.)


== Szakaszok ==
Bíró László a golyóstoll feltalálója a magyar innováció világszerte legismertebb és elismertebb hazánkfia, akinek munkássága méltán ösztönzi a jövő magyar feltalálóit és innovátorait. A díjat évente ítéli oda egy neves szakemberekből álló grémium. Az átadás napja Bíró László születésnapján történik, szeptember 29-én, vagy ahhoz közeli napon. https://www.orientpress.hu/cikk/2019-10-03_biro-laszlo-szuletesnapja-lesz-a-magyar-innovacio-napja; http://www.valhu.hu/magyar-innovacio-napja-tudomanyos-forum/; http://www.valhu.hu/magyar-innovacio-napja/;
{{fő|Wikipédia:Szakasz}}
Ha egy új témát akarsz megbeszélni, akkor nyiss egy új fejezetet a következő kóddal: <tt> ==Téma neve== </tt>. Az új témát mindig a vita aljára írd! Új témát úgy is indíthatsz, ha egyszerűen rákattintasz az adott vitalap tetején található ''Új szakasz nyitása'' gombra, ami automatikusan egy új ablakot fog neked megnyitni.


== Új üzeneted érkezett ==
• Nemzetközi Tudóstalálkozó (évente megtartott rendezvény)
Azután, hogy valaki üzenetet hagyott neked a vitalapodon egy figyelmeztető narancssárga csík fog megjelenni minden oldalon, mindaddig, amíg azt el nem olvasod.
A 2018. és 2019. évben megtartott konferenciákon részt vett a VALOR HUNGARIAE Nemzetközi Tudományos Testületének mintegy 16-18 tagja és 10-12 hazai meghívott. Ismertették tudományos tevékenységüket, javaslatokat tettek a magyarországi innovációs tevékenység fellendítésére, interdiszciplináris megbeszélést folytattak a VALOR működésének hatékonyabbá tételére.
=== Bejelentkezett szerkesztőknek ===
<span id="pt-notifications"><span class="mw-echo-unread-notifications mw-echo-notifications-badge">1</span></span> <span style="background-color: #F9C557; border-radius: 2px; color: #555555; font-weight: 400; padding: 0.25em 0.8em 0.2em;"><!--muszáj bemásolni, mert csak <a class="mw-echo-alert">-re van CSS-szabály, amit nem enged a MediaWiki-->{{int:echo-new-messages}}</span>


Alapértelmezés szerint egy piros értesítés jelenik meg, valamint a vitalap linkje egy narancssárga figyelmeztetéssé alakul.
'''A VALOR kiadványai:'''
• ''MIND'' – Innovációs hírlevél (magyar és angol nyelven)
• Nemzetközi Tudóskatalógus
• Innovációs Katalógus
• Honlap: www.valhu.hu


=== Anonoknak ===
'''JÖVŐKÉPÜNK'''
<div class="usermessage">{{int:youhavenewmessages|<span style="color:#0645AD;">{{int:newmessageslinkplural|1}}</span>|<span style="color:#0645AD;">{{int:newmessagesdifflinkplural}}</span>|1}}</div>
Hosszútávú célkitűzés, hogy a VALOR HUNGARIAE Zrt. minden érdekelt partnerrel együttműködve képviselje a magyar elmét és tudást, műszaki találmányt és tudományos kreativitást a nemzetközi platformokon. Ez többek között a piacszerző kapcsolatok kialakítását, menedzselését és koordinálását, a magyar forradalmasító fejlesztések és termékek támogatását, nemzetközi képviseletét, promócióját, piacra juttatását, értékcseréjét, továbbá technológiai transzfert, európai uniós együttműködést foglal magába.
Klikkelj az „{{int:newmessageslinkplural|1}}” mondatra, ami a vitalapod tetejére fog irányítani, vagy a „{{int:newmessagesdifflinkplural}}” szövegrészre, ami az utolsó módosításra fog mutatni.


== Vitalapok archiválása és törlése ==
'''Nemzetközi Tudományos Tanácsadó Testület'''
{{fő|Wikipédia:Archiválás}}
A VALOR egyedülálló kezdeményezése, hogy felállította a Nemzetközi Tanácsadó Testületét, „Tudóstársaságát”. Tagjai Nyugaton nagyívű szakmai pályát befutott, gyakran Nobel-díj közeli magyar tudósok, akik szóban és írásban támogatják a Társaságot, erkölcsi és tudományos pártfogást nyújtanak.
A szerkesztők saját vitalapjuk tartalmát szabadon törölhetik, de kimondottan ajánlott (és szokásos) a régebbi üzenetek archiválása a korábbi megbeszélések könnyebb visszakeresése érdekében. Ez vagy manuálisan történik vagy egy [[Wikipédia:Botok|bot]] segítségével. A régi archívumok linkjeit általában a szerkesztők az aktuális vitalap tetején tárolják a könnyebb megtalálás végett.
Alaposan átgondolt, személyes befolyásoltságtól mentes észrevételeiken túl a találmányt egyben nemzetközi összefüggésbe is helyezik. Létezik-e a VALOR projektjére alternatív megoldás? Van-e rá igény? Mi az innováció világpiaci vonzata? https://issuu.com/origami-europe/docs/mind_2018-09-26-web


Fontos tudnod, hogy ha válasz nélkül töröl valaki figyelmeztetést a saját vitalapjáról, úgy tekintjük, hogy elolvasta és tudomásul vette. Vitalapot még az adminisztrátorok sem törölnek, mert a törléssel a laptörténet is elérhetetlenné válna.
'''A VALOR egyetemi és intézményes kapcsolatrendszere'''
A VALOR együttműködik az alább felsorolt magyarországi egyetemmel, hazai kutatóintézettel és az innovációban jelentős állami szereplővel.


== Vitalapon előforduló sablonok ==
'''ÁLLAMI INTÉZMÉNYEK'''
=== Állandó sablonok szócikk-[[névtér]]beli vitalapok tetején ===
Pénzügyi intézmények
* {{sl|cikktörténet}}, ha van, mindig a vitalap legtetején szerepel, minden mást megelőzve!
• Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. https://www.hiventures.hu/
* [[:Kategória:Műhelyek cikkértékelő sablonjai]] – a [[WP:CIKK|cikkértékelési]] munka részeként szerepelnek, akár több is egymás alatt (ilyenkor a műhely ABC-rendjében), ha három vagy annál több műhelysablon áll egymás alatt, tegyük őket becsukhatóvá a műhelysablonokat összefoglaló {{sl|Több WP}} segítségével!
• Magyar Fejlesztési Bank (MFB)
* {{sl|vitafejléc}}, ha nincs {{sl|cikktörténet}} (mert abba bele lehet építeni paraméterrel), akkor a műhelysablonok után ő nyitja a vitát.
• Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt.


=== További vitalapokon előforduló sablonok ===
Szakmai intézmények
* [[Wikipédia:Sablonok listája/Szócikk vita névtér|Szócikk vita névtérbeli sablonok]] – az {{sl|agora}} beépíthető paraméterrel a {{sl|cikktörténet}} sablonba.
• ÉMI Építésügyi és Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.
* [[Wikipédia:Sablonok listája/Vita névtér|Általános vita névtérbeli sablonok]]
• Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. (HEPA)
* [[Wikipédia:Sablonok listája/Szerkesztővita névtér|Szerkesztővita névtérbeli sablonok]]
• Magyar Fejlesztési Központ (MFK)
* [[:Kategória:Idézetsablonok]]
• Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület
• Magyar Honvédség Modernizációs Intézet
• Magyar Innovációs Szövetség (MISZ)
• Magyar Innovációs és Elektromos Járműipari Egyesület (MIEJE)
• MVM Csoport – nemzeti energetikai vállalatcsoport
• Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
• Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH)


== Lásd még ==
Társadalmi intézmények
* [[Wikipédia:Vitalapok használata]]
• Digitális Jólét Nonprofit Kft. (DJT)
• IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
• Kereskedelmi és Iparkamara
• Nemzeti Agrárgazdasági Kamara


[[Kategória:Wikifogalmakat tisztázó lapok|{{PAGENAME}}]]
Egyetemek
• Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)
• Corvinus Egyetem, Budapest
• Debreceni Tudományegyetem
• Milton Friedman Egyetem, Budapest
• Miskolci Egyetem
• Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
• Neumann János Egyetem, Kecskemét
• Óbudai Egyetem
• Pannon Egyetem, Veszprém
• Pécsi Tudományegyetem
• Semmelweis Egyetem (SOTE)
• Szent István Egyetem, Gödöllő
• Széchenyi István egyetem, Győr
• Szegedi Tudományegyetem
• Testnevelési Egyetem, Budapest
• Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB)
• Sapientia Egyetem, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely


[[ml:വിക്കിപീഡിയ:സംവാദം താളുകള്‍ക്കായുള്ള മാര്‍ഗ്ഗരേഖകള്‍]]
Kutatóintézetek, egyesületek, ipari parkok, innovációs cégek
[[ru:Википедия:Страницы обсуждений#Правила дискуссий]]
• Bay Zoltán Kutatóintézet
• Eötvös Lóránd Kutatóhálózat (ELKH)
• ELKH Természettudományi Kutató Központ, Anyag- és Környezetkémiai Intézet
• HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ
• Közlekedéstudományi Intézet (KTI)
• NAIK – Agrárgazdasági Kutatóintézet
• Neumann János Kutatóintézet
• Startup Campus

A lap 2020. május 12., 08:19-kori változata

Tudnivalók

Vita illetve a vitalap a neve azoknak a lapoknak, melyek minden egyes laphoz (szócikk, fájl, kategória, műhely, portál, szerkesztő) tartoznak, és arra valóak, hogy azon a lapokkal kapcsolatos beszélgetések folyjanak.

A másik feladata a vitalapoknak a szerkesztői laphoz tartozó viták helyének biztosítása, vagy más szavakkal: itt lehet az egyes bejelentkezett felhasználókkal beszélgetni, nekik üzenetet hagyni. Itt hagyhatnak neked is üzenetet. (Ha neked hagynak üzenetet – természetesen csak ha bejelentkezel – akkor a Wikipédia automatikusan jelzi, hogy új üzeneted van!)

Hol keresd a vitalapokat

Egy még üres vitalap
Egy már létrehozott vitalap füle

A vitalapokra úgy juthatsz, hogy amikor a lapot (vagy az adott szerkesztő lapját) látod, akkor a fenti fülek közül kiválasztod a "vitalap"-ot.

Ha egy szerkesztő vitalapjára szeretnél lépni, akkor az előbbi módszer mellett azt is megteheted, hogy ráböksz a vita linkre a neve mellett ott, ahol az látszik, például a Friss változtatásokban vagy a Figyelőlistában.

  • Tanács: Nem illik más szerkesztők lapjába, vitalapjába belemódosítani azon túl, hogy azon üzenetet hagysz vagy válaszolsz.

A saját vitalapodra a legegyszerűbben úgy juthatsz, hogy a jobb felső sarokban a neved utáni vitalap linket kiválasztod (természetesen ehhez is be kell jelentkezned).

A szerkesztői vitalapok ugyanolyan lapok, mint bármely más lap, csak épp az adott laphoz, szerkesztőhöz tartoznak.

Lehet, hogy a vita nem a legszerencsésebb elnevezés (az oka az, hogy rövid, és eléggé pontosan kifejezi azt, ami ezeken a lapokon általában történik): ezek a lapok a megbeszélés lapjai. A vitalapokon lehet a lapokhoz "jegyzeteket" fűzni, a tartalmukkal kapcsolatos kérdéseket vagy megjegyzéseket írni, vagy új, javasolt változtatásokat kérni vagy felvetni.

Ha a vitalap link még piros, akkor ez azt jelenti, hogy az adott vitára még nem írtak. Ha úgy érzed megjegyzést fűznél egy adott témához, akkor klikkelj rá a vitalapra és hagyj üzenetet. (Ha az illető vitalapon ez az első üzenet, illik {{üdvözlet}}(?)-tel indítani).

Szerkesztők esetében előfordul, hogy a lapjuk üres, tehát az arra mutató link piros, de ha a vitalapjukra már írtak, akkor az a link kék lesz.

Aláírás

A vitalapon közölt hozzászólásokat illik aláírni. Ha bejelentkezett felhasználó vagy, akkor az aláírásodat négy darab hullámvonallal (~~~~) tudod beilleszteni, ekkor automatikusan beillesztődik a felhasználói neved és az aktuális dátum, idő is. (Ugyanezt lehet elérni a szerkesztőablak alatt található ~~~~ hivatkozással, vagy az ablak felett látható aláírás-szerű ikonnal is, ha az látható.)

Szakaszok

Ha egy új témát akarsz megbeszélni, akkor nyiss egy új fejezetet a következő kóddal: ==Téma neve== . Az új témát mindig a vita aljára írd! Új témát úgy is indíthatsz, ha egyszerűen rákattintasz az adott vitalap tetején található Új szakasz nyitása gombra, ami automatikusan egy új ablakot fog neked megnyitni.

Új üzeneted érkezett

Azután, hogy valaki üzenetet hagyott neked a vitalapodon egy figyelmeztető narancssárga csík fog megjelenni minden oldalon, mindaddig, amíg azt el nem olvasod.

Bejelentkezett szerkesztőknek

1 Új vitalapi üzeneted van

Alapértelmezés szerint egy piros értesítés jelenik meg, valamint a vitalap linkje egy narancssárga figyelmeztetéssé alakul.

Anonoknak

⧼youhavenewmessages⧽

Klikkelj az „⧼newmessageslinkplural⧽” mondatra, ami a vitalapod tetejére fog irányítani, vagy a „⧼newmessagesdifflinkplural⧽” szövegrészre, ami az utolsó módosításra fog mutatni.

Vitalapok archiválása és törlése

A szerkesztők saját vitalapjuk tartalmát szabadon törölhetik, de kimondottan ajánlott (és szokásos) a régebbi üzenetek archiválása a korábbi megbeszélések könnyebb visszakeresése érdekében. Ez vagy manuálisan történik vagy egy bot segítségével. A régi archívumok linkjeit általában a szerkesztők az aktuális vitalap tetején tárolják a könnyebb megtalálás végett.

Fontos tudnod, hogy ha válasz nélkül töröl valaki figyelmeztetést a saját vitalapjáról, úgy tekintjük, hogy elolvasta és tudomásul vette. Vitalapot még az adminisztrátorok sem törölnek, mert a törléssel a laptörténet is elérhetetlenné válna.

Vitalapon előforduló sablonok

Állandó sablonok szócikk-névtérbeli vitalapok tetején

További vitalapokon előforduló sablonok

Lásd még