„Dursley család” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
Bot: 4 ndash/mdash lecserélve. (Hibakód: 50)
a (Bot: 4 ndash/mdash lecserélve. (Hibakód: 50))
Mikor Harry szülei meghalnak, abba a házba teszik le a csecsemő Harryt, ahol ő és a férje Vernon laknak, fiukkal Dudleyval. Egy levelet is mellékelnek hozzá, amiből kiderül,hogy a sógora és a testvére meghalt. Dursleyék magukhoz veszik Harryt, de úgy gondolják, hogy ha sanyargatják a fiút, akkor elnyomják a varázsló hajlamait. Harrynek azt mondják,hogy a szülei autóbalesetben haltak meg.
 
A hetedik részben Perselus Piton emlékeiből megtudjuk, hogy gyerekkorukban Petunia mennyire féltékeny volt Lily varázserejére, különösen, amikor a szüleik – a kezdeti félelmeiken túllépve – büszkék lesznek arra, hogy az egyik lányuk boszorkány. Petunia és Lily eltávolodnak egymástól, Lily inkább Perselus társaságát keresi, Petunia csalódott és keserű lesz.
 
Amikor Lilyt tizenegy éves korában felveszik a Roxfortba, Petunia – aki egyébként ragaszkodik ahhoz, hogy nem érdekli a varázsvilág – maga is jelentkezik. Külön megaláztatás a számára, hogy Lily és Perselus megtalálja és elolvassa Dumbledore elutasító levelét.
 
Petunia az 5. részben kap egy rivallót amivel Dumbledore arra kényszeríti, tartsa a házban Harryt, amit ő meg is tesz.
15 566

szerkesztés

Navigációs menü