„Luna Lovegood” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
gyerekek nevei
a (Bot: következő eltávolítása: fi:Harry Potter -sarjan sivuhahmot#Luna Lovekiva)
a (gyerekek nevei)
Luna Lovegood (1981. április 17.) Joanne Kathleen Rowling Harry Potter című könyvsorozatának egyik főszereplője, varázsló, kitalált szereplő. Karakterét a könyvekből készült azonos című filmekben Evanna Lynch alakítja.
A [[Harry Potter]] sorozat egyik szereplője, először a [[Harry Potter és a Főnix Rendje|Harry Potter és a Főnix Rendjében]] találkozunk vele, de említik a Lovegood nevet a [[Harry Potter és a Tűz Serlege|Harry Potter és a Tűz Serlegében]] is.Luna Harryékkel tart a mágiaügyi minisztériumba,hogy megmentse Siriust. Kissé hibbant lány, olyan dolgokban hisz, amelyekben senki más, aki épeszűnek vallja magát. Még a ruhái, ékszerei is meglehetősen szokatlanok. Külsőre hosszú, szőke hajú, kissé dülledt, kék szemű. Egy évvel fiatalabb, mint [[Harry Potter]], a háza pedig a [[Hollóhát]]. Anyja felrobbantotta magát egy üst hajkékítő főzettel,Luna apjával, [[Xenophilius Lovegood]]-dal él, aki a Hírverő szerkesztője.
Luna később hozzá megy Göthe Salamander unokájához Rolf Salamander-hez. Két fiú gyerekük születik: Lorcan és Lysander, akik ikrek. (Később születnek, mint Harryék gyerekei).
 
== Nevének jelentése ==
 
A love azt jelenti szerelem (love=szerelem). Good= jól, nagyon.; Good azt jelenti jól, nagyon. Love Good= Szeretni nagyon.
 
{{Harry_Potter-szereplők}}
289

szerkesztés

Navigációs menü