„Vissza a jelenbe!” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
4 552 bájt hozzáadva ,  11 hónappal ezelőtt
a
→‎Cselekmény: +de wiki, DeepL
(Új oldal, tartalma: „{{tataroz}} {{Film infobox | cím = Vissza a jelenbe! | eredeti cím = The Man with Rain in His Shoes | kép = | képméret = | képaláírás = | rendező = Maria Ripoll | producer = | alapmű = | műfaj = | forgatókönyvíró = Rafa Russo | dramaturg = | főszereplő = Lena Headey<br>Douglas Henshall<br>Penélope Cruz<br>Guastavo Salmerón…”)
Címkék: tataroz vagy építés alatt sablon kihelyezve HTML-sortörés
 
a (→‎Cselekmény: +de wiki, DeepL)
 
==Cselekmény==
A sikertelen londoni színész, Victor Bukowski az utcán rohanva várja hazafelé tartó volt barátnőjét, Sylviát. Sylvia, aki pszichológusként dolgozik, másnap feleségül akarja venni vőlegényét, Dave-et. Victor, aki nyolc hónappal ezelőtt megcsalta őt egy színésznő társával, majd ezt követően dobta, azt akarja, hogy a lány mondja le az esküvőt, és térjen vissza hozzá. Sylvia azonban nem hagyja magát megingatni. Aznap este Victor elmegy egy bárba, és kiönti a szívét a vörös hajú pincérnőnek. A férfi elmeséli neki a hűtlenségét, és azt, hogy bűntudatosan bevallotta Sylviának az éves notting hill-i karnevál napján. Nem sokkal később azonban bevallja, hogy nem szereti a másik nőt. Most legszívesebben visszaforgatná az időt, hogy újra Sylviával lehessen. Amikor éppen távozni készül a bárból, a pultoslány egy szakadt esernyőt ad neki, amellyel Victor szomorúan bolyong az utcán. Útközben találkozik két spanyol szemetesemberrel, Don Miguellel és Rafaellel. Segítséget kér tőlük, és velük tart egy szeméttelepre. Ott Don Miguel felolvas neki valamit egy könyvből, Rafael pedig beköti a szemét. Victor elkezd körbe-körbe forogni, és hirtelen egyedül marad.
{{csonk-szakasz}}
 
Hazafelé menet Victor a Notting Hill-i karnevál zsúfoltságában felfedezi, hogy nyolc hónapot utazott vissza az időben. Reménykedve tér haza, ahol Sylvia már várja őt. Ahelyett, hogy bevallaná neki a hűtlenségét, biztosítja arról, hogy nagyon szereti. Szakít szeretőjével, és igyekszik Sylviának teljes figyelmet szentelni. Sylvia ezt követően boldogabb, mint valaha, mivel Victor végre hajlandónak tűnik kompromisszumot kötni érte, és még a dohányzásról is leszokik. Örül neki akkor is, amikor a darab premierje, amelyben a főszerepet játssza, hatalmas sikert arat. Bár Victor korábban sikeresen megakadályozta, hogy Sylvia és Dave egy edzőteremben találkozzanak, végül egy vacsorán találkoznak Sylvia barátnőjével, Alisonnal. Alison az edzőteremben találkozott Dave-vel, és meghívta randevúra. Dave, aki mérnökként dolgozik, és nemrég egy humanitárius projektben vett részt Kalkuttában, azonnal csak Sylviára vet szemet. Ő viszont hízelgőnek találja, és nem érti, miért féltékeny Victor Dave-re, amikor lefekszik.
 
Nem sokkal később Sylvia véletlenül újra találkozik Dave-vel, és randizni kezd vele. Hamarosan rendszeresen találkoznak, és viszonyba kezdenek. Amikor Victor úgy érzi, hogy Sylvia megcsalja őt, szembesíti őt. Sylvia, aki már nem hajlandó tovább hazudni neki, végül bevallja, hogy megcsalta őt. Miután Sylvia kiköltözik a közös lakásukból, Victor megkeresi a vörös hajú pincérnőt, aki az esernyőt adta neki. A bárban azonban egy új pincérnő van, Louise, aki Córdobából származik. Egyik este Louise hazaviszi a részeg Victort. Másnap reggel felhívja a férfit, és megbeszéli, hogy találkozik vele. A találkozásukkor a nő elmondja neki, hogy nemrég kirúgták, és egy új pincérnővel helyettesítették. Victor ezután a bárpulthoz megy, és visszaadja az esernyőt a vörös hajú pincérnőnek. Ő és Louise, aki éppen regényt ír, végül egy párt alkotnak, és nagyon boldogok együtt. A dolgok szakmailag is egyre jobbra fordulnak. Victor főszerepet kap egy televíziós sorozatban.
 
Egy partin Sylvia meglátja Victort a tévében, és elkezd hiányozni neki. Úgy érzi, hogy a munkamániás Dave elhanyagolja, és nehezen tudja meggyőzni magát arról, hogy egy kapcsolatban térre van szüksége. Az, hogy Victor és Louise esküvőjét az újságban jelentik be, még szomorúbbá teszi. Amikor este egyedül marad, és a tévében nézi a BAFTA-díjátadót, ahol Victort is díjra jelölték, elhatározza, hogy elmegy a díjátadóra, és visszaszerzi Victort magának. Az esőtől átázva érkezik a színházba, ahol a díjátadót tartják. Miközben barátja, Freddie átveszi a díjat, Victor együttérzően elmondja Sylviának, hogy mindketten ugyanazokat a hibákat követték el, és csak akkor jöttek rá, amikor már túl késő volt. Most Louise az, akivel Victor együtt akar lenni. Sylvia szomorúan hagyja el a színházat. A színház egyik alkalmazottja odaadja neki azt a régi esernyőt, amelyet a vörös hajú pincérnőtől kapott. Szilvia elgondolkodva besétál az esernyővel egy parkba, és leül egy padra. Hirtelen leül mellé a két spanyol szemetesember. Mondanak neki valamit, és Sylvia reménykedve mosolyogni kezd.
 
==Szereplők==

Navigációs menü