„Emberré válás” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát 46.249.152.172 (vita) szerkesztéséről Csigabi szerkesztésére)
Címke: Visszaállítás
Az evolúció!
{{lektor}}
'''Emberré válás''' vagy '''emberi evolúció''' alatt azt az [[evolúció]]s folyamatot értjük, amely során a ''[[Ember|Homo sapiens]]'', azaz a mai ember kialakult [[emberfélék]] (hominidák) őseiből. A folyamat széles tudományos vizsgálódás tárgya, amelynek célja feltárni és megérteni ezt a folyamatot. Az ember evolúcióját számos tudományág tanulmányozza, többek között a [[genetika]], az [[antropológia]], a [[pszichológia]], az [[etológia]] és a [[nyelvészet]] is.
 
Charls Darwin agyalta ki és valahogy így hangzik:
== A kialakulás menete ==
 
Kezdetben mind halak voltunk. Stimmel? És úszkáltunk a vízben míg nem egy pár halnak gyépés utóda lett, de ezek a gyépés halak is élni akartak, és éltek is, olyannyira, hogy később még elfuseráltabb halaik lettek aztán egy nap az egyik ilyen torszülött kikúszott az óceánból a mutáns halkezeivel. Na ott aztán jól seggbekúrt egy mókust vagy mi volt az és lett egy ilyen egy gyépés békamókus, aztán neki is lettek gyépésebb utódai ilyen majomhalbékák, és akkor az egyik majomhalbéka telibevert egy majmot, aztán a mjomnak született gyépés utódja ami megdugott egy másik majmot és így lettünk mi. {{lektor}}
=== Emberősök ===
Az ember és a mai élővilág minden egyes [[faj]]a közös ősökkel rendelkezik, a különbség ebben csak annyi, hogy ez a közös ős mikor élt, és az evolúciós elágazástól milyen irányú és milyen mértékű változások történtek az ágakon. Az állatvilágban legközelebbi rokonaink az emberszabású majmok, ezeknek is az afrikai ága. Az ember tehát a közkeletű félreértéssel ellentétben nem a mai majmoktól származik, hanem a majmok valamennyi típusának és az embernek közös őse volt, és a közös ősök közül az utolsó az afrikai emberszabású majmoknak és az embernek is őse volt.
Névtelen felhasználó

Navigációs menü